×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Kosketa minua -näyttely kertoo ajatuksia yksinäisyydestä

Valokuvaaja Johanna Kareen Kosketa minua -näyttely on esillä Sanomatalon Käytävägalleriassa 14.–27.2. Näyttely on toteutettu yhdessä HelsinkiMission kanssa.

Johanna Kareen (s. 1965) Kosketa minua -näyttely paljastaa ihmisen perustarpeen tulla kohdatuksi. Kare esittelee näyttelyssä kokoelman mustavalkoisia henkilökuvia.

Kuviin liittyvissä teksteissä henkilöt kertovat ajatuksiaan ja havaintojaan yhteenkuuluvuudesta, ulkopuolisuudesta, yksinäisyydestä – inhimillisistä tunteista, jotka yhdistävät meitä näennäisestä erilaisuudestamme huolimatta.

Yksinäisyyttä vähentävä HelsinkiMissio osallistuu näyttelyn toteuttamiseen. Järjestön asiantuntija Maria Rakkolaisen mukaan yksinäisyyden tunne viestii yhteenkuuluvuuden tarpeesta.

– Yhteenkuuluvuuden tarve on osa ihmisyyttä, siksi ulkopuolisuuden tunne haavoittaa syvästi, Rakkolainen sanoo.

– Vaikka toisin voisi luulla, yksinäisyyden kasvot voivat olla kenen tahansa kasvot, kuka tahansa voi olla yksinäinen – ja toisaalta kukaan ei ole tuomittu yksinäisyyteen, siihen voi vaikuttaa, Rakkolainen painottaa.

KOSKETA MINUA on osa Johanna Kareen KATSO IHMINENTM -näyttelykonseptia, joka nostaa esiin yhteiskunnallisesti tärkeitä, usein marginaalisia tai unohdettuja ilmiöitä ja ihmisiä. Aiempia näyttelyitä ovat olleet muun muassa kodittomia kuvannut Katuvarpuset, koulukiusaamisen vastainen Minuunkin sattui, Suomi 100 -ohjelmistoon kuulunut Lotta-näyttely sekä vangeille äänen antanut Armon kalterit.

Aukioloajat:

Sanomatalon liikekeskus ja Käytävägalleria ovat avoinna yleisölle maanantaista perjantaihin kello 7–20, lauantaisin ja sunnuntaisin kello 9–20.