×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

HelsinkiMission Kriisipisteillä lähes 600 kohtaamista nuorten kanssa kesä-heinäkuussa

HelsinkiMission Kriisipisteeltä ja Krisjouren för ungasta nuoret ovat saaneet myös kesä-heinäkuussa maksutonta keskusteluapua ammattiauttajan kanssa. Psyykkiselle tuelle on suuri tarve vuodenajasta riippumatta.

Monen tilanne saattaa jopa huonontua turvallisten arkirutiinien jäätyä kesätauolle ja ennestäänkin niukkojen mielenterveyspalvelujen supistuessa lomien ajaksi.

– Meille on hakeutunut runsaasti nuoria koko kesän. Olemmekin iloisia, että niin monet nuoret ovat löytäneet palvelumme ja hakeneet rohkeasti apua ongelmiinsa, kertoo kriisityöntekijä Taina Salovuori.

Kriisipisteille hakeutuneet nuoret kärsivät muun muassa ahdistuksesta, masennuksesta, erilaisista stressikokemuksista, paniikkioireista, peloista, univaikeuksista, ihmissuhteisiin liittyvistä ongelmista sekä yksinäisyydestä. Asiakkaat olivat pääosin nuoria aikuisia, keskimäärin 22-vuotiaita.

HelsinkiMission kesäkampanja on tuottanut tähän mennessä lähes 150 000 euroa

HelsinkiMission ”Nuori on vähän väsynyt” -kesäkampanja nostaa esiin nuorten mielenterveyttä koettelevat pärjäämispaineet. Kampanjalla kerätään lahjoituksia järjestön nuorten Kriisipisteelle ja tukihenkilötoiminnalle. Kampanja jatkuu ja nuorten hyväksi voi edelleen tehdä lahjoituksia verkkosivuillamme.

Toiminnanjohtaja Tuula Colliander on iloinen kampanjan saamasta vastaanotosta.

– Teema on koskettanut vahvasti yleisöä, nuorten hätä on monen sydäntä lähellä – sadat lahjoittajat ovat jo antaneet panoksensa auttamistyöllemme nuorten parissa.

Collianderin mukaan uusia kuukausitukijoita on saatu touko-heinäkuussa 550.

– Se on mahtava määrä säännöllisiä tukijoita työllemme, olemme kiitollisia heistä jokaisesta.

Entistäkin kattavampaa palvelua nuorille on tarjolla jo elokuun ja syksyn aikana.

– Pystymme avaamaan jälleen valtakunnallisen puhelinpäivystyksen, johon resurssimme eivät ole riittäneet moneen kuukauteen. Nuorten Kriisipisteemme palvelevat 6.8.2018 lähtien puhelimitse maanantaista torstaihin klo 9–11, Colliander kertoo.

– Myös oppilaitosyhteistyömme jatkuu syksyllä, vierailemme oppilaitoksissa ja käsittelemme mielenterveyden ja kriisien teemoja muun muassa työpajojen avulla. Syksyllä on lisäksi alkamassa kolme erilaista ryhmää: Erosuru, Minä riitän sekä Kehon ja mielen hyvinvointi. Ilmoittautumiset näihin ryhmiin ovat parhaillaan käynnissä, lisätietoa saa nettisivultamme, Salovuori täydentää.

Lue lisää: