×
Käytämme evästeitä (cookies) parantaaksemme sivujemme toimivuutta ja käyttäjäystävällisyyttä. Lisätietoja ›

Monipuolista ja maksutonta toimintaa senioreille ja lapsiperheille Helsingissä

HelsinkiMission kevättoiminta käynnistyy tammikuussa. Yksinäisyyttä vähennetään ja ehkäistään virkistävällä ryhmätoiminnalla ja yhdessäololla. Kaikki toiminta on osallistujille maksutonta.

Toimintaa järjestetään HelsinkiMission tiloissa Kampissa, osoitteessa Albertinkatu 33, Kinaporinkadun kerhotilassa sekä Vuosaaressa palvelutalo Ceciliassa. Näihin kaikkiin on helppo tulla metrolla tai bussilla. Toiminnassa mukana olevat vapaaehtoiset ovat tehtäväänsä koulutettuja.

Albertin olohuone yhdistää seniorit ja lapsiperheet

HelsinkiMission Albertin olohuone avasi ovensa kolme vuotta sitten seniorien ja lapsiperheiden kohtaamispaikaksi. Näin haluttiin vähentää yksinäisyyttä, joka usein vaivaa lapsiperheitä ja senioreja Helsingissä.

Albertin olohuone

MAANANTAI / MONDAY

Albert's Livingroom every Monday

At 10 am to 1 pm. Pleasant action and association for English-speaking senior citizens and families with small children.

Mukavaa toimintaa ja yhdessäoloa englanniksi senioreille ja lapsiperheille. Myös suomenkieliset seniorit ja lapsiperheet ovat tervetulleita.

TIISTAI

klo 10.00–12.00 Seniorikahvila

KESKIVIIKKO

klo 9.30–14.00 Avointa toimintaa senioreille ja lapsiperheille

TORSTAI

klo 9.30–14.00 Avointa toimintaa senioreille ja lapsiperheille

klo 11.30–14.00 Neulotaan yhdessä (kaikille avoin neulontahetki). Voit tulla neulomaan omista langoistasi tai halutessasi HelsinkiMission langoista sukkia ja lahjoittaa ne myyntiin. Tuotot HelsinkiMission auttamistyöhön. Ryhmässä neulotaan myös vastasyntyneille lahjoitettavia Suomi 100 -sukkia.

PERJANTAI

klo 9.30–12.30 Avointa toimintaa senioreille ja lapsiperheille

Lapsiperheille

Vauvojen musiikkimatka (8 kertaa)

Sopii 2-10 kk:n ikäisille vauvoille, vetäjänä musiikkiterapeutti Heidi Rouhiainen. Mukaan mahtuu vielä muutama vauva vanhempansa kanssa.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: paivi.kiuru@helsinkimissio.fi

Touhutunti

Perjantaisin klo 10.30–11.30 Albertinkatu 33:n jumppasali on varattu touhutunnille, joka on tarkoitettu perheiden omatoimiseen liikkumiseen (ei ohjaajaa).

Minun kirjani -iltapäivät

Tutut kirjojen ystävät esittelevät itselleen merkityksellisen kirjan HelsinkiMission Minun kirjani -iltapäivissä HelsinkiMission juhlasalissa Albertinkatu 33:ssa.

Ma 6.2. Onerva Hintikka, kirjailija
Ma 13.2. Sonja Kailassaari, tv-journalist (på svenska)
Ma 27.2. Annaleena Jalava, Gloria-lehden toimituspäällikkö

Iltapäivät jatkuvat koko kevään, tarkemmat tiedot HelsinkiMission nettisivulta.

Senioriryhmät

Kirjallisuuspiiri

Ensimmäisessä tapaamisessa käsitellään Jukka Viikilän kirja Akvarelleja Engelin kaupungista.

Kirjallisuuspiiri kokoontuu 19.1, 23.2, 16.3, 13.4 klo 14–16.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: seniorityö@helsinkimissio.fi tai puh. 045 869 9064

Draamatyöpaja

Ryhmässä tehdään yhdessä erilaisia toiminnallisia harjoitteita. Täällä saat heittää itsekritiikin romukoppaan! Työskentelemme käyttämällä materiaalina esimerkiksi kuvia, musiikkia, runoja sekä ryhmän jäsenten omia tarinoita ja muistoja. Kokemusta teatterista tai esiintymisestä ei tarvitse olla, mukaan tarvitaan vain hullutteleva ja avoin mieli. Kokoontumiset 1.2., 22.2., 1.3. ja 29.3. klo 14–15.30.

Ilmoittaudu 25.1.2017 mennessä.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: seniorityö@helsinkimissio.fi tai puh. 045 869 9064

Kinaporinkadun kerhosali, Kinaporinkatu 11 A:

Syke-ryhmä

Vertaistukiryhmä sydän- ja verisuonitauteja sairastaville sekä heidän läheisilleen. Ryhmä kokoontuu maanantaisin 9.1. alkaen, joka toinen viikko klo 16-17.30.

Miesryhmä
Joka keskiviikko klo 10–11.30. Ajatusten ja kokemusten vaihtoa miesporukassa.

Torstaisalonki
Joka torstai klo 11–13. Ryhmässä jutellaan, pelaillaan ja lauletaan.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: seniorityö@helsinkimissio.fi tai puh. 045 869 9064

Laula kanssamme

Laula kanssamme -tilaisuuksissa yhdistyvät yhteislaulun ja yhteisöllisyyden virkistävä voima. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.
Maanantaisin klo 13 HelsinkiMission kerhosali, Kinaporinkatu 11 A ja klo 15 Palvelutalo Cecilia, Punakiventie 2.
Tiistaisin klo 14 HelsinkiMission juhlasali, Albertinkatu 33.

Aamukorva-puhelin ja keikka-apu helpottavat seniorien elämää

HelsinkiMission Aamukorva-puhelin auttaa, kun yksinäisyys ahdistaa.  Aamukorva tarjoaa senioreille ystävällisen kuulijan ja keskustelukumppanin aamun varhaisina tunteina. Keskustelut ovat luottamuksellisia. Aamukorva, puh. 045 341 0504 päivystää joka aamu klo 5-9. Puhelun hinta on operaattorin hinnoittelun mukainen.

HelsinkiMission keikka-apu tarjoaa lyhytkestoista apua arjen haasteissa ja pulmatilanteissa pääkaupunkiseudulla asuville yli 60-vuotiaille. Vapaaehtoiselta keikka-auttajalta saatu tuki luo turvallisuutta ja vahvistaa arjessa selviämistä. Keikka-apua voit tiedustella puhelimitse tai sähköpostitse: puh. 044 054 6236 seniorityo@helsinkimissio.fi