×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Kesä voi lisätä nuoren ahdistusta – Nuorten kriisipisteillä yli 600 kohtaamista kesä-heinäkuussa

HelsinkiMission Kriisipisteellä ja Krisjouren för ungassa nuoret ovat saaneet myös kesällä keskusteluapua ilman pitkää jonotusta. Kriisipisteiden tarjoamalle keskusteluavulle on suuri tarve vuodenajasta riippumatta. Kesä-heinäkuussa Kriisipisteille hakeutui 166 nuorta.

– Kriisipisteiden asiakkaista 73 prosentilla hyvinvointi lisääntyi kesäpalveluiden aikana, kertoo kriisityöntekijä, tiimivastaava Taina Salovuori.

Hänen mukaansa kahdella kolmasosalla nuorista lyhytkestoinen keskustelu- ja kriisiapu oli riittävää, eikä nuori tarvinnut jatkohoitoa.

Kriisipisteille voi tulla ilman ajanvarausta, diagnoosia tai lähetettä. Avun hakeminen on tehty mahdollisimman helpoksi.

– Nuoret ovat antaneet hyvää palautetta siitä, että vastaanotolle on päässyt nopeasti. Heille on merkityksellistä, että apua saa juuri silloin, kun on päättänyt sitä hakea, kuvailee kriisityöntekijä, tiimivastaava Charlotte Wieliczko Krisjourenista.

Keskeisimmät syyt Kriisipisteelle hakeutumiselle olivat kokemus ahdistuksesta ja masennuksesta, parisuhteeseen ja eroon liittyvät vaikeudet, yksinäisyys sekä huoli tulevaisuudesta. Asiakkaiden keski-ikä oli 23 vuotta.

HelsinkiMission kesäkampanja on tuottanut tähän mennessä yli 50 000 euroa

HelsinkiMission Nuori on vähän väsynyt -kesäkampanja nostaa esiin toisena vuotena perätysten nuorten mielenterveyttä koettelevat pärjäämispaineet. Kampanjalla kerätään lahjoituksia Nuorten kriisipisteelle ja tukihenkilötoiminnalle. Lahjoituksia voi tehdä verkkosivuilla www.helsinkimissio.fi.

Satojen kertalahjoitusten lisäksi järjestö on saanut 324 uutta kuukausitukijaa kampanjan myötä.

Lahjoitukset ovat tärkeitä, jotta Kriisipisteet pystyisivät auttamaan yhä useampaa nuorta. Yhteistyökumppaneiden ja lahjoittajien ansiosta esimerkiksi ajanvaraus- ja neuvontapuhelin pystyttiin avaamaan uudelleen kesän jälkeen. Se palvelee nuoria ilman paikkakuntarajoja.

Kriisipisteen aukioloajat

Ajanvaraukseton vastaanotto osoitteessa Albertinkatu 33 tiistaista torstaihin klo 9–11

Ajanvaraus- ja neuvontapuhelin 045 341 0583 (19.8. lähtien) tiistaista torstaihin klo 9-11

Krisjouren för ungan aukioloajat

Ajanvaraukseton vastaanotto osoitteessa Albertinkatu 33 tiistaista torstaihin klo 9-12

Ajanvaraus- ja neuvontapuhelin 045 341 0574 maanantaisin klo 9-11 sekä tiistaista torstaihin klo 9-12

Hyvinvointia tukevat ryhmät

HelsinkiMissio tarjoaa myös mielen hyvinvointia tukevia ryhmiä nuorille.

Syksyn aikana Kriisipiste järjestää kolme itsemyötätuntoon kannustavaa Minä Riitän -ryhmää. Yhteistyökumppaneina kahdessa ryhmässä ovat Ohjaamo sekä Helsinki Pride -yhteisö. Myöhemmin syksyllä järjestetään mielen ja kehon hyvinvointia tukeva kuntonyrkkeilyryhmä. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumiset: helsinkimissio.fi/nuorten-kriisipiste/ryhmät.

Lahjoita nuorten auttamiseen >