×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

HelsinkiMission varainhankinta laajenee Kotkaan ja Lahteen

HelsinkiMissio hakee kuukausitukijoita pääkaupunkiseudun lisäksi myös muissa kaupungeissa. Varainhankintatyötä tekevät järjestön face to face -varainhankkijat eli feissarit.

Feissarin tehtävänä on kohdata ihmisiä kaupungin kaduilla ja asuinalueilla. Työssään feissari tarjoaa ihmisille mahdollisuutta ryhtyä kuukausitukijaksi ja vähentää siten yksinäisyyttä HelsinkiMission kautta.

Yksinäisyydestä kärsivät niin nuoret, lapsiperheet kuin senioritkin. Arviolta 400 000 suomalaista kokee itsensä yksinäiseksi. Yksinäisyys heikentää terveyttä ja kerää ympärilleen muita ongelmia, kuten huono-osaisuutta. Siten se on inhimillisen kärsimyksen lisäksi myös merkittävä yhteiskunnallinen haaste.

Yksityinen kansalainen voi vaikuttaa ongelman ratkaisuun tukemalla HelsinkiMission työtä. Esimerkiksi 10 euron kuukausittaisesta lahjoituksesta kertyy vuodessa 120 euroa. Sillä summalla lahjoittaja tarjoaa apua tarvitsevalle nuorelle kaksi maksutonta keskustelutapaamista kriisityön ammattilaisen kanssa.

Feissarit eivät kerää kertalahjoituksia tai ota vastaan käteislahjoituksia. Kuukausilahjoittajaksi voi ryhtyä täyttämällä sopimuslomakkeen feissarin kanssa.

Tällä hetkellä järjestön feissarit kiertävät ovia pääkaupunkiseudun ohella Kotkassa Hirssaaressa, Mussalossa, Etukylässä ja Ristniemessä. Lahdessa feissarit kiertävät Ahtialassa ja Karistossa. Syksyn mittaan tiimejä aloittaa myös muissa kaupungeissa ympäri Suomea.

Feissarit työskentelevät kaduilla päivisin ja kiertävät asuinalueilla iltaisin, klo 15.30–20.30. Heillä on yllään HelsinkiMission logolla varustettu kirkkaanoranssi keräysliivi tai huppari sekä mukanaan keräyslupa ja HelsinkiMission toiminnasta kertovia materiaaleja. Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa HelsinkiMissiolle on RA/2016/909.

HelsinkiMission syksyn ja talven feissauksesta vastaa Suomen Varainhankintatoimisto.

Lisätietoja:

Niina Frösén
varainhankintapäällikkö
puh. 044 735 5138
niina.frosen@helsinkimissio.fi