×
Käytämme evästeitä (cookies) parantaaksemme sivujemme toimivuutta ja käyttäjäystävällisyyttä. Lisätietoja ›

Tule vapaaehtoiseksi nuoren tueksi

Tukihenkilönä olet luotettavana aikuisena tukea tarvitsevalle nuorelle. Tapaat tuettavaasi omaan elämäntilanteeseesi sopivalla tiheydellä, tutustumisvaiheen jälkeen kuitenkin vähintään kerran kuukaudessa. Koska ihmissuhde ei synny hetkessä, sinun tulisi sitoutua nuoren tukihenkilöksi vähintään vuodeksi.

Tukihenkilönä voit toimia nuoren tukena arjen pulmakohdissa, kanssakulkijana varttumiseen ja aikuistumiseen liittyvien haasteiden kohtaamisessa sekä ongelmatilanteiden oppaana ja ohjaajana. Tehtäväsi on olla läsnä, kuunnella avoimesti ja auttaa nuorta selkiyttämään elämäntilannettaan.
 
Tukihenkilö ei ole ammattiauttaja, vaan empaattinen aikuinen, josta välittyy aito kiinnostus nuoren elämää kohtaan. Tukihenkilöt ovat tavallisia ihmisiä, jotka ammentavat omasta elämästään ja kulkevat nuoren rinnalla.

Nuoret hakevat tukihenkilöä mm. Nuorten kriisipisteen ja koulukuraattoreiden ohjaamina. Vapaaehtoisilta emme vaadi mitään erityistä ammatillista koulutusta tai työkokemusta. Sen sijaan edellytämme heiltä tervettä itsetuntoa, aikuisuutta, aikaa ja sitoutumista sekä positiivista elämänasennetta ja tasapainoista elämäntilannetta. Nuorten tukihenkilönä toimivan vapaaehtoisen tulee olla vähintään 25-vuotias.

Kaikki hakijat haastatellaan henkilökohtaisesti. Haastattelun jälkeen kutsumme sopiviksi todetut hakijat tukihenkilökoulutukseen. Peruskoulutuksen jälkeen järjestämme säännöllisesti jatkokoulutusta ja työnohjausta. Vapaaehtoinen sitoutuu olemaan mukana toiminnassa säännöllisesti sekä osallistumaan työnohjaukseen ja koulutuksiin. Kaikki vapaaehtoistoimintaan osallistuvat ovat vaitiolovelvollisia. (Ks. Sosiaalihuoltolaki 17.9.1982/710: 8 luku, §§ 57 ja 58, sekä Rikoslaki 40: luku 19 a § 28.12.1940/796).

Maaliskuun 2017 peruskoulutus on jo täynnä! Seuraava peruskoulutus järjestetään syksyllä 2017.

Lisätietoja:

Linda Stark
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, nuorten tukihenkilötoiminta; tiimivastaava
044 777 9691

 

Hae vapaaehtoiseksi

Hae vapaaehtoiseksi

Jätä yhteystietosi, niin saat linkin hakemukseen sähköpostitse.