×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

FIT

Osallistu koulutukseen

Mistä tiedät, että onnistut asiakastyössäsi? Tiedätkö, mitkä työsi osa-alueet kaipaavat kehittämistä?

HelsinkiMission tytäryhtiö Aktori Oy tarjoaa koulutusta palautetietoisen hoidon (FIT) lähestymistapaan. FIT-koulutuksia on järjestetty vuodesta 2017, jolloin järjestettiin sekä yleisiä perustason ja syventävän tason koulutuksia että työyhteisöille räätälöityjä koulutuksia. Vuodesta 2020 eteenpäin painopisteessä tulee olemaan työyhteisöille räätälöityjä koulutuksia.   

Palautetietoinen hoito on ennen kaikkea prosessi, jota oppii parhaiten yhteistyössä muiden palautetietoisesta työskentelystä kiinnostuneiden toimijoiden kanssa. Palautetietoinen työskentely vaatii paljon itsereflektointia ja omaan toimintaan vaikuttavien asioiden tiedostamista. Yhteinen jakaminen ja reflektointi auttavat tunnistamaan omaa suhtautumista ja oletusta hoitoon vaikuttaviin osatekijöihin. Tämän myötä oma oppiminen rikastuu ja syventyy.

Katso koulutusvaihtoehdot

 
Tilaa koulutus organisaatiollesi

Koulutustarjontamme sisältää kaksi tasoa:

 • perustason koulutus (Palautetietoisen hoidon perusteet)
 • syventävä taso (täydentävät koulutukset; osallistuminen vaatii perustason koulutuksen käymisen tai vastaavan osaamisen)

Tarjoamme myös organisaatioille ja työyhteisöille räätälöityjä koulutuspaketteja, joihin voi sisältyä molempia tasoja. Lisäksi tarjoamme FIT-työnohjausta ja -konsultointia, jonka sisältö räätälöidään tilaajan toiveiden ja tarpeiden mukaan. Kysy mielellään lisää!

Lisätietoa ja koulutusten tilaukset: heidi.nygard-michelsson@helsinkimissio.fi

 

KOULUTUSVAIHTOEHDOT 2020:

 • FIT-infotilaisuus
 • Palautetietoisen hoidon perusteet
 • Täydentävät koulutukset:
  • FIT-työnohjaus
  • FIT ja ammatillinen kehittyminen
  • Palautetietoisen kulttuurin jalkauttaminen
 • Yksittäiset konsultaatiot/työnohjaukset

Katso koulutusvaihtoehdot

Kouluttajat

Kouluttajina toimivat Scott D. Millerin kouluttamat HelsinkiMission keskustelu- ja kriisiavun ammattilaiset Heidi Nygård-Michelsson (International Center for Clinical Excellence -sertifioitu FIT-kouluttaja) ja Heidi Rouhiainen (International Center for Clinical Excellence -kouluttajakoulutuksessa oleva FIT-kouluttaja).

 
FIT-koulutuksista sanottua

Asiakas-/potilaskokemuksen mittaaminen on aivan keskeinen osa hoidon laatua. Palaute auttaa ajantasaisesti muuttamaan toimintaa paremmin potilaiden odotuksia ja tarpeita vastaavaksi. Olemme ottaneet systemaattisen palautteen keruun osaksi myös hallintokiertojamme.Tuija Kotavuopio, ylihoitaja, HUS Lastenpsykiatria

 

FIT-koulutus antoi ajanmukaista ja erittäin hyödyllistä tietoa palautetietoisesta hoidosta. Kouluttajat kuuntelivat herkällä korvalla osallistujien tarpeita ja FIT-filosofian mukaan ohjasivat toimintaansa sen mukaisesti. Maiju Ahola, kouluttajaterapeutti, Lyhytterapiainstituutti