×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Puhuminen auttaa

Haluaisitko keskustella elämään, ikääntymiseen tai parisuhteeseen liittyvistä ajatuksistasi? Tunnetko itsesi yksinäiseksi tai masentuneeksi? Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää.

Ikääntyminen tuo usein suuria muutoksia elämään. Ne voivat liittyä eläkkeelle jäämiseen, läheisen kuolemaan, yksinäisyyteen, omaan tai läheisen sairastumiseen tai ihmissuhteisiin. Kun monet huolet painavat mieltä, seurauksena voi olla uupumusta, mielialan laskua ja avuttomuuden tunnetta.

HelsinkiMission Senioripysäkki tarjoaa yli 60-vuotiaille ammattilaisen ohjaamia terapeuttisia keskusteluryhmiä. Senioripysäkin palvelut ovat maksuttomia ja ehdottoman luottamuksellisia.

Terapeuttiset keskusteluryhmät

Senioripysäkin terapeuttisissa keskusteluryhmissä voit keskustella luottamuksellisesti ikääntymiseen liittyvistä asioista. Ryhmissä voit yhdessä muiden osallistujien kanssa tutkia omia ja toisten mielen sisältöjä – kokemuksia, ajatuksia ja tunteita – sekä löytää niille uusia näkökulmia.

Ryhmissä tutustumme itseemme ja toisiimme vuorovaikutuksen avulla. Tavoitteena on lievittää yksinäisyyttä, masennusta ja ahdistusta. Ryhmäprosessi jatkuu vielä ryhmän päättymisen jälkeenkin, ja ryhmän kannatteleva vaikutus kestää pitkään.

Senioripysäkillä on eripituisia terapeuttisia keskusteluryhmiä. Ne kokoontuvat 1,5 tunnin ajan kerran viikossa. Ryhmään osallistuu ammattilaisen lisäksi 5–8 henkilöä.

Jokainen asiakas tavataan aina ensin kahden kesken. Kahdenkeskisessä haastattelussa on tarkoitus pohtia yhdessä ammattilaisen kanssa, hyötyisitkö sinä ryhmästä.

Senioripysäkki-ryhmiä ohjaavat HelsinkiMission ammattilaiset sekä valtakunnallisesti sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaiset, jotka ovat suorittaneet Senioripysäkki-ryhmänohjaajakoulutuksen.

Näin varaat ajan

HelsinkiMission Senioripysäkki palvelee osoitteessa Albertinkatu 33, 00180 Helsinki. Varaa aika haastatteluun:

 • puhelimitse, 045 341 0506
 • sähköpostitse, senioripysakki(at)helsinkimissio.fi

Jos emme pääse vastaamaan puhelimeen, jätä viesti vastaajaan, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

  Senioripysäkki-ryhmien ohjaajat HelsinkiMissiossa

  Satu Pajanne-Alanko
  Senioripysäkki-ryhmänohjaaja, tiimivastaava,
  psykoterapeutti
  satu.pajanne-alanko(at)helsinkimissio.fi

  Sari Eskelin
  Senioripysäkki-ryhmänohjaaja, kouluttaja,
  työnohjaaja, psykoterapeutti
  sari.eskelin(at)helsinkimissio.fi

  Tarja Sorvari
  Senioripysäkki-ryhmänohjaaja,
  psykoterapeutti
  tarja.sorvari(at)helsinkimissio.fi

  Sanna Huittinen
  Senioripysäkki-ryhmänohjaaja,
  työnohjaaja, psykoterapeutti
  sanna.huittinen(at)helsinkimissio.fi

   

  ”Tämä on ensimmäinen kerta elämässäni, kun olen voinut puhua vaikeasta elämästäni jollekin. Tuntuu siltä, että minut hyväksytään tässä ryhmässä sellaisena kuin olen.”
  Mirjami, 68, Senioripysäkki-ryhmäläinen

   

   

  Varaa aika haastatteluun

  soittamalla numeroon
  045 341 0506
  tai sähköpostitse
  senioripysakki@helsinkimissio.fi

   

  Hae apua ajoissa