×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Nuori on vähän väsynyt.

Yhä suurempi joukko nuoria kärsii ahdistuksesta, yksinäisyydestä, riittämättömyyden tunteesta, tulevaisuuden pelosta. Usein jo viisi keskustelukertaa ammattilaisen kanssa auttaa nostamaan takaisin jalkeille.

LAHJOITA NUORTEN AUTTAMISEEN

Mitä lahjoituksella saa aikaan

360 €
Lahjoitat tukihenkilön tukea koko vuodeksi. Tukihenkilö tapaa tuettavaansa noin joka toinen viikko. Yhdessäolo voi olla keskustelua, ulkoilua tai yhteinen elokuvailta. Usein tukihenkilöstä tulee nuorelle tärkeä kuuntelija ja ystävä.  

60 €
60 eurolla lahjoitat onnistumispaineiden alle uupuneelle nuorelle maksuttoman keskustelutapaamisen kriisityön ammattilaisemme kanssa. Usein jo viisi keskustelukertaa auttaa nostamaan takaisin jalkeille.

15 €
Lahjoitat nuorelle tapaamisen ja keskustelutuokion vapaaehtoisen tukihenkilön kanssa. Tukihenkilö on luotettavana tukena ja apuna yksinäiselle nuorelle.

Perusta keräys ja kutsu ystävät tukemaan yksinäisiä!

Omakeräys ja merkkipäiväkeräys ovat nyt ajankohtaisia tapoja tehdä hyvää. Perustamalla keräyksen annat lähipiirillesi tilaisuuden auttaa yksinäisiä - turvallisesti etäyhteyksin.

Vietätkö lähiaikoina syntymäpäivää tai jotain muuta merkkipäivää? Pyytämällä lahjojen sijaan lahjoitusta HelsinkiMission auttamistyölle annat korvaamattoman lahjan yksinäisille.

Merkkipäiväkeräys

Ole oman elämäsi aktivisti: kutsu ystäväsi mukaan selättämään alakuloa ja ahdistusta.  Jokainen meistä voi tehdä jotain, ehkä omakeräys on sinun tapasi osallistua ja auttaa yksinäisiä?

Omakeräys

MAHDOLLISUUS YRITYKSILLE

Jos yritykselläsi on pienikin mahdollisuus auttaa yksinäisiä, toivomme apuasi. Yksityishenkilöiden ja yritysten tekemät lahjoitukset auttavat meitä vastaamaan yhä useamman hätään. Pienikin tuki on nyt kullanarvoinen!

Lue lisää

Mitä lahjoituksilla on jo saatu aikaan

Tukihenkilö palautti elämänilon

Risto Leskinen,  30, ja hänen tukihenkilönsä  Salla Katajamäki, 55, ovat yhteydessä joka päivä, koska se on kivaa. Vielä reilu vuosi sitten Ristolla ei ollut ketään, jolle kertoa kuulumisia.

”Olin hakenut apua mielenterveysongelmiin terveyskeskuksesta. Siellä ei ollut resursseja auttaa, joten minut ohjattiin Nuorten kriisipisteeseen. Kävin siellä juttelemassa, ja minulle ehdotettiin tukihenkilöä.” 

Epäilyksistään huolimatta Risto suostui kokeilemaan tukisuhdetta. ”Mulla ei kummoisesti ole kavereita, ja vanhempanikin olen menettänyt. En ollut pystynyt moneen vuoteen töihin. Ajatukset olivat itsemurhatasolla”, hän kuvailee. 

Vähitellen elämä alkoi muuttua paremmaksi. Sallan mukaan Riston olemus on muuttunut ja paino pudonnut. Viime syksynä hän sai töitäkin. Ristolle puolestaan on ollut tärkeää se, että hän on saanut elämäänsä välittävän ihmisen. ”Sillä on ollut elämänilooni iso vaikutus.”

Krisjourens stöd avgörande

Katja fick hjälp vid Krisjouren för unga när hon behövde det som mest. ”Jag hade ångest och panikattacker. Om jag hade varit ensam kunde det ha gått ganska illa”, säger hon.
Idag är Katja 20 år och mår bättre än på länge. Hon har skrivit studenten och funderar på nästa steg. Hon är väldigt tacksam för den hjälp hon fick vid Krisjouren.
- Det är lättare att hitta mina egen väg i livet nu, när jag har lärt mig att jag inte behöver böja mig för andras krav. Jag vet vad jag mår dåligt av och undviker det. 

Det avgörande för Katjas tillfrisknande var att hennes problem togs på allvar. Krisarbetaren var aldrig fördömande eller förmanande.

- Många vuxna omkring mig, bland dem en del lärare, tyckte bara att jag borde rycka upp mig. Min krisarbetare var den första personen som någonsin sa att det är okej att känna så här.

Keskusteluapua nuorille

Nuorten kriisipisteemme on korvaamaton avun lähde nuorille ja nyt sitä tarvitaan entistäkin kipeämmin. Kriisipisteeseen voivat soittaa 12–29-vuotiaat mistä päin Suomea tahansa. 

Painajaismainen tilanne ahdistaa ja pelottaa. Etenkin, jos ei ole ketään kaveria, jonka kanssa ahdistustaan jakaa. 

Kriisipisteen ammattiauttajan kanssa nuori pääsee puhumaan tunteistaan. Kriisityöntekijä kuuntelee, keskustelee ja rauhoittaa mieltä.  Apua saa myös parisuhdeongelmiin, joita poikkeustilanne saattaa entisestään pahentaa.

Lue lisää

Tilaa #Myötätuntouutisia-uutiskirje

Tilaa #Myötätuntouutisia-uutiskirje

 

Tilaamalla sähköisen uutiskirjeemme saat uusinta tietoa HelsinkiMission toiminnasta ja auttamistavoista. Voit milloin tahansa perua viestinnän.

Uutiskirjeen tilaajan tiedot tallennetaan HelsinkiMission asiakasrekisteriin. Tietoja ei luovuteta ulkopuolisille toimijoille.

Kiitos tilauksesta!

Saat uutiskirjeen jatkossa sähköpostiisi.