×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

HelsinkiMission jouluhaaste: ole rohkea ja huomioi yksinäinen

Näe yksinäiset ympärilläsi -kampanja nostaa näkyville kaupunkilaisen yksinäisyyden.

– HelsinkiMissiossa kohdataan yksinäisyyttä joka päivä. Liian monet ihmiset kokevat itsensä näkymättömiksi, jopa arvottomiksi muiden silmissä, sanoo toiminnanjohtaja Tuula Colliander.

Näkymättömyyden tunne vaivaa etenkin kaupungissa asuvia yksinäisiä. Ihmisten ympäröimänä, vaikkapa kahvilassa, jossa kaveriporukat tai pariskunnat juttelevat keskenään, yksinäinen tuntee olevansa näkymätön. Yksin voi jäädä myös omien ajatustensa ja huoliensa kanssa, jos ei ole ketään, jonka kanssa niitä jakaa tai tuntuu, etteivät ne ketään kiinnosta.

Collianderin mukaan tarvitaan asennemuutosta. Yksinäistä ei saa jättää oman onnensa nojaan esimerkiksi hienotunteisuuteen vedoten. Kukaan ei halua olla ulkopuolinen.

Joka viides ihminen Suomessa kärsii yksinäisyydestä ajoittain ja joka kymmenes jatkuvasti. Yksinäisyys on iso yhteiskunnallinen ongelma, sillä se heikentää terveyttä ja kerää ympärilleen muita ongelmia, kuten köyhyyttä ja huono-osaisuutta.

HelsinkiMissio auttaa yksinäisiä ammattiauttajien ja yli 700 koulutetun vapaaehtoisen voimin. Muun muassa Nuorten kriisipiste, Senioripysäkki-ryhmät, vapaaehtoiset tukihenkilöt ja lapsiperheiden mentorit sekä täysi-ikäisille suunnattu Näkemys-ohjelma ovat HelsinkiMission tutkitusti toimivia auttamiskeinoja.

Yksinäinen ei halua olla yksin

HelsinkiMissio kampanjoi marras-joulukuussa teemalla Näe yksinäiset ympärilläsi. Kampanja haluaa herättää ihmiset miettimään suhtautumistaan muihin ihmisiin: Huomaanko vai ohitanko tuntemattoman? Olenko ystävällinen vai välinpitämätön toista kohtaan?

Kampanjalla kerätään varoja järjestön yksinäisyyden vastaiseen työhön senioreiden, nuorten ja lapsiperheiden parissa.

– Yksinäisyys on iso ongelma, jota ratkaistaan pienillä teoilla. Myötätuntoinen ele, tervehtiminen, kaikenlainen ystävällisyys ja toisen ihmisen huomioiminen ovat niitä pieniä tekoja, joilla on valtavan iso merkitys, Colliander toteaa.

Näe yksinäiset ympärilläsi -kampanja näkyy muun muassa Clear Channelin mainospinnoissa, sosiaalisessa mediassa ja printtimedioissa. Kampanjan on suunnitellut Mainostoimisto Folk Finland. Suunnittelu, tuotanto ja mediatila on saatu lahjoituksina.

Tee kanssamme näkymättömistä näkyviä. Lahjoita nyt.