×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Inkku-palkinto Resonaarille

Konserttikeskus on myöntänyt järjestyksessään toisen Inkku-palkinnon, arvoltaan 3 000 euroa, musiikin erityispalveluskeskus Resonaarille. Palkinnon luovutti 10.3.2016 Linnateatterissa Turussa Soili Perkiö, jolle annettiin ensimmäinen Inkku-palkinto vuonna 2014. Tilaisuudessa esiintyi Resonaarigroupin jäseniä. Palkinnosta uutisoi myös Helsingin Sanomat.

Konserttikeskuksen hallitus perustelee päätöstään seuraavasti:
"Resonaari on ainutlaatuinen musiikkikoulu ja asiantuntijakeskus, joka on edistänyt musiikinopetuksen tasa-arvoa jo yli 20 vuoden ajan periaatteellaan "kaikki oppivat soittamaan". Sen uraauurtavan toiminnan ansiosta satojen kehitysvammaisten ja muiden erilaisten oppilaiden elämä on parantunut, samoin heidän asemansa yhteiskunnassa. Resonaarin toiminta perustuu syvään inhimillisyyden tunnustamiseen ja toisten aitoon kohtaamiseen.

Taiteen perusopetusta antavassa Resonaarin musiikkikoulussa on tällä hetkellä noin 260 oppilasta, joista osa soittaa ammattimaisesti Resonaarigroup-yhtyeessä. Resonaari myös palvelee erityisryhmien musiikkikasvattajia ja -opettajia sekä kaikkia muitakin, jotka käyttävät musiikkia työssään erityisryhmien parissa." 

Vuonna 2013 perustamallaan Inkku-palkinnolla Konserttikeskus haluaa nostaa esiin henkilöitä, yhtyeitä, työryhmiä tai yhteisöjä, jotka ovat ansioituneet elävän musiikin välittämisessä lapsille ja nuorille osallistavalla, innostavalla ja kasvatuksellisella tavalla. Samalla halutaan kunnioittaa Inkeri ”Inkku” Simola-Isakssonin elämäntyötä. Palkinnonsaajasta päättää Konserttikeskus ry:n hallitus.

Kuva: Vesa-Matti Väärä. 18.3.2016. http://www.konserttikeskus.fi/inkku-palkinto/.