×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Apua yksinäisyyteen

Kohtaa yksinäisyys

Yksinäisyyttä koskeville ajatuksille, tunteille ja toimintatavoille on olemassa katsojasta riippuen monta eri tulkintaa ja näkökulmaa. Yksinäisyystyö  tukee sinua löytämään itse ratkaisuja yksinäisyyden lievittämiseen. 

Yksinäisyystyön avulla pääset pohtimaan käsityksiäsi itsestä ja muista. Ymmärtämällä paremmin yksinäisyyden tunteitasi löydät keinoja muuttaa käyttäytymistäsi ja elämääsi toivomaasi suuntaan. Pohdintojesi tueksi saat tietoa, tehtäviä ja keskustelutapaamisia ammattilaisten kanssa.

Työskentelyn lähtökohtana on tämänhetkinen sosiaalinen tilanteesi ja tavoitteesi yksinäisyyden suhteen. Lähtötilanteesi kartoitetaan yhdessä ammattilaisen kanssa. Samalla saat ohjeet itsenäiseen työskentelyyn, joka tapahtuu tehtävien avulla.

Työskentely auttaa sinua vaikuttamaan yksinäisyyteesi:

  1. ymmärtämällä omia tunteitasi ja tapojasi reagoida tunteisiin
  2. havainnoimalla omia ajatus- ja toimintatapojasi
  3. muuttamalla niitä käytännönläheisesti.

Tavoitteena on lisätä tunteiden, ajatusten ja toimintatapojen joustavuutta ja vaihtoehtoisia tulkintoja, jolloin asioihin löytyy uusia näkemyksiä. Kertomalla oman näkökulmasi yksinäisyyteen autat meitä kehittämään parhaan mahdollisen oma-apuohjelman sinulle ja muille yksinäisille.

Jaa näkemyksesi, haasta yksinäisyys!

Näin osallistut

Ohjelma on suunnattu yli 18-vuotiaille yksinäisyydestä kärsiville. Osallistuminen on maksutonta ja luottamuksellista. Halutessasi voit osallistua myös anonyyminä. Työskentely kestää noin kaksi kuukautta. Sen aikana teet itsenäisesti Yksinäisyys-työkirjaa ja kotitehtäviä sekä keskustelet ammattilaisen kanssa.

Voit osallistua lähettämällä meille yhteydenottopyynnön. Olemme sinuun yhteydessä valitsemallasi tavalla sähköpostitse tai puhelimitse.