×
Käytämme evästeitä (cookies) parantaaksemme sivujemme toimivuutta ja käyttäjäystävällisyyttä. Lisätietoja ›

Aamukorva kuulee yksinäisiä vanhuksia myös pääsiäisenä

HelsinkiMission auttava puhelin Aamukorva vastaa yksinäisyydestä kärsivien seniorien puheluihin vuoden jokaisena aamuna. Pitkät pyhät ovat yksinäisille tavallistakin ahdistavampaa aikaa.

Aamukorva-puhelimeen vastaavat HelsinkiMission kouluttamat vapaaehtoiset päivystäjät. Päivystäjinä toimi vuoden 2016 aikana 73 koulutettua vapaaehtoista, jotka vastasivat yhteensä 5389 puheluun.

Aamukorvassa, puh. 045 341 0504, päivystetään joka aamu klo 5−9.

HelsinkiMissio auttaa yksinäisiä senioreja myös monella muulla tavalla ympäri vuoden. Pääkaupunkiseudun senioreille tarjotaan keikka-apua, tukihenkilöitä, kahvilatoimintaa sekä yhteislaulu- ja muita harrastusryhmiä. Kaikki apu on senioreille maksutonta.

Keikka-avussa auttamiskeikkojen määrät ovat jälleen kasvaneet edellisvuodesta. Suomen- ja ruotsinkielistä keikka-apua annettiin yhteensä 1766 kertaa vuonna 2016.

Valtakunnallisesti senioreille tarjoavat keskusteluapua ammattilaisen ohjaamat Senioripysäkki-ryhmät yli 30 paikkakunnalla ympäri Suomea.

HelsinkiMissio haastaa kaikki taistelemaan yksinäisyyttä vastaan

– Yksinäisyys on merkittävä yhteiskunnallinen kysymys. Yksinäisyydestä kärsii yli 400 000 suomalaista, silti aihetta ei sivuttu esimerkiksi kuntavaaleissa, apulaistoiminnanjohtaja Sari Vapaavuori sanoo.

Vapaavuoren mukaan pitkään jatkuva yksinäisyys vaikuttaa pysyvästi hyvinvointiin ja terveyteen. Yksinäisyyden kokemus on syvä inhimillisen kärsimys, se vie elämältä mielekkyyden. 

– HelsinkiMissio ja monet muut järjestöt taistelevat yksinäisyyttä vastaan, mutta meistä jokainen voi vähentää yksinäisyyttä.  Toivonkin, että pääsiäisen pyhinä muistaisimme sukulaisia ja tuttavia, erityisesti pääsiäistä yksin viettäviä ikäihmisiä.
Jo pelkästään puhelinsoitto ja hyvän pääsiäisen toivotus ilahduttavat yllättävän paljon, Vapaavuori muistuttaa.