×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Erilaiset oppijat nousevat Alppipuiston festarilavalle heinäkuussa

Helsingin Alppipuistossa järjestetään sarja musiikkifestivaaleja viikonloppuisin 6.–29.7. Ensimmäistä kertaa mukana on Resonaarin musiikkikoulun kehitysvammaisia ja muihin erityisryhmiin kuuluvia muusikkoja.

Resonaari on erityismusiikkikasvatuksen edelläkävijä, joka nostaa erilaiset oppijat esiin tasa-arvoisina taiteilijoina ja muusikkoina muiden taiteilijoiden rinnalle – tällä kertaa Resonaari Fest -tapahtumassa sunnuntaina 8.7. klo 13–21.

Festivaalipäivässä esiintyy Resonaarin bändejä ja yksittäisiä esiintyjiä, muiden muassa ammattiyhtye Resonaarigroup, jonka kaikki jäsenet ovat kehitysvammaisia tai muulla tavoin erilaisia oppijoita.

Lisäksi estradilla nähdään tuttuja suosikkiartisteja, kuten Pelle Miljoona United.

Paikan päältä on mahdollisuus hankkia piknik-eväitä paikallisilta katuruokamyyjltä. Festivaali sopii koko perheelle.

Tapahtumassa mukana myös Mahdollisuus lapselle ry, Kehitysvammatuki 57 ry ja Vekkari-vapaaehtoiset sekä Pertin valinta, joka on Pertti Kurikan Nimipäivät -yhtyeen jäsenten perustama ”Sekotavarakauppa” ja galleria.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa.

Alppipuiston osoite on Viipurinkatu, 00510 Helsinki (Linnanmäen huvipuiston vieressä).

Kansainvälisesti tunnustettu erityismusiikkikasvatuksen innovaatiokeskus

Resonaari on erityismusiikkikasvatuksen arvostettu asiantuntijakeskus ja musiikkikoulu. Se on edistänyt muusikkouden tasa-arvoa jo yli 20 vuotta. Konsertit, bändissä soittaminen ja esiintyminen ovat olennainen osa opetussuunnitelmaa. Resonaarissa opiskelee tällä hetkellä yli 300 kehitysvammaista tai muulla tavoin erilaista oppijaa.

Resonaarin johtajat Markku Kaikkonen ja Kaarlo Uusitalo ovat keränneet lukuisia palkintoja ja tunnustusta merkittävästä työstään.