×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Toiminta Suomessa ja ulkomailla

Aggredi on HelsinkiMission katuväkivallan tekijöihin keskittyvä työmuoto, joka on toiminut pääkaupunkiseudulla vuodesta 2006 alkaen. Aggredin kaltaista työmuotoa testataan myös valtakunnallisesti.

Kuopiossa Setlementti Puijolla sai Veikkauksen AK-avustuksen Aggredi-toiminnalle. Toiminta käynnistyi hankkeena keväällä 2015. Toiminnasta Kuopiossa vastaa Arja Airaksinen, puh. 044 787 2879. 

Oulussa Kodin ulkopuoliseen väkivaltaan on keskittynyt Vuolle Setlementti ry:n Via Vis, joka sai toiminnalle Veikkauksen Ak-avustuksen 2017 alkaen. Oulun toiminnoista vastaa Anna-Stiina Effe puh. 050 464 5104

Valtakunnallista testaamista työmuodon soveltuvuudesta eri kaupunkien rakenteisiin ja hoitokäytänteisiin jatketaan ja mahdollisia yhteistyökumppaneita kartoitetaan. Valtakunnallisesta yhteistyöstä vastaa Petri Salakka, puh. 041 448 9849.

Kansainvälinen toiminta

Aggredissa pidetään tärkeänä tutustua väkivaltatyön muotoihin ja väkivallan ilmiöihin myös Suomen rajojen ulkopuolella, jotta kotimaassa tehtävä asiakastyö kykenisi vastaamaan uusiin väkivaltailmiöihin. Aggredin toiminnan kehittämiseksi tarvitaan tietoa kansainvälisistä väkivaltatyön hankkeista ja menetelmistä.  

Aggredi on mukana  Euroopan Unionin rahoittamassa RAN EXIT -työryhmässä, jossa kerätään ja jaetaan hyviä käytäntöjä väkivaltaisen radikalisoitumisen ehkäisemisessä Euroopassa.

Suomi poikkeaa muista maista varsinkin koulusurman uhkaajiin kohdistuvassa työssä, joihin muissa maissa ei ole juurikaan keskitytty. Asiakastyö tällä alueella on Euroopan-laajuisesti ainutlaatuista, samoin kuin yksilöllinen ja kodin ulkopuolisiin väkivallantekijöihin keskittynyt hoidollinen väkivaltatyö. Useissa muissa Euroopan maissa työ väkivallantekijöiden parissa on lähinnä mentorointiin ja vartaistukeen pohjautuvaa toimintaa ja keskittynyt yksilöiden sijaan usein taustalla vaikuttaviin ilmiöihin, kuten ääriliikkeisiin ja järjestäytyneeseen rikollisuuteen ja siitä irtaantumiseen.

Kansainvälinen yhteistyö kasvattaa Aggredin asiantuntemusta. Yhteistyön avulla löydetään uusia keinoja ennaltaehkäistä yksilöiden liittymistä ääriliikkeisiin tai järjestäytyneisiin rikollisryhmiin ja lisätään ymmärrystä mekanismeista, jotka vaikuttavat niistä irtaantumiseen.