×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Musiikkikoulun syystiedote 2020

ELOKUU 2020

Tiedote on lähetetty musiikkikoulun oppilaille sähköpostitse 11.8.2020.

Please contact resonaari@resonaari.fi if you need this information in english!

 

Mahdollisuuksien syksy 

Uusi Resonaarin musiikkikoulun soittosyksy alkaa! 

On suuri ilo, että pääsemme aloittamaan musisoinnin lähiopetuksena ja saadaan talo soimaan. On hienoa tavata toisiamme ja päästä myös yhteismusisoinnin pariin. Samalla on kuitenkin erinomaisen tärkeää, että otamme käyttöön kaikki tarvittavat koronapandemiaa rajoittavat varotoimet, jotta pysymme kaikki terveenä.  

Tarkat ohjeet ja toimintamallit koulun käytänteisiin löytyvät erillisestä sähköpostiviestistä, mutta tässä muutamia tärkeitä huomioita syksystä: 

 • luokkatilat järjestetään siten, että voimme pitää turvavälit 
 • opettajilla on käytössä visiirit ja tarvittaessa maskit, joita suositellaan myös oppilaille 
 • oppituntien alkua porrastetaan, jotta pystymme välttämään turhia kohtaamisia 
 • ryhmäkokoja pienennetään tarvittaessa 
 • oppilaita ohjeistetaan ottamaan mahdollisuuksien mukaan henkilökohtaisia soittimia tunneille, niin vältämme koulun soittimien käyttöä, vaikka soittimet desinfioidaankin jokaisen tunnin päätyttyä 
 • osittain hyödynnämme väistötiloina HelsinkiMission Kinaporissa olevaa Kerhosalia ja opetusluokkia, niin saamme vähennettyä kohtaamisia Resonaarin tiloissa 
 • erittäin tärkeää on, ettei tunneille tulla, mikäli on vähäisiäkin flunssaoireita. 

Varotoimista huolimatta kaikki eivät voi osallistua lähiopetukseen, mutta ei hätää – tarvittaessa voimme tarjota opetusta myös etäopetuksena. Monien kanssa tästä järjestelystä onkin jo sovittu. Poikkeusolot myös estävät konserttitoiminnan ainakin vähänkin isompina tapahtumina eli vielä joudumme odottelemaan live-esiintymisiä ja keikkoja.  

Opettajien kanssa olemme kokoustaneet ja suunnitelleet lukukautta ja hieman erikoisesta tilanteesta huolimatta olemme innolla aloittamassa lukukautta. Poikkeusolot ja uudet tilanteet nähdään mahdollisuutena löytää ja oppia uutta omaan työhön, opettamiseen ja yhteiseen musisointiin. Tervetuloa mukaan mahdollisuuksien syksyyn! 

Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta ja ollaan varovaisia, jotta pysymme kaikki terveinä. 

 

Markku Kaikkonen

Resonaarin musiikkikoulun rehtori 

 

Syksyn tärkeitä päivämääriä

 • 11.8. tärkeä sähköpostitiedote musiikkikoulun uusista, koronasta johtuvista käytänteistä
 • 12.8. bändituntien ajat ilmoitetaan sähköpostitse
 • Yksilö- ja pariopetuksessa käyvien soittotuntiajat sovitaan opettajan kanssa, opettaja ottaa yhteyttä oppilaisin/huoltajiin.
 • 17.8. syyslukukauden opetus alkaa
 • 12.-18.10. (viikko 42) syysloma, ei opetusta
 • 7.-11.12. (viikko 50) syyskauden viimeiset opetuskerrat (16. opetuskerta). Tarkistathan viimeisen opetuskerran aina omalta opettajaltasi, esimerkiksi korvaustunnit saattavat pidentää kautta seuraavalle viikolle.

Koronatilanteen vuoksi Club Resonaareja, soittajaisia ja muita livetapahtumia emme järjestä Resonaarissa tänä syksynä.

Myös jo kertaalleen keväältä syksylle siirretyt Resonaari soi-konsertit on tältä vuodelta peruttu. Seuraavia suunnitellaan keväälle 2021. Ohjeet lippujen vaihtoon ja palautukseen.

 

Palaamme lähiopetukseen - etäopetusta tarpeen ja toiveen mukaan

Opetus jatkuu pääsääntöisesti lähiopetuksena. Opetusta voidaan järjestää etänä (normaaliin soittotuntiaikaan, ensisijaisesti videoyhteydellä) oppilaan/huoltajan toiveesta tai tarpeen vaatiessa. 

 

TÄRKEÄÄ! Koronan myötä Resonaarissa on uusia käytänteitä – lue erillinen, 11.8. lähetetty sähköpostitiedote!

Koronatilanteesta johtuen olemme tehneet muutoksia musiikkikoulun käytänteisiin tartuntojen ennaltaehkäisemiseksi. Nämä toimet koskevat kaikkia oppilaita, henkilökuntaa sekä muita Resonaarissa vierailevia henkilöitä. Järjestelyt ovat voimassa toistaiseksi. Lähetämme aiheesta erillisen sähköpostin. Toivomme, että tutustutte käytänteisiin ennen soittotunnille saapumista.

 

Sairaana tai flunssaoireisena ei saa tulla soittotunnille

Ohjeistamme sekä oppilaita että henkilökuntaa jäämään kotiin, mikäli flunssaa tai muita oireita ilmenee. Mikäli lähiopetusta ei voida toteuttaa, voidaan opettajan kanssa arvioida etäopetuksen mahdollisuutta tapauskohtaisesti. Tarvittaessa asiasta sovitaan Resonaarin hallinnon kanssa. 

 

Oma soitin mukaan tunnille

Suosittelemme erityisesti omien rumpukapuloiden ja mikrofonin käyttöä soittotunnilla. Resonaarin mikrofonit poistamme syyskauden ajaksi käytöstä. 

Myös kitara ja basso sekä muut pienemmät soittimet ovat helposti kuljetettavissa soittotunnille. Mikäli omia soittimia ei ole kotona, suosittelemme että harkitsette niiden hankkimista sillä se edistää myös musiikkiharrastuksen siirtymistä kotiin ja motivoi treenaamaan. 

 

Kulosaaren puistotie remontissa - muutoksia liikennejärjestelyissä

Kulosaaren puistotietä muutetaan pyöräkaduksi ja liikennejärjestelyt ovat muuttuneet. Tällä hetkellä tie on autoilleyksisuuntainen, Herttoniemen suunnasta Kalasatamaan ja keskustaan päin. Pyöräilijät ajavat samalla ajoväylällä ja heille tie on kaksisuuntainen. Autoilijoiden on sovitettava vauhti pyöräilijöiden vauhtiin.

Kävelijät käyttävät vain pohjoispuolista kävelytietä. Kulosaaren metroasemalta Resonaariin päin tullessa on siis ensimmäisenä ylitettävä katu. 

Huomioittehan, että remontin vuoksi Kulosaaren puistotien varrelle ei voi pysäköidä lainkaan. Jos saavutte autolla, on paras etsiä parkkipaikka Kulosaaren eteläpuolelta ja kävellä sieltä urheiluhallin alikulun kautta Resonaariin. Resonaarin pihaan mahtuu pari autoa, mutta siihen on jätettävä tilaa taksiliikenteelle.

Lue lisää katuremontista ja katso kartta liikennejärjestelyistä.