×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

FIT

Koulutukset

Palautetietoisen hoidon esittelytilaisuus

Oletko laadun arvioinnista ja tuloksellisuuden lisäämisestä kiinnostunut sosiaalialan, terveydenhuollon tai kasvatusalan ammattilainen? Herättääkö FIT lähestymistapa ja arviointimalli mielenkiintoasi, mutta et ole ihan varma mistä kaikesta siinä on kysymys? Meiltä voit pyytää lyhyen esittelyn palautetietoisesta lähestymistavasta, jolloin voimme kertoa tarkemmin mitä kaikkea palautetietoiseen lähestymistapaan kuuluu ja mitä tarvitset sen käyttöönottamiseksi.

 

Palautetietoisen hoidon koulutukset

Katso alta työpaikallesi tilattavissa olevia FIT koulutusvaihtoehtojamme. Voimme myös järjestää organisaatiollesi erikseen räätälöidyn koulutuspaketin organisaatiosi erityistarpeiden mukaan. Kysy mielellään lisää!

Lisätietoja:
heidi.nygard-michelsson@helsinkimissio.fi

--

Johdanto palautetietoiseen hoitoon (2h)

Laajuus: 2 oppituntia

Tavoitteet: Johdannossa tutustutaan palautetietoisen hoidon eri osa-alueisiin ja käyttöönoton edellytyksiin.

Johdannon keskeiset sisällöt:

 • Johdatus palautetietoisen hoidon ydinpätevyyksiin (tutkimustausta, toteutus, mittaus ja tiedottaminen, ammatillinen kehittyminen)
 • Tutustuminen palautetietoisen hoidon toimintaperiaatteisiin
 • Perehtyminen palautetietoisen hoidon hyötyihin asiakkaan, ammattilaisen ja organisaation näkökulmasta

Kenelle: sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaisille ja alan opiskelijoille, asiakastyön laadun arvioinnista ja kehittämisestä kiinnostuneille sekä johtamis- ja kehittämistehtävissä työskenteleville henkilöille

--

Palautetietoisen hoidon perusteet (1 pv)

Laajuus: Yksi lähiopetuspäivää, 7 oppituntia 

Tavoitteet: Koulutuksessa perehdytään palautetietoisen hoidon perusteisiin ja sen soveltamiseen asiakastyössä. Interaktiivisen ja käytännönläheisen koulutuksen kautta ymmärrys palautetietoisuuden tärkeydestä laadullisen ja vaikuttavan hoidon takaamiseksi lisääntyy. Koulutuksen jälkeen voit aloittaa palautetietoisen lähestymistavan omassa asiakastyössäsi. 

Koulutuksen keskeiset sisällöt:

 • tärkeimmät palautetietoiseen hoitoon liittyvät tutkimukset
 • palautetietoinen kulttuuri
 • ORS- ja SRS-mitta-asteikkojen esittely ja integrointi asiakastyöhön
 • palautekäyrien lukeminen
 • onnistuneen jalkauttamisen edellytykset

Kenelle: sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaisille ja alan opiskelijoille, asiakastyön laadun arvioinnista ja kehittämisestä kiinnostuneille sekä johtamis- ja kehittämistehtävissä työskenteleville henkilöille

--

Täydentävät koulutukset (perustason koulutuksen käyneille)

FIT ja ammatillinen kehittyminen

Laajuus: 1 lähiopetuspäivä, 7 tuntia 

Tavoitteet: Koulutuksessa keskitytään palautetietoisen hoidon toiseen osa-alueeseen: kerätyn asiakaspalautteen hyödyntäminen omien tuloksien parantamiseen ja ammatilliseen kehittymiseen. Koulutuksessa käydään läpi, miten taitoja voi kehittää ja parantaa sekä makro- että mikrotasolla asiakastyön vaikuttavuuden lisäämiseksi.

Koulutuksen keskeiset sisällöt:

 • oman sekä organisaation lähtötason tunnistaminen
 • ammatillisen kehittymisen suunnitelman laatiminen
 • tarkoituksellinen harjoittelu terapeuttisessa työskentelyssä

Kenelle: FIT-perusteet-koulutuksen käyneille sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaisille, asiakastyön laadun arvioinnista ja kehittämisestä kiinnostuneille henkilöille sekä johtamis- ja kehittämistehtävissä työskenteleville henkilöille

--

Yksittäiset työnohjaukselliset konsultaatiot

Kesto: 2 tuntia

Tavoitteet: Yksittäiset työnohjaukselliset konsultaatiot tarjoavat mm. tukea palautetietoisen hoidon kannalta askarruttaviin ongelmakohtiin joko yksilö-, tiimi- tai organisaatiotasolla. Työnohjaukselliset konsultaatiot voi käyttää myös omien tai tiimin FIT-taitojen vahvistamiseen tai sen pohtimiseen, miten palautetietoisen lähestymistavan kanssa kannattaa edetä. Konsultaatioiden sisällöt pohjautuvat yksilöllisiin, ajankohtaisiin tarpeisiin ja ovat siten räätälöitävissä yksittäisten toiveiden ja tavoitteiden mukaisesti.

Kenelle: kaikille FIT-perusteet-koulutuksen käyneille yksilö-, tiimi- tai organisaatiotasolla

Konsultaation hinta: alk. 360 € + alv 24 % (hinta määräytyy ryhmän koon mukaan)
 

Lisätietoja ja koulutusten tilaukset:
heidi.nygard-michelsson@helsinkimissio.fi