×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Karanteenikaveri tukee nuorta poikkeustilanteessa

HelsinkiMissio käynnistää uuden palvelun nuorille. Poikkeustilan aikana nuorella on mahdollisuus saada tuekseen vapaaehtoinen tukihenkilö. Uuden karanteenikaverin kanssa nuori voi keskustella etäyhteyksin kerran viikossa. Nuorille tarjotaan etäyhteyksin myös lyhytkestoista keskusteluapua ammattiauttajan kanssa.

Karanteenikaveria voivat hakea 12–29-vuotiaat kaikkialta Suomesta. Tavoitteena on lievittää nuoren yksinäisyyttä poikkeustilan aikana turvallisen aikuisen vapaaehtoisen kanssa. Kaveripari sitoutuu toimintaan kolmeksi kuukaudeksi.

– Jos nuori jää tunteidensa kanssa yksin uutistulvan vyöryessä yli, ahdistus kasvaa helposti valtavaksi. Karanteenikaveri pyrkii helpottamaan nuoren pahaa oloa, sanoo HelsinkiMission vapaaehtoistoiminnan päällikkö Hanna Kari.

Karanteenikaveri on luotettava aikuinen, jonka kanssa nuori voi keskustella mistä tahansa aiheesta. Karanteenikaverit ovat järjestön tukihenkilökoulutuksen saaneita vapaaehtoisia.

–  Jo valmiiksi yksinäistä nuorta voivat poikkeusolot ahdistaa vieläkin kovemmin. Jos ei ole yhtäkään luotettavaa kaveria tai läheistä, jonka kanssa jutella, tilanne voi tuntua toivottomalta. Yhteisöllisyyttä peräänkuuluttavat somepäivitykset saattavat kasvattaa ulkopuolisuuden tunnetta entisestään, Kari sanoo. – Karanteenikaverin kanssa nuori pääsee jakamaan ajatuksiaan ja pelkojaan. Pelkästään se, että joku kuuntelee ja välittää, helpottaa oloa.

Karanteenikaveria nuori voi hakea nuorten tukihenkilötoiminnan verkkosivulla. Alle 18-vuotiaalta tarvitaan huoltajan lupa.

Järjestö tarjoaa nuorille myös Nuorten kriisipisteen ja yksinäisyystyön ammattiapua sekä vapaaehtoisen tukihenkilön tukea. Palvelut toteutetaan poikkeustilan aikana etäyhteyksin. Kaikki apu on nuorille maksutonta.

Palvelut nuorille

Karanteenikaveri on vapaaehtoinen aikuinen, jonka kanssa nuori voi jutella kerran viikossa etäyhteyksin. Karanteenikaveri tukee nuorta kolmen kuukauden ajan. Karanteenikaveria nuori voi hakea jättämällä yhteystietonsa verkkosivulla

Nuoren vapaaehtoinen tukihenkilö

Tukihenkilö toimii pitkäaikaisesti nuoren tukena arkielämän haasteissa, vähintään vuoden ajan. Tukihenkilöä nuori hakee ohjaavan tahon, kuten koulukuraattorin tai sosiaalityöntekijän kanssa. Epidemian aikana tukisuhteet aloitetaan etätapaamisilla. Tarkemmat tiedot verkkosivulta

Nuorten kriisipisteen ja Krisjouren för ungan kriisityöntekijät auttavat etäyhteyksin nuoria tarjoamalla lyhytkestoisessa keskusteluapua. Nuori voi puhua ammattiauttajien kanssa mistä tahansa itselleen tärkeästä aiheesta etäyhteydellä. Apua saa myös parisuhteen ongelmiin.

Yhteydenottopuhelin on auki ma–to klo 9–11:

  • suomeksi 045 341 0583 ja 045 855 0945
  • ruotsiksi 045 341 0574 ja 044 765 4487.

Yksinäisyystyö yli 18-vuotiaille. Yksinäisyystyö tarjoaa mahdollisuuden käsitellä yksinäisyyttä asiantuntijan tuella. Työskentely tapahtuu itsenäisen työskentelyn ja keskustelutapaamisten avulla, toistaiseksi etäyhteyksin. Yhteydenottolomakkeen voi täyttää yksinäisyystyön verkkosivulla