×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Näkemys — Apua yksinäisyyteen

Haasta yksinäisyys

Näkemys-ohjelma tukee yksinäisiä löytämään itse ratkaisuja yksinäisyyden lievittämiseen. Näkemys-nimi kuvaa sitä, että yksinäisyyttä koskeville ajatuksille, tunteille ja toimintatavoille on olemassa katsojasta riippuen monta eri tulkintaa ja näkökulmaa.

Näkemys-ohjelman avulla pääset pohtimaan käsityksiäsi itsestä ja muista. Ymmärtämällä paremmin yksinäisyyden tunteitasi löydät keinoja muuttaa käyttäytymistäsi ja elämääsi toivomaasi suuntaan. Pohdintojesi tueksi saat tietoa, tehtäviä ja keskustelutapaamisia ammattilaisten kanssa.

Työskentelyn lähtökohtana on tämänhetkinen sosiaalinen tilanteesi ja tavoitteesi yksinäisyyden suhteen. Lähtötilanteesi kartoitetaan yhdessä ammattilaisen kanssa. Samalla saat ohjeet itsenäiseen työskentelyyn, joka tapahtuu tehtävien avulla.

Näkemys-ohjelma auttaa sinua vaikuttamaan yksinäisyyteesi:

  1. ymmärtämällä omia tunteitasi ja tapojasi reagoida tunteisiin
  2. havainnoimalla omia ajatus- ja toimintatapojasi
  3. muuttamalla niitä käytännönläheisesti.

Tavoitteena on lisätä tunteiden, ajatusten ja toimintatapojen joustavuutta ja vaihtoehtoisia tulkintoja, jolloin asioihin löytyy uusia näkemyksiä. Kertomalla oman näkökulmasi yksinäisyyteen autat meitä kehittämään parhaan mahdollisen oma-apuohjelman sinulle ja muille yksinäisille.

Jaa näkemyksesi, haasta yksinäisyys!

Näin osallistut

Näkemys-ohjelma on suunnattu täysi-ikäisille yksinäisyydestä kärsiville henkilöille. Osallistuminen on maksutonta ja luottamuksellista. Halutessasi voit osallistua myös anonyyminä. Työskentely kestää noin kaksi kuukautta. Sen aikana teet itsenäisesti Näkemys-työkirjaa ja kotitehtäviä sekä keskustelet ammattilaisen kanssa.

Voit osallistua lähettämällä meille yhteydenottopyynnön. Olemme sinuun yhteydessä valitsemallasi tavalla sähköpostitse tai puhelimitse.