×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Aggredi®

Aggredi
Minkä kadulla voittaa, sen käräjillä häviää

Mikäli olet miettinyt, että voisit tehdä elämässäsi muutakin, kuin istua  vankilassa väkivaltarikoksien vuoksi, ota yhteyttä Aggrediin.

  KATSO VIDEO

Tutkimus Aggredista

Helsingin yliopisto, 2019

Aggredin väkivaltatyö ja rikosuran päättyminen:...

Aggredi-työmenetelmä kirjana

HelsinkiMissiossa kehitettiin Aggredi-työmenetelmää seitsemän vuoden ajan ja vuonna 2012 hankkeen ydin...

Suomessa ja ulkomailla

Aggredi valtakunnallisesti:

 

Kuopio (Aggredi-Kuopio)...

Mikä on Aggredi?

Aggredi on vuodesta 2006 toiminut katuväkivallan tekijöihin keskittyvä HelsinkiMission työmuoto, jota Veikkaus tukee.

Aggredi ylläpitää ja kehittää järjestelmää, jolla saadaan vaikeasti tavoitettavat ja heikosti motivoituvat asiakkaat hoidollisen työn piiriin. Toisena tehtävänä on kodin ulkopuoliseen väkivaltaan syyllistyneiden asiakkaiden kanssa tehtävien hoidollisten työmenetelmien kehittäminen.

Aggredi on 18-49-vuotiaisiin kodin ulkopuolisen väkivallan tekijöihin keskittyvä hoidollinen työmuoto. Sen tavoitteena on saada väkivaltainen käytös vähenemään tai loppumaan. Aggredi tarjoaa mahdollisuuden käsitellä väkivallasta syntyneitä ongelmia puolueettomalla maaperällä.

Asiakkuus ei edellytä päihteettömyyttä eikä rikoksettomuutta, vaan ainoastaan halun tehdä asiat toisin. Aggrediin osallistuminen on vapaa-ehtoista ja maksutonta.

Asiakkaidemme rikosnimikkeitä ovat muun muassa pahoinpitelyt, ryöstöt, henkirikokset ja niiden yritykset. Myös huoli omasta väkivaltaisuudesta riittää.

Aggredin kohderyhmää ovat myös väkivallantekoja suunnittelevat asiakkaat, vakavimmillaan koulu- ja/tai joukkosurmaa suunnittelevat henkilöt. Tässä kohderyhmässä Aggredi ottaa vastaan myös alaikäisiä asiakkaita.

Aggredi ei työskentele perhe-/pari- ja lähisuhde- väkivaltaan tai seksuaalirikoksiin syyllistyneiden asiakkaiden kanssa. 

 

 

 

aggredissa etsitään tapoja Elämäntavan muutokseen

Tarkoitus ei ole kertoa asiakkaille, mikä on oikein tai väärin. Aggredissa heillä on usein ensimmäinen tilaisuus kertoa oma tarinansa ilman seurausten pelkoa. Asiakkaan elämäntapojen tuomitseminen veisi onnistumisen edellytykset.

Satojen asiakkaiden tarinat yli 10 vuoden aikana ovat vahvistaneet osaamistamme väkivaltatyön ammattilaisina. Asiakkailla on mahdollisuus kokea, että työntekijät ymmärtävät heidän elämäänsä ja katujen todellisuutta. 

Kohtaamisen kulmakivinä ovat aina puoluettomuus, kunnioitus, tuomitsemattomuus ja luottamus.

Petri Salakka
Vastaava työntekijä, väkivaltatyön asiantuntija
041 448 9849