×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

OPETUS RESONAARISSA

Tavoitteellista musiikinopetusta erilaisille oppijoille

Resonaarin musiikkikoulun toiminta perustuu musiikin perusopetuksen mukaiseen opetussuunnitelmaan. Resonaarilla on Helsingin kaupungin myöntämä taiteen perusopetuksen opetuslupa. Opetus on musiikin laajan oppimäärän mukaista.  Resonaarin voimassa oleva opetussuunnitelma on luettavissa ePerusteet-verkkopalvelussa.

Jokaiselle oppilaalle laaditaan myös henkilökohtainen opintosuunnitelma. Opetus on systemaattista, tasolta tasolle etenevää, musiikkikasvatukselliset tavoitteet sisältävää toimintaa. Opetuksessa otetaan huomioon jokaisen oppilaan yksilölliset valmiudet sekä mahdolliset kuntoutukselliset tarpeet. Toiminnalla on myös selkeästi syrjäytymistä ehkäisevä vaikutus.

 

Lukuvuosi 2019-2020

Resonaarin musiikkikoulun toimintavuosi jakautuu syys- ja kevätlukukauteen. Kummallakin lukukaudella on opetusta 16 viikkoa.​​

Syyslukukausi 12.8.2019 (ma) - 20.12.2019 (pe)

Lomat (ei opetusta):

 • Syysloma 14.10.2019 (ma) - 18.10.2019 (pe)
 • Itsenäisyyspäivä 6.12.2019 (pe)
 • Joululoma 21.12.2019 (la) - 6.1.2020 (ma)

Kevätlukukausi 7.1.2020 (ti) - 29.5.2020 (pe)

Lomat  (ei opetusta):

 • Talviloma 17.2.2020 (ma) - 21.2.2020 (pe)
 • Pääsiäinen 10.4.2020(pe)
 • Pääsiäinen 13.4.2020 (ma)
 • Vappu 1.5.2020 (pe)
 • Helatorstai 21.5.2020 (to)

Lukukausien aikana järjestetään oppilaskonsertteja (soittajaisia) ja bändeille tarkoitettuja Club Resonaari -tapahtumia, joissa oppilaat saavat esiintymiskokemusta.  Tapahtumatiedot löytyvät etusivulta kalenterista.

 

Oppiaineet

Resonaarin musiikkikoulu tarjoaa tällä hetkellä opetusta seuraavissa soittimissa

 • kitara (4-kielinen "kuvionuottikitara" tai 6-kielinen, akustinen tai sähkökitara)
 • bassokitara
 • koskettimet / piano
 • rummut ja perkussiot
 • trumpetti
 • pasuuna
 • poikkihuilu
 • sello
 • muista soittimista voit kysyä erikseen

Tarjoamme myös laulun ja laulutekniikan opetusta.

Hakulomakkeessa ja opetuksen alkaessa voit esittää soitintoiveesi. Voit myös kokeilla soittotunneilla eri soittimia jos et ole opetuksen alkaessa varma mikä soitin kiinnostaa sinua eniten.

 

Opetusmuodot

Oppilaalle sopivinta opetusmuotoa voidaan pohtia yhdessä ja opettajan suosituksesta opetusmuotoa voidaan tarvittaessa vaihtaa myös kesken lukukauden. Tärkeintä on, että oppilas hyötyy opetuksesta ja opetusmuoto on tarkoituksenmukainen.

Instrumentin soittoa ja tekniikkaa voi opiskella yksilö tai pariopetuksessa sekä pienryhmässä. Yhteissoittoa voi opiskella pariopetuksessa, triossa sekä bändeissä joissa on 4-6 soittajaa. Bändeissä on tarvittaessa kaksi opettajaa jotta jokainen soittaja saa tarvitsemansa tuen. Laulua voit opiskella kaikissa opetusmuodoissa. 

Opetuksen hinta määräytyy opetusmuodon ja niiden yhdistelmien mukaan.

Musiikkikoulun hinnasto

 

Kuvionuoteilla kaikki soittaa

Resonaarissa voi opiskella soittoa kuvionuottien tai perinteisten nuottien avulla. Kuvionuottijärjestelmä on konkreettinen ja helppo ymmärtää. Siinä informaatio esitetään värien ja muotojen avulla. Kuvionuottien avulla kuka vain voi oppia soittamaan ja kokea hallitsevansa omaa soittamistaan. Lue lisää kuvionuoteista.

 

Opetusta arkipäivisin Helsingin Kulosaaressa

Musiikkikoulu on avoinna maanantaista perjantaihin, viikonloppuisin emme tarjoa opetusta. Monen oppilaan ollessa päivät töissä tai koulussa opetus painottuu iltapäivään ja ilta-aikoihin, aamun ja aamupäivän aikoja voi myös tiedustella.

Musiikkikoulun opetus tapahtuu Helsingin Kulosaaressa Resonaarin omissa toimitiloissa. Emme valitettavasti voi tarjota kotiopetusta. Osoitteemme on Kulosaaren puistotie 26, 00570 Helsinki. Sijainti kartalla.

 

Kuka voi hakea oppilaaksi?

Resonaari on erityisryhmille suunnattu musiikkikoulu. Oppilaaksemme voivat hakea kaikki joilla on erilaisia haasteita oppimisessa ja jotka eivät voi tai halua osallistua nk. normaalin musiikkikoulun opetukseen. Meillä ei ole pääsykokeita eikä aikaisempaa musiikkitaustaa tarvitse olla. Myös edistyneet soittajat ovat tervetulleita, haasteita opettajamme pystyvät varmasti tarjoamaan myös teille.

Nuorimmille muusikonaluille suosittelemme muskari- tai kerhotoimintaa. Jotta voit päästä resonaarilaiseksi, sinun tulisi olla vähintään 6-7 -vuotias ekaluokkalainen. Yläikärajaa ei ole, seniorit ovat siis myös tervetulleita musiikkiharrastuksen pariin Resonaariin.

 

Täytä hakulomake

 

Kysy lisää musiikkikoulusta Katilta

Kati Näsälä
Hallintoassistentti / Administrative assistant
+358 45 341 0597

© Resonaari – HelsinkiMissio. Sivu on päivitetty 9.12.2019