×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Nuori, nätti ja näkymätön – yksinäisyys on arkipäivää monelle nuorelle naiselle

Millaista on nuorten naisten yksinäisyys tämän päivän Suomessa? Voiko yksinäisyyteen vaikuttaa? HelsinkiMissio ja Turun Tyttöjen Talo järjestävät 19. heinäkuuta keskustelun teemalla "Nuori, nätti ja näkymätön – Selviytyjän salattu yksinäisyys" Porin SuomiAreenalla.

Keskustelu käydään Porin kaupungintalon lavalla torstaina 19.7.2018 klo 16–17. Mukana ovat Turun yliopiston apulaisprofessori Niina Junttila, Turun Tyttöjen Talon johtaja Nina Pietikäinen sekä HelsinkiMission asiantuntija Maria Rakkolainen. Keskustelussa kokemuksistaan kertoo myös kaksi nuorta naista Turun Tyttöjen Talolta. Keskustelun juontavat toimittajat Marketta Mattila ja Raisa Rauhamaa.

Keskustelutilaisuus on kaikille avoin. Se on katsottavissa myös MTV Katsomossa suorana lähetyksenä sekä taltiointina tilaisuuden jälkeen osoitteessa https://www.katsomo.fi/#!/jakso/942809.

Yksinäisyyden tunteeseen voi vaikuttaa puhumalla

Nuorten naisten yksinäisyys on vaiettu mutta yleinen ilmiö. Se voi näyttäytyä esimerkiksi syömishäiriöinä tai ahdistuksen ja masennuksen tunteina. Nuorista aikuisista 15 prosenttia eli lähes joka kuudes kokee jatkuvasti yksinäisyyden tunnetta.

– Tarvitaan mahdollisuuksia puhua omasta tilanteesta sen sijaan, että on pakko sinnitellä täydellisyyden paineen alla. Toivon, että jokainen, joka kokee yksinäisyyttä, rohkaistuisi puhumaan. Luotettava keskustelu auttaa ja omaan yksinäisyyteen voi vaikuttaa, sanoo HelsinkiMission asiantuntija Maria Rakkolainen.

– Tyttöjen Talolla yksinäisyys kohdataan yhdessä. Joskus riittää, että joku katsoo sinua hyväksyvästi ja näkee sinut, sanoo Turun Tyttöjen Talon johtaja Nina Pietikäinen.

HelsinkiMissio tarjoaa matalan kynnyksen keskusteluapua yksinäisyydestä kärsiville nuorille ja aikuisille. Turun Tyttöjen Talo toimii puolestaan kohtaamispaikkana kaikille tytöille ja nuorille naisille ja omaa naiseuttaan tai tyttöyttään pohtiville.