×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Juttukorva lievittää yksinäisyyttä kaikkialla Suomessa

HelsinkiMission Juttukorva-palvelu tarjoaa keskusteluseuraa kaiken ikäisille yksinäisille numerossa 045 341 0504. Työntekijämme vastaavat puheluihin maanantaista perjantaihin klo 13–15.

Juttukorvaan voivat soittaa kaiken ikäiset yksinäiset kaikkialta Suomesta. HelsinkiMission työntekijät ja jatkossa myös vapaaehtoiset ovat valmiina juttelemaan arjen asioista ja kuulumisista soittajan kanssa. Tavoitteena on lievittää soittajan yksinäisyyden tunnetta.

– Näinä poikkeuksellisina aikoina kaipaamme enemmän kuin koskaan toisen ihmisen läheisyyttä ja rohkaisua. Voi hyvin kuvitella, miltä tuntuu, jos hädän keskellä ei ole ketään, kenen kanssa puhua. Juttukorva-puhelin pyrkii helpottamaan ahdistusta ja tuomaan turvallisuuden tunnetta, sanoo HelsinkiMission vapaaehtoistoiminnan päällikkö Hanna Kari.

Hänen mukaansa Juttukorvaan voi soittaa kuin luotettavalle ystävälle tai tuttavalle, jos sellainen puuttuu elämästä. Juttukorva ei kuitenkaan ole terapiapuhelin.

– Yksinäiset, eristyksiin jääneet vanhukset ja riskiryhmiin kuuluvat ihmiset ovat nyt äärimmäisen haavoittuvassa asemassa. Jos ei ole ketään, keneen ottaa yhteyttä, mieli täyttyy helposti ahdistuksesta ja peloista – ja yksinäisyys tuntuu entistäkin raskaammalta, Kari sanoo. 

– Juttuhetkillä haluamme vähentää yksinäisyyttä ja tuoda valon ja ilon pilkahduksia vakavan tilanteen keskelle.

Kaikille avoimen Juttukorvan lisäksi HelsinkiMission Aamukorvan ja Senioripysäkki-yhteydenottopuhelin tukevat yksinäisiä senioreita. Myös senioreiden keikka-apu ja tukihenkilötoiminta jatkuvat toistaiseksi.

– Vapaaehtoisemme ja ammattiauttajamme kohtaavat yksinäisiä myötätunnolla poikkeustilasta huolimatta. Vaikka kasvokkaisia kohtaamisia on jouduttu rajoittamaan, etäyhteydet ovat auki entistä laajemmin. Mietimme ja kehitämme myös koko ajan uusia tapoja auttaa tässä haastavassa tilanteessa, Hanna Kari kertoo.

HelsinkiMission palvelut poikkeustilan aikana >

Päivitetty 9.6.2020