×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Valoa kohti

Uusi Resonaarin musiikkikoulun soittovuosi alkaa – tervetuloa taas mukaan! 

Syksyllä iloittiin, kun päästiin musisoimaan lähiopetuksessa, mutta näin siinä sitten kävi, että etäopetukseen on taas jouduttu siirtymään. Tärkeintä on terveys ja turvallisuus eli viranomaisten ohjeiden mukaan toimitaan. 

Viime keväänä teimme etäopetusjaksosta kyselyn vanhemmille ja tukijoukoille. Kiitos kaikille vastanneille. Yleisarvio etäopetuksen onnistumisesta oli yllättävänkin hyvä siitä huolimatta, että opetusmuoto oli niin oppilaille kuin opettajillekin uusia ja outo. Kyselyvastauksissa paljon kiitosta tuli opettajien omistautumiselle ja etävideoille, joiden avulla kotiharjoittelu monipuolistui ja joillakin tehostui. Isona ongelmana koettiin tekniset ongelmat sekä bändiopetuksen mahdottomuus – etäyhteyksillähän yhteissoitto ei viiveen takia onnistu. 

Keväällä moni ajatteli, että kyllä tästä selvitään, kun kesään asti jaksetaan. On ymmärrettävää, että siirtyminen nyt uudestaan etäopetukseen voi olla monelle raskasta ja motivaatio on koetuksella. Olisi kuitenkin hyvä, että harrastaminen, soittaminen ja siihen sitoutuminen ei katkeaisi. Tässä tilanteessa vanhempien ja lähiverkoston tuki on entistäkin arvokkaampaa. Kiitos kun jaksatte tukea ja innostaa. 

Opettajatiimin kanssa olemme jälleen tehostaneet yhteissuunnittelua, jotta voisimme löytää yhä parempia pedagogisia keinoja etäopetuksen toteuttamiseen. Samalla yritetään löytää myös yksilöllisempiä ratkaisuja yhteydenpitoon, mikä ei ole kaikille Resonaarin oppilaille ongelmatonta. Toimimme myös tiiviissä yhteistyössä muiden valtion tukea saavien helsinkiläisten musiikkioppilaitosten kanssa eli parhaiden käytänteiden jakaminen on saumatonta myös koulujen välillä. 

Kaikesta huolimatta haasteellista aikaa monilla tavoin elämme. Tällä hetkellä ei voi muuta kuin toivoa ja uskoa, että pääsisimme pian taas lähiopetukseen ja kohtaamaan toisiamme muutenkin kuin virtuaalisesti. Voimia kaikille.  

Mikäli haluat tutustua tarkemmin keväällä tehdyn kyselyn tuloksiin, niin yhteenveto löytyy tämän tekstin alta. 

Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta ja ollaan varovaisia, jotta pysymme kaikki terveinä. 

 

Hyvää! 

 

Markku Kaikkonen 

Rehtori 

Resonaarin musiikkikoulu 

 

Yhteenveto Resonaarin musiikkikoulun oppilaiden vanhemmille ja tukijoukoille tehdyn kyselyn numeraalisesta osuudesta

Toukokuussa 2020 vanhemmille lähetettiin kysely, missä arvioitiin etäopetusjakson onnistumista Resonaarin musiikkikoulussa kevään 2020 aikana. Viiden kysymyksen kokonaisuuteen vastattiin likert-asteikolla numeroin 1-5 (1 = täysin eri mieltä … 5 = täysin samaa mieltä). Kaikkien vastausten keskiarvo oli 4. 

Vastausten keskiarvot kysymyksittäin: 

 • Etäopetus oli järjestetty hyvin  
  • vastausten keskiarvo 3,79 
  • numeroilla ”4 = samaa mieltä” ja ”5 = täysin samaa mieltä” vastanneiden osuus 68,19% 
 • Etäopetusjakson ohjeistus oli selkeää  
  • vastausten keskiarvo 4,05 
  • numeroilla ”4 = samaa mieltä” ja ”5 = täysin samaa mieltä” vastanneiden osuus 72,3 % 
 • Etäopetusjakson työskentelytavat olivat toimivia (etätunnit, mahdolliset videot, tehtävät jne).  
  • vastausten keskiarvo 3,64 
  • numeroilla ”4 = samaa mieltä” ja ”5 = täysin samaa mieltä” vastanneiden osuus 61,2 % 
 • Etäopetusjaksolla käytetyt yhteydenpitotavat toimivat hyvin (esim. Zoom, Teams, Google Hangouts / Meet, WhatsApp, FaceTime, Skype, Facebook Messenger jne). 
  • vastausten keskiarvo 3,94 
  • numeroilla ”4 = samaa mieltä” ja ”5 = täysin samaa mieltä” vastanneiden osuus 71,21 % 
 • Yhteys opettajaan säilyi etäopetuksen aikana hyvin. 
  • vastausten keskiarvo 4 
  • numeroilla ”4 = samaa mieltä” ja ”5 = täysin samaa mieltä” vastanneiden osuus 77,61 % 

 

© Resonaari – HelsinkiMissio. Sivu on päivitetty 19.1.2021