×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Puhuminen auttaa

Haluaisitko keskustella elämään, ikääntymiseen tai parisuhteeseen liittyvistä ajatuksistasi ryhmässä? Tunnetko itsesi yksinäiseksi tai masentuneeksi?

Ikääntyminen tuo usein suuria muutoksia elämään. Ne voivat liittyä eläkkeelle jäämiseen, läheisen kuolemaan, yksinäisyyteen, omaan tai läheisen sairastumiseen tai ihmissuhteisiin. Kun monet huolet painavat mieltä, seurauksena voi olla uupumusta, mielialan laskua ja avuttomuuden tunnetta.

HelsinkiMission Senioripysäkki tarjoaa yli 60-vuotiaille ammattilaisen ohjaamia terapeuttisia keskusteluryhmiä. Senioripysäkin palvelut ovat maksuttomia ja ehdottoman luottamuksellisia.

Terapeuttiset keskusteluryhmät

Senioripysäkin terapeuttisissa keskusteluryhmissä keskustellaan luottamuksellisesti ikääntymiseen liittyvistä asioista. Ryhmissä voi yhdessä muiden osallistujien kanssa tutkia omia ja toisten mielen sisältöjä – kokemuksia, ajatuksia ja tunteita – sekä löytää niille uusia näkökulmia.

Ryhmissä tutustumme itseemme ja toisiimme vuorovaikutuksen avulla. Tavoitteena on lievittää yksinäisyyttä, masennusta ja ahdistusta. Ryhmäprosessi jatkuu vielä ryhmän päättymisen jälkeenkin, ja ryhmän kannatteleva vaikutus kestää pitkään.

Senioripysäkillä on eripituisia terapeuttisia keskusteluryhmiä. Ne kokoontuvat 1,5 tunnin ajan kerran viikossa. Ryhmään osallistuu ammattilaisen lisäksi 5–8 henkilöä.

Alkuhaastattelussa kartoitetaan, sopiiko ryhmä hakijalle

Jokainen asiakas tavataan aina ensin kahden kesken. Kahdenkeskisessä tapaamisessa pohdimme kanssasi, voisiko ryhmästä olla hyötyä juuri sinulle.

Senioripysäkki-ryhmiä ohjaavat HelsinkiMission ammattilaiset sekä valtakunnallisesti sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaiset, jotka ovat suorittaneet Senioripysäkki-ryhmänohjaajakoulutuksen.

HelsinkiMission Senioripysäkki palvelee osoitteessa Albertinkatu 33, 00180 Helsinki.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

  • puhelimitse, 045 341 0506

  • sähköpostitse, senioripysakki(at)helsinkimissio.fi

Jos emme pääse vastaamaan puhelimeen, jätä viesti vastaajaan, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Senioripysäkki-ryhmien ohjaajat HelsinkiMissiossa:

Satu Pajanne-Alanko
Senioripysäkki-ryhmänohjaaja, tiimivastaava,
psykoterapeutti
satu.pajanne-alanko(at)helsinkimissio.fi

Sari Eskelin
Senioripysäkki-ryhmänohjaaja, kouluttaja,
työnohjaaja, psykoterapeutti
sari.eskelin(at)helsinkimissio.fi

Tarja Sorvari
Senioripysäkki-ryhmänohjaaja,
psykoterapeutti
tarja.sorvari(at)helsinkimissio.fi

Sanna Huittinen
Senioripysäkki-ryhmänohjaaja,
työnohjaaja, psykoterapeutti
sanna.huittinen(at)helsinkimissio.fi

Ona Robson
Senioripysäkki-ryhmänohjaaja,
yhteisötyönohjaaja- ja coach(opisk.)
 

 

 

 

 

”Tämä on ensimmäinen kerta elämässäni, kun olen voinut puhua vaikeasta elämästäni jollekin. Tuntuu siltä, että minut hyväksytään tässä ryhmässä sellaisena kuin olen.”
Mirjami, 68, Senioripysäkki-ryhmäläinen

 

 

Soita ja kysy lisää

045 341 0506
tai sähköpostitse
senioripysakki@helsinkimissio.fi

 

 

 

Hae apua ajoissa