×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Senioripysäkki

Opiskelua työn ohella 1,5 vuotta

Senioripysäkki-ohjaajakoulutus kestää 1,5 vuotta ja jakautuu kahteen osioon. Näistä ensimmäinen kestää 6 kuukautta siten, että kuukaudessa on kaksi koulutuspäivää. Toinen osio kestää vuoden, jonka aikana koulutusryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa. Koulutus on muuten maksutonta, mutta sen materiaalit maksavat 500 euroa henkilöltä.

Koulutus antaa valmiudet Senioripysäkki-ryhmien käynnistämiseen ja ohjaamiseen koulutettavan omalla paikkakunnalla.

Vaadittava pohjakoulutus

Senioripysäkki-ohjaajakoulutukseen voivat hakea sosiaali- tai terveydenhuoltoalan perustutkinnon tai muun soveltuvan koulutuksen suorittaneet henkilöt.

Kokemuksellista oppimista

Koulutus on kokemuksellista oppimista, jossa työstetään omia tunnekokemuksia. Tunnekokemusten kautta ohjaajalla on mahdollisuus päästä lähemmäksi ryhmän tiedostamatonta tasoa, josta mm. erilaiset ryhmäläisen menneisyydestä nousevat hahmot syntyvät.

Koulutuksen tavoite

Tavoitteena on omaksua Senioripysäkki-ryhmäohjaajan rooli, jonka avulla ohjaajan on mahdollista tunnistaa erilaisia ryhmän terapeuttisia tekijöitä, jotka parhaimmillaan lisäävät ryhmän jäsenen itsetuntemusta, omien tunteiden tunnistamista, epävarmuuden ja ahdistuksen sietokykyä. Nämä mahdollistavat myös ryhmäläisen aiempaa joustavampien puolustusreaktioiden käytön.

Koulutuksen sisältö

  • Senioripysäkki-ryhmämalli
  • Senioripysäkki-ryhmäohjaajan rooli
  • Erilaisten ryhmäilmiöiden tarkastelua teoreettisesti ja kokemusperäisesti
  • Senioripysäkki-ryhmäohjaajan käsikirja
  • Senioripysäkki-ryhmäohjaajan todistuksen saaneilla on oikeus tavaramerkkiin kirjallisella sopimuksella.

Koulutus jakaantuu kahteen osioon

  • Ensimmäinen osio kestää 6 kuukautta. Koulutusryhmä kokoontuu kaksipäiväiseen koulutukseen kerran kuukaudessa. Koulutuspäiviä on ensimmäisessä osiossa 12.
  • Toinen osio kestää vuoden. Koulutusryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa. Tämä osio sisältää ryhmätyönohjauksen. Koulutuspäiviä on 10.

Kustannukset

Tehtävään valmentamisen kustannus on 500 euroa henkilöltä.

Koulutuksesta vastaava yhteisö

Koulutuksesta vastaa Helsinkimissio ry. Senioripysäkki on HelsinkiMission rekisteröity tavaramerkki.