×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Resonaarissa kaikki soittaa

Musiikkikeskus Resonaarissa on kolme toimintoa

Musiikkikeskus Resonaari on erityismusiikkikasvatuksen, kuntoutuksen ja musiikkiterapian erityisosaamisyksikkö ja innovaatiokeskus.

Resonaari toimii musiikin erityispedagogiikan kotimaisena sekä kansainvälisenä edelläkävijänä.

Toiminnallisesti Resonaari jakaantuu

  1. erityisryhmille suunnattuun musiikkikouluun
  2. asiantuntijapalveluun sekä
  3. Resonaarigroup-yhtyeeseen.

Resonaari on yksi Helsinkimissio ry:n toimintamuodoista ja Resonaarin toimintaa valvoo yhdistyksen hallitus.

Resonaarin eri toiminnot muodostavat kansallisesti ja kansainvälisestikin tarkasteltuna ainutlaatuisen toiminta-, osaamis- ja innovaatiokeskuksen.

Lue Resonaarin historiasta.

 

Resonaarin musiikkikoulu

Erityisryhmille ja erilaisille oppijoille suunnattu musiikkikoulu

Resonaarin musiikkikoulussa on 300 oppilasta. Suurin yksittäinen kohderyhmä on kehitysvammaiset ihmiset. Muita kohderyhmiä ovat mm. liikunta- ja näkövammaiset, tarkkaavaisuushäiriöiset, oppimishäiriöistä kärsivät ja mielenterveyskuntoutujat. Uusin Resonaarin oppilasryhmistä on seniorit.

Vaikka oppilaiden oppimistavoitteet ja -valmiudet ovat erilaisia, jokaista opetetaan tavoitteellisesti yksilöllisen opintosuunnitelman mukaisesti. Helsingin kaupunki myönsi Resonaarin musiikkikoululle taiteen perusopetusoikeuden vuonna 2004, joten koululla on virallinen musiikkikoulun asema. Resonaarin musiikkikoulu on käynnistänyt oppimisen demokratialiikkeen – koulu on antanut tuloksillaan vahvan näytön erilaisten oppijoiden oppimispotentiaalista.

 

Resonaarin asiantuntijapalvelu

Erityismusiikkikasvatuksen kehittämis- ja tutkimustoiminta sekä asiantuntijapalvelut

Resonaarin asiantuntijapalvelujen tavoite on palvella musiikkia työssään tai toiminnassaan käyttäviä, erityisryhmien parissa työskenteleviä tahoja ja toimijoita. Asiantuntijapalvelut palvelevat kaikkia musiikista ja musiikkitoiminnan vaikutuksista ja merkityksistä kiinnostuneita ihmisiä.

Asiantuntijapalvelut toimivat tiedon ja osaamisen jakajana sekä uuden tiedon tuottajana, kehittäjänä ja innovoijana. Asiantuntijapalvelut tukevat hyvien ja toimivien käytänteiden käyttöönottoa ja juurtumista eri toimintaympäristöissä.

Resonaarin asiantuntijapalvelu ylläpitää Kaikki soittaa -verkostoa, tarjoaa sille konsultaatio- ja informaatiopalveluja, järjestetään koulutusta ja osallistutaan vertaiskehittämiseen tai vastaavien hankkeiden suunnitteluun ja toteuttamiseen.

Resonaarilla on laaja kansallinen ja kansainvälinen verkosto. Keskuksen vaikutus erityismusiikkikasvatukseen ja laajemmin kaikkeen musiikkitoimintaan on kiistaton. Samalla Resonaari on nostanut erilaiset oppijat musiikillisina toimijoina yhteisön keskiöön.

 

Resonaarigroup

Erilaisten oppijoiden ammattiorkesteri

Resonaarigroup on kuuden kehitysvammaisen ja erilaisen oppijan yhtye, joka harjoittelee ja toimii Resonaarissa.

Resonaarigroupin toimintaa voidaan pitää osin ammattimaisena ja tavoitteena on, että yhtyeen toiminta voidaan jatkossa vakiinnuttaa ammattiorkesteritoiminnaksi. Resonaarigroup luo uutta suomalaiselle kulttuurikentälle – yhtye on luomassa muusikkouden demokratiaa ja erilaiset oppijat ovat nousseet tasa-arvoisiksi taiteilijoiksi muiden taiteilijoiden rinnalle. Resonaarigroup ravisteleekin omalla ammattitaidollaan koko suomalaisen taiteen kenttää.

 

© Resonaari – HelsinkiMissio. Sivu on päivitetty 3.11.2020