×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

HelsinkiMission vapaaehtoiset perhekaverit Uuteen lastensairaalaan perheiden tueksi

HelsinkiMissio tarjoaa vapaaehtoisapua Uuden lastensairaalan potilasperheille 9.10.2019 alkaen.

Lapsiperheiden yksinäisyyden vähentäminen, lämminhenkinen kohtaaminen ja käytännön asioissa auttaminen ovat vapaaehtoisten ensisijaisia tehtäviä. Vapaaehtoiset eivät ole terveydenhuollon ammattihenkilöstöä.

– Lapsen sairaus aiheuttaa aina huolta, mutta sen kanssa ei tarvitse jäädä yksin. Koulutetut vapaaehtoiset perhekaverimme tarjoavat keskusteluseuraa ja apua perheiden sairaala-arkeen arkipäivisin, sanoo vapaaehtoistoiminnan päällikkö Hanna Kari

Perhekaverit vastaavat myös lasten tarpeisiin järjestämällä leikki- ja lukuhetkiä sisarusparkissa ja kahviossa.  Samalla tarjotaan vanhemmalle hengähdystaukoja ja käytännön apua.

– Moni vanhempi kaipaa auttavia käsiä haastavissa tilanteissa. Sellainen voi olla vaikkapa laboratorio- tai kahvilakäynti, kun mukana on pienen potilaan lisäksi leikki-ikäisiä sisaruksia, Kari kuvailee.

Perhekaveritoiminta on herättänyt paljon kiinnostusta. Ensimmäisen koulutukseen osallistui 28 vapaaehtoista. Koulutuksessa saa tietoa vapaaehtoistoiminnasta, perheiden kohtaamisesta ja sairaalassa toimimiseen liittyvistä erityiskysymyksistä. Seuraava koulutus järjestetään 11.11.2019.

Uudessa lastensairaalassa perhekaverit toimivat yhteistyössä OLKA-vapaaehtoisten, Leijonaemojen, Ronald McDonald Lastentalosäätiön ja Sairaalaklovnien kanssa. Yhteistyö on muun muassa asiantuntijatiedon jakamista ja yhteisiä tapahtumia. Yhteistyössä etsitään parhaita tapoja tukea perheitä.

Vapaaehtoistoiminta perheiden tukena Uudessa lastensairaalassa on STEAn rahoittama hanke vuosille 2019-2021. Toimintaa on suunniteltu vuoden 2018 keväästä alkaen.

Perheet voivat pyytää myös keikka-apua

HelsinkiMissio tarjoaa pääkaupunkiseudun perheille olohuonetoimintaa ja perhementoreiden tukea sekä uutena kokeiluna keikka-apua.

Uuden lastensairaalan asiakkaat voivat pyytää keikka-apua sairaalaan. Vapaaehtoisen voi pyytää esimerkiksi ulkoiluseuraksi tai asiointiavuksi. Vapaaehtoinen voi sovittaessa olla sairaalaan tulevaa perhettä vastassa ja opastaa sairaalaan.

Voit pyytää keikka-apua pilotin aikana 1.9.-15.12.2019 täyttämällä yhteydenottolomakkeen, minkä jälkeen olemme sinuun yhteydessä viikon sisällä. Kysythän apua hyvissä ajoin, jotta sen löytyminen olisi todennäköisempää.