×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Juttukorva lievittää yksinäisyyttä koronan aikaan

HelsinkiMission uusi palvelu Juttukorva tarjoaa keskusteluseuraa yksinäisille. Järjestön työntekijät vastaavat puhelimeen maanantaista perjantaihin klo 13-15. Numero on 045 341 0504.

Juttukorvaan voivat soittaa kaiken ikäiset yksinäiset kaikkialta Suomesta. HelsinkiMission työntekijät ja jatkossa myös vapaaehtoiset ovat valmiina juttelemaan arjen asioista ja kuulumisista soittajan kanssa. Tavoitteena on lievittää soittajan yksinäisyyden tunnetta.

– Poikkeustilanteissa kaipaamme enemmän kuin koskaan toisen ihmisen läheisyyttä ja rohkaisua. Voi hyvin kuvitella, miltä tuntuu jos hädän keskellä ei ole ketään, kenen kanssa puhua. Juttukorva-puhelin pyrkii helpottamaan ahdistusta ja tuomaan turvallisuuden tunnetta, sanoo HelsinkiMission vapaaehtoistoiminnan päällikkö Hanna Kari.

Hänen mukaansa Juttukorvaan voi soittaa kuin luotettavalle ystävälle tai tuttavalle, jos sellainen puuttuu elämästä. Juttukorva ei kuitenkaan ole terapiapuhelin.

– Kun yhteiskunta sulkeutuu, yksinäiset, eristyksiin jääneet vanhukset ja riskiryhmiin kuuluvat ihmiset ovat äärimmäisen haavoittuvassa asemassa. Jos ei ole ketään, keneen ottaa yhteyttä, mieli täyttyy helposti ahdistuksesta ja peloista – ja yksinäisyys tuntuu entistäkin raskaammalta, Kari sanoo. 

– Juttuhetkillä haluamme vähentää yksinäisyyttä ja tuoda valon ja ilon pilkahduksia vakavan tilanteen keskelle.

Kaikille avoimen Juttukorvan lisäksi järjestö tarjoaa senioreille Aamukorvan ja Senioripysäkki-yhteydenottopuhelimen. Myös senioreiden keikka-apu ja tukihenkilötoiminta jatkuvat toistaiseksi.

– Vapaaehtoisemme ja ammattiauttajamme kohtaavat yksinäisiä myötätunnolla poikkeustilasta huolimatta. Vaikka kasvokkaisia kohtaamisia on jouduttu rajoittamaan, etäyhdet ovat auki entistä laajemmin. Mietimme ja kehitämme myös koko ajan uusia tapoja auttaa tässä haastavassa tilanteessa, Kari kertoo.

Ruotsinkielisille senioreille tarkoitettu Lyssnande örat -palvelu käynnistyy 24.3. Se palvelee tiistaista torstaihin klo 15–17 numerossa 045 341 0504. Myöhemmin avataan myös englanninkielinen palvelu.

Palvelumme senioreille

Aamukorva kuuntelee joka aamu klo 5–8 numerossa 045 341 0504. Aamukorva tarjoaa kuulijan ja keskustelukumppanin yli 60-vuotiaille. Puheluun vastaa tehtävään koulutettu vapaaehtoinen.

Senioripysäkki-yhteydenottopuhelin palvelee ma–to klo 9–11 numerossa 045 341 0506. Senioripysäkki-puhelimessa HelsinkiMission ammattiauttajat tarjoavat keskusteluapua yli 60-vuotiaille.

Lyssnande örat palvelee 24.3. alkaen tiistaista torstaihin klo 15–17 numerossa 045 341 0504.

Kaikki keskustelut ovat luottamuksellisia ja anonyymeja. Puhelun hinta on soittajan operaattorin hinnoittelun mukainen.

 

Julkaistu 18.3.2020