×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Erilainen oppija musiikkioppilaitoksessa -hanke

 

Opetustoimen ja varhaiskasvatuksen henkilöstökoulutus 2019-2021 

ERILAINEN OPPIJA MUSIIKKIOPPILAITOKSESSA 

Erilainen oppija musiikkioppilaitoksessa -koulutushankkeen aikana tarjottiin musiikkioppilaitoksien opettajille suunnattuja yksittäisiä koulutuspäiviä, joiden sisältönä on erilaisen oppijan kohtaaminen, opettaminen sekä yksilöllistetyn opetuksen suunnittelu ja arviointi. Lähtökohtana on taiteen perusopetuksen uuden opetussuunnitelman aikaisempaa laajempi oppijakäsitys ja tätä kautta mahdollisuus opetuksen yksilöllistämiseen. 

Alkuperäisessä suunnitelmassa tavoitteena oli toteuttaa kymmenen koulutusjaksoa, mutta kaikkiaan pystyttiin toteuttamaan kolmetoista koulutusjaksoa. Maantieteellisesti koulutukset kattoivat Suomen kattavasti. Koulutuspaikkakunnat olivat Kemi (mukana Kemijärvi ja Rovaniemi), Kuhmo (mukana Sotkamo ja Kajaani), Oulu, Kokkola, Pietarsaari, Sastamala, Kuopio, Lappeenranta, Savonlinna, Virrat, Parkano ja Turku. 

Osallistujia koulutuksissa oli 304 ja ylivoimaisesti suurin osa osallistujista oli taiteen perusopetuksessa toimivia opettajia ja oppilaitosten rehtoreita. Osallistujia oli mukana kuitenkin myös vapaan sivistystyön puolelta ja eri opistoista. Kaikkiaan koulutuksiin tuli osallistujia 23 eri oppilaitoksesta (tai tarkemmin eri opetustoiminnan järjestäjän kautta). Ylivoimaisesti suurin oppilaitosryhmä oli taiteen perusopetuksen musiikkioppilaitokset, mutta mukana oli osallistujia myös muutamasta vapaan sivistystyön opistosta ja ammattikorkeakouluista sekä yksittäisiä osallistujia perusopetuksen puolelta. 

 

Lisätietoja:

Markku Kaikkonen
Musiikkikoulun rehtori, Resonaarin johtaja (director)
+358 400 766 712