×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Tervetuloa kansainväliseen vankilatyön seminaariin 21.9.2017

Polku pysyvään vapauteen – Kansainvälinen vankilatyön seminaari
21.9.2017 Helsingissä

Aika: torstai 21.9.2017 klo 13–17
Paikka: Fila-auditorio, Albertinkatu 31, Helsinki
Hinta: 58 €

Valtaosa vangeista meillä ja muissa maissa palaa vankilaan takaisin. Iltapäivän mittainen seminaari tarjoaa kurkistuksen yhteen uusimmista ja tuloksiltaan kiinnostavimmista vankilatyön menetelmistä uusintarikollisuuden ehkäisemisessä. Sama väline on tullut maailmalla käyttöön ensin yritysjohdon, pedagogien ja tiiminvalmennuksen parissa. Siksi seminaarilla on antinsa myös muille kuin vankilatyön työntekijöille.

Kaliforniassa nyt vankiloita varten sovellettu menetelmä perustuu vankien itsetuntemustaitojen parantamiseen. Seminaarin paneelissa kuullaan amerikkalaisten ja suomalaisten kokemusasiantuntijoiden eli vapautuneiden vankien puheenvuoroja itsensä löytämisen merkityksestä.

Ohjelman perustaja Susan Coleman Olesek on yksi seminaarin pääpuhujista. Viisi vuotta sitten aloitettu työ on tuottanut hämmästyttäviä tuloksia. Vain pieni prosentti ohjelman läpikäyneistä vangeista on vapauduttuaan palannut takaisin vankilaan.

Myös Suomessa on lähdetty soveltamaan Enneagram Prison Projectia (EPP). HelsinkiMissio on järjestänyt vuoden aikana neljä pilottikurssia Hämeenlinnan vankilassa Laura Valtosen johdolla. Hän kertoo seminaarissa ohjelman käytöstä kertyneistä kokemuksista Suomessa. Koulutukset ovat herättäneet kiinnostusta myös muissa Suomen vankiloissa. Yhteistyön aiesopimuksia on tehty jo useiden vankiloiden kanssa. Suomessa ohjelman nimi on EPP – Polku pysyvään vapauteen.

Miten Polku pysyvään vapauteen toimii?

Ohjelma alkaa vankilassa. Kahdeksan viikon ryhmämuotoisella kurssilla käytetään enneagrammi-nimistä itsetuntemusvälinettä, joka kokemusten mukaan johdattaa poikkeuksellisella tavalla omien syvien motiivien äärelle. Palautteiden mukaan moni on kokenut saaneensa uudenlaista ymmärrystä oman elämänsä kulkuun. Enneagrammiohjaaja Laura Valtonen on kouluttautunut vankilasovellukseen Kaliforniassa, myös uusia ohjaajia on koulutuksessa. Ohjelman ensimmäiset suomalaiset kokemusasiantuntijat ovat myös vapautumisensa jälkeen jatkaneet itsetuntemusohjelman opiskelua.

HelsinkiMissio on yhdessä yhteistyökumppaninsa Kide-säätiön kanssa rakentamassa vapautuville vangeille auttamispolkua myös vankilan jälkeen etsimällä verkostojensa avulla heille asunnon ja työpaikan. Kide-säätiön hallituksen puheenjohtaja Paavo Voutilainen raottaa seminaarissa uuden mallin mahdollisuuksia – ja sen haastetta yrityksille.

Enneagram Prison Project on laajentamassa ohjelmaa kansainvälisesti muihin maihin omia ja suomalaisia kokemuksia hyödyntäen.

Kansainvälisen seminaarin järjestävät HelsinkiMissio sekä amerikkalainen, voittoa tuottamaton Enneagram Prison Project -organisaatio. Seminaarin kielet ovat suomi ja englanti. Seminaariohjelma julkaistaan tällä sivulla lähempänä seminaaripäivää.

Ilmoittaudu seminaariin >>

 

--

International Seminar with Enneagram Prison Project and HelsinkiMissio

21 September, 1:00–5:00 pm
Fila Auditorium, Albertinkatu 31, Helsinki, Finland

Join the conversation that includes how to bring Enneagram Prison Project's model to different cities and countries. The Enneagram works as a tool for self-development and can help marginalized populations such as the incarcerated and those suffering from addiction who find themselves behind bars or in treatment centers.

The seminar will be held in Finnish and English.

Register now >>