×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Lisääkö vai vähentääkö digitalisaatio vanhusten yksinäisyyttä?

Lähes 500 000 senioria on vaarassa syrjäytyä, koska he eivät käytä tietokonetta tai internetiä. HelsinkiMissio tuo keskustelun digitalisaation vaikutuksista ikäihmisten yksinäisyyteen SuomiAreenalle Poriin.

HelsinkiMissio järjestää Yksinäisyys ja digitalisaatio –keskustelutilaisuuden Porin kaupungintalon pihalla torstaina 13.7. klo 15.15-16.30.

Digitalisaatio on monelle seniorille pelottava ilmiö. Uusi aika on kuitenkin peruuttamattomasti digitalisoitunut. Maailman muutoksesta on jäämässä ulkopuolelle merkittävä joukko vanhoja ihmisiä. Kyvyt ja välineet käyttää ja kommunikoida digitaalisilla alustoilla ovat perustavanlaatuisia edellytyksiä osallisuudelle.

HelsinkiMissio kouluttaa vapaaehtoisia digikummeja senioreiden tueksi. Kummit auttavat senioreita älylaitteen hankinnassa ja käyttöönotossa ja opastavat digitalisten palveluiden piiriin.

−Tänä keväänä toteuttamamme Digikummi-pilottihankkeen tulokset ovat rohkaisevia. Vapaaehtoisen digikummin tuella seniorit omaksuivat älylaitteiden peruskäytön muutaman opastuskerran aikana, kertoo HelsinkiMission toiminnanjohtaja Olli Valtonen.

Tietokoneen ja älylaitteen käyttö parantaa mahdollisuuksia osallistua, käyttää palveluita ja pitää yhteyttä ystäviin sekä läheisiin, jolloin koettu yksinäisyys vähenee. Samalla se lisää iäkkäiden toimintakyvyn säilymistä.

Yksinäisyys ja digitalisaatio -keskustelutilaisuus

Keskustelijoina:

  • Carina Geber-Teir, viestintäjohtaja OP ryhmä
  • Jaana Leikas, johtava tutkija, Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy
  • Olli Lipsanen, vapaaehtoinen digikummi, HelsinkiMissio
  • Pauliina Seppälä, luova suunnittelija, Yhteismaa ry
  • Olli Valtonen, toiminnanjohtaja, HelsinkiMissio

Keskustelun juontavat toimittajat Marketta Mattila ja Raisa Rauhamaa.

SuomiAreena on Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma. Se järjestetään Porissa 10.-14.7.2017. Tänä kesänä jo 12. kertaa järjestettävän tapahtuman pääteema on Suomi 100 – Yhdessä. Viiden päivän aikana SuomiAreenalla järjestetään yli 170 tilaisuutta, joihin osallistuu lähes 950 yhteiskunnallista vaikuttajaa poliitikoista viihdetähtiin.