×
Vi använder cookies på våra sajter för att ge dig en bättre upplevelse. Med att fortsätta godkänner du detta. Läs mer ›
Acceptera

Liittyvätkö yksinäisyys ja alkoholinkäyttö toisiinsa? Vastaa anonyymiin verkkokyselyyn

Alko järjestää yhdessä HelsinkiMission ja Mieli ry:n kanssa kyselyn, jolla kartoitetaan suomalaisten kokemuksia alkoholinkäytöstä ja yksinäisyydestä. Kyselyyn voi vastata anonyymisti verkossa.

Yksinäisyys on ollut yhteiskuntamme haaste jo ennen koronapandemiaa, mutta poikkeusaika teki yksinäisyyden entistä näkyvämmäksi. Alkon tavoitteena on yhteistyössä HelsinkiMission ja Mieli ry:n kanssa vähentää yksinäisyyttä ja ennaltaehkäistä yksinäisyydestä aiheutuvia alkoholihaittoja.

Yksinäisyyttä voi kokea kuka tahansa, iästä tai sosiaalisesta asemasta riippumatta. Esimerkiksi muutto vieraalle paikkakunnalle, ero, lasten muutto pois kotoa tai eläköityminen ovat tilanteita, joissa yksinäisyyden tunteita voi syntyä.

Vastaa kyselyyn yksinäisyydestä ja alkoholinkäytöstä

Kutsumme sinut osallistumaan anonyymiin verkkokyselyyn, jonka aiheena on yksinäisyys ja alkoholinkäyttö.

Tämä verkkokysely on osa tutkimusta, jossa kartoitetaan suomalaisten kokemuksia yksinäisyydestä, alkoholinkäytöstä ja niiden välillä mahdollisesti olevista yhteyksistä sekä lisätä ymmärrystä siitä, millaisissa elämäntilanteissa yksinäisyys ja alkoholinkäyttö linkittyvät toisiinsa. Verkkokyselyn lisäksi tutkimuksessa hyödynnetään myös suomalaista Juomatapatutkimusta.

Verkkokyselyn tietoja käsitellään luottamuksellisesti. Emme kysy nimeä tai muita henkilötietoja, joiden avulla vastaaja olisi tunnistettavissa. Kysely noudattaa Tutkimuseettisen Neuvottelukunnan ohjeistusta tutkimuksen eettisyydestä.

Kyselyyn pääsee tästä linkistä.

Kyselyyn voi vastata 24.9.2021 asti.

Tutkimuksen toteuttamisesta vastaa Nelli Lyyra (Jyväskylän yliopisto). Ohjausryhmään kuuluvat Niina Junttila (Turun yliopisto), Pia Mäkelä (THL), Kristian Wahlbeck (Suomen mielenterveysseura MIELI ry) ja Maria Lähteenmäki (HelsinkiMissio ry). Tutkimuksen mahdollistaa Alko ja se on osa vastuullisuustyötämme.

Tutkimuksen tietosuojalomake