×
Käytämme evästeitä (cookies) parantaaksemme sivujemme toimivuutta ja käyttäjäystävällisyyttä. Lisätietoja ›

Puhuminen auttaa

Ikääntyminen tuo usein suuria muutoksia elämään. Ne voivat liittyä eläkkeelle jäämiseen, puolison kuolemaan, yksinäisyyteen, omaan tai läheisen sairastumiseen, ihmissuhteisiin tai yllättävään kriisitilanteeseen. Kun monet huolet painavat mieltä, seurauksena voi olla uupumusta, mielialan laskua, jopa pelkoa selviytymisestä. Mielenvireyden ja henkisen toimintakyvyn ylläpitämisessä vuorovaikutuksella on suuri merkitys.

Senioripysäkki ja Parisuhdepysäkki 

HelsinkiMissio tarjoaa yli 60-vuotiaille ammattilaisen ohjaamia terapeuttisia keskusteluryhmiä Senioripysäkillä sekä seksuaaliterapeutin apua Parisuhdepysäkillä.  Palvelut ovat maksuttomia ja ehdottoman luottamuksellisia. 

Senioripysäkillä voit keskustella luottamuksellisesti ikääntymiseen liittyvistä asioista. Ryhmässä on mahdollista jakaa omia kokemuksia, ajatuksia ja tunteita sekä löytää niille uusia merkityksiä ja näkökulmia. Senioripysäkki-ryhmässä tutustumme itseemme vuorovaikutuksen avulla. Tavoitteena on yksinäisyyden, masennuksen ja ahdistuksen lieveneminen vuorovaikutuksessa muiden ryhmäläisten kanssa. Ryhmäprosessi jatkuu vielä ryhmän päättymisen jälkeenkin ja ryhmän kannatteleva vaikutus kestää pitkään. Senioripysäkki-ryhmiä ohjaavat HelsinkiMission ammattilaiset ja valtakunnallisesti sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaiset, jotka ovat suorittaneet Senioripysäkki-ryhmäohjaajakoulutuksen.

Parisuhdepysäkillä voit keskustella parisuhteeseen liittyvistä asioista seksuaaliterapeutin kanssa. Parisuhdepysäkki on tarkoitettu naisille, miehille, yksineläjille ja pariskunnille, jotka toivovat tukea ja voimaantumista. Voit tulla yksin tai yhdessä kumppanisi kanssa. Tavoitteena on henkisen hyvinvoinnin lisääminen.

Senioripysäkin toiminta

HelsinkiMission Senioripysäkin terapeuttiset keskusteluryhmät kokoontuvat 1,5 tunnin ajan kerran viikossa. HelsinkiMission senioripysäkillä on sekä lyhyempiä että pidempiä ryhmiä.

Senioripysäkki-ryhmään tullaan haastattelun kautta. Ohjaajan kanssa kartoitetaan hakijan elämäntilannetta ja mietitään yhdessä voisiko ryhmästä olla hyötyä.

Näin varaat ajan

HelsinkiMission Senioripysäkki-ryhmät kokoontuvat HelsinkiMission tiloissa osoitteessa Albertinkatu 33, 00180 Helsinki.

Voit varata ajan haastatteluun

  • puhelimitse, 045 341 0506 (parhaiten ma, ke ja pe klo 8.30-9.30 sekä to 9-10, tai jätä viesti puhelinvastaajaan, niin soitamme sinulle takaisin)
  • sähköpostitse, senioripysakki(at)helsinkimissio.fi

 

Senioripysäkki-ryhmien ohjaajat HelsinkiMissiossa

Satu Pajanne-Alanko
Senioripysäkki-ryhmänohjaaja, tiimivastaava,
psykoterapeutti
satu.pajanne-alanko(at)helsinkimissio.fi

Sari Eskelin
Senioripysäkki-ryhmänohjaaja, kouluttaja,
työnohjaaja, psykoterapeutti
sari.eskelin(at)helsinkimissio.fi

Sari Judén
Senioripysäkki-ryhmänohjaaja,
seksuaaliterapeutti
sari.juden(at)helsinki,missio.fi

Tarja Sorvari
Senioripysäkki-ryhmänohjaaja,
psykoterapeutti
tarja.sorvari(at)helsinkimissio.fi

Sanna Huittinen
Senioripysäkki-ryhmänohjaaja,
työnohjaaja, psykoterapeutti
sanna.huittinen(at)helsinkimissio.fi

 

”Tämä on ensimmäinen kerta elämässäni, kun olen voinut puhua vaikeasta elämästäni jollekin. Tuntuu siltä, että minut hyväksytään tässä ryhmässä sellaisena kuin olen.”
Mirjami, 68, Senioripysäkki-ryhmäläinen

 

 

Varaa aika haastatteluun

soittamalla numeroon
045 341 0506
tai sähköpostitse
senioripysakki@helsinkimissio.fi

 

Hae apua ajoissa