×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Nuori on vähän väsynyt.

Yhä suurempi joukko nuoria kärsii ahdistuksesta, yksinäisyydestä, riittämättömyyden tunteesta, tulevaisuuden pelosta. Usein jo viisi keskustelukertaa ammattilaisen kanssa auttaa nostamaan takaisin jalkeille.

LAHJOITA NUORTEN AUTTAMISEEN

Mitä lahjoituksella saa aikaan

360 €
Lahjoitat tukihenkilön tukea koko vuodeksi. Tukihenkilö tapaa tuettavaansa noin joka toinen viikko. Yhdessäolo voi olla keskustelua, ulkoilua tai yhteinen elokuvailta. Usein tukihenkilöstä tulee nuorelle tärkeä kuuntelija ja ystävä.  

60 €
60 eurolla lahjoitat onnistumispaineiden alle uupuneelle nuorelle maksuttoman keskustelutapaamisen kriisityön ammattilaisemme kanssa. Usein jo viisi keskustelukertaa auttaa nostamaan takaisin jalkeille.

15 €
Lahjoitat nuorelle tapaamisen ja keskustelutuokion vapaaehtoisen tukihenkilön kanssa. Tukihenkilö on luotettavana tukena ja apuna yksinäiselle nuorelle.

Perusta oma keräys

Auta uudella tavalla! Perusta oma keräys vaikka syntymäpäivän tai valmistumisen kunniaksi ja kutsu kaverisi lahjoittamaan.

Aloita keräys

MAHDOLLISUUS YRITYKSILLE

Etsitkö mahdollisuutta tehdä hyvää ja kantaa yhteiskuntavastuuta joustavalla ja monimuotoisella tavalla?

Lue lisää ›

Mitä lahjoituksilla on jo saatu aikaan

Kriisipisteeltä apua ahdistukseen

Vuosi sitten  Jenni Hämäläinen, 24, seisoi kaupassa ja tajusi, että ei pysty valitsemaan, mitä leipää ostaisi. Hän tunsi, että ei ollut oikein paikallakaan. 

Tunne oli niin ahdistava, että hänen oli pikapikaa poistuttava kaupasta. ”Olo oli sellainen, että tunsin sekoavani.”

Jennin arki oli hektistä.”Saatoin mennä aamukuudeksi töihin ja sieltä suoraan illaksi opiskelemaan. Luennot loppuivat kahdeksalta.”

Terveydenhoitaja ohjasi Jennin Nuorten kriisipisteelle.  Siellä hän koki tulevansa kuulluksi. Kun hän sanoi, että haluaisi päästä tilanteestaan yli ilman lääkkeitä, sitä kunnioitettiin. 

Vähitellen kriisityöntekijän kanssa käytyjen keskustelutapaamisten kuluessa elämä alkoi jälleen tuntua paremmalta. ”Ehkä eniten auttoi se, että terapeutti selitti, miten stressi syntyy. Tajusin, että reaktioni on ihan normaali.”

Tukihenkilö palautti elämänilon

Risto Leskinen,  30, ja hänen tukihenkilönsä  Salla Katajamäki, 55, ovat yhteydessä joka päivä, koska se on kivaa. Vielä reilu vuosi sitten Ristolla ei ollut ketään, jolle kertoa kuulumisia.

”Olin hakenut apua mielenterveysongelmiin terveyskeskuksesta. Siellä ei ollut resursseja auttaa, joten minut ohjattiin Nuorten kriisipisteeseen. Kävin siellä juttelemassa, ja minulle ehdotettiin tukihenkilöä.” 

Epäilyksistään huolimatta Risto suostui kokeilemaan tukisuhdetta. ”Mulla ei kummoisesti ole kavereita, ja vanhempanikin olen menettänyt. En ollut pystynyt moneen vuoteen töihin. Ajatukset olivat itsemurhatasolla”, hän kuvailee. 

Vähitellen elämä alkoi muuttua paremmaksi. Sallan mukaan Riston olemus on muuttunut ja paino pudonnut. Viime syksynä hän sai töitäkin. Ristolle puolestaan on ollut tärkeää se, että hän on saanut elämäänsä välittävän ihmisen. ”Sillä on ollut elämänilooni iso vaikutus.”

Krisjourens stöd avgörande

Katja fick hjälp vid Krisjouren för unga när hon behövde det som mest. ”Jag hade ångest och panikattacker. Om jag hade varit ensam kunde det ha gått ganska illa”, säger hon.
Idag är Katja 20 år och mår bättre än på länge. Hon har skrivit studenten och funderar på nästa steg. Hon är väldigt tacksam för den hjälp hon fick vid Krisjouren.
- Det är lättare att hitta mina egen väg i livet nu, när jag har lärt mig att jag inte behöver böja mig för andras krav. Jag vet vad jag mår dåligt av och undviker det. 

Det avgörande för Katjas tillfrisknande var att hennes problem togs på allvar. Krisarbetaren var aldrig fördömande eller förmanande.

- Många vuxna omkring mig, bland dem en del lärare, tyckte bara att jag borde rycka upp mig. Min krisarbetare var den första personen som någonsin sa att det är okej att känna så här.

Tilaa #Myötätuntouutisia-uutiskirje

Tilaa #Myötätuntouutisia-uutiskirje

 

Tilaamalla sähköisen uutiskirjeemme saat uusinta tietoa HelsinkiMission toiminnasta ja auttamistavoista. Voit milloin tahansa perua viestinnän.

Uutiskirjeen tilaajan tiedot tallennetaan HelsinkiMission asiakasrekisteriin. Tietoja ei luovuteta ulkopuolisille toimijoille.

Kiitos tilauksesta!

Saat uutiskirjeen jatkossa sähköpostiisi.