×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Musiikkikoulun syksy 2020

12.8.2020

Mahdollisuuksien syksy 

Uusi Resonaarin musiikkikoulun soittosyksy alkaa! 

On suuri ilo, että pääsemme aloittamaan musisoinnin lähiopetuksena ja saadaan talo soimaan. On hienoa tavata toisiamme ja päästä myös yhteismusisoinnin pariin. Samalla on kuitenkin erinomaisen tärkeää, että otamme käyttöön kaikki tarvittavat koronapandemiaa rajoittavat varotoimet, jotta pysymme kaikki terveenä.  

Tarkat ohjeet ja toimintamallit koulun käytänteisiin löytyvät erillisestä sähköpostiviestistä, mutta tässä muutamia tärkeitä huomioita syksystä: 

  • luokkatilat järjestetään siten, että voimme pitää turvavälit 
  • opettajilla on käytössä visiirit ja tarvittaessa maskit, joita suositellaan myös oppilaille 
  • oppituntien alkua porrastetaan, jotta pystymme välttämään turhia kohtaamisia 
  • ryhmäkokoja pienennetään tarvittaessa 
  • oppilaita ohjeistetaan ottamaan mahdollisuuksien mukaan henkilökohtaisia soittimia tunneille, niin vältämme koulun soittimien käyttöä, vaikka soittimet desinfioidaankin jokaisen tunnin päätyttyä 
  • osittain hyödynnämme väistötiloina HelsinkiMission Kinaporissa olevaa Kerhosalia ja opetusluokkia, niin saamme vähennettyä kohtaamisia Resonaarin tiloissa 
  • erittäin tärkeää on, ettei tunneille tulla, mikäli on vähäisiäkin flunssaoireita. 

Varotoimista huolimatta kaikki eivät voi osallistua lähiopetukseen, mutta ei hätää – tarvittaessa voimme tarjota opetusta myös etäopetuksena. Monien kanssa tästä järjestelystä onkin jo sovittu. Poikkeusolot myös estävät konserttitoiminnan ainakin vähänkin isompina tapahtumina eli vielä joudumme odottelemaan live-esiintymisiä ja keikkoja.  

Opettajien kanssa olemme kokoustaneet ja suunnitelleet lukukautta ja hieman erikoisesta tilanteesta huolimatta olemme innolla aloittamassa lukukautta. Poikkeusolot ja uudet tilanteet nähdään mahdollisuutena löytää ja oppia uutta omaan työhön, opettamiseen ja yhteiseen musisointiin. Tervetuloa mukaan mahdollisuuksien syksyyn! 

Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta ja ollaan varovaisia, jotta pysymme kaikki terveinä. 

 

Markku Kaikkonen

Resonaarin musiikkikoulun rehtori 

 

* * *

Lue Musiikkikoulun syystiedote kokonaisuudessaan 2020 täältä.

Musiikkikouun oppilaille on lisäksi lähetetty sähköpostilla erillinen, yksityiskohtaisempi tiedote uusista koronakäytännöistä, joita Resonaarin tiloissa syksyn aikana noudatetaan.

 

Henkilökunnan yhteystiedot löytyvät täältä.

 

päivitetty / updated 12.8.2020