×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Yhä useampi nuori tarvitsee apua yksinäisyyteen. HelsinkiMissio auttaa nyt koko Uudenmaan alueella – etäyhteyksien välityksellä

Korona-aika on lisännyt ja syventänyt nuorten yksinäisyyttä. HelsinkiMissio tarjoaa nuorille keskusteluapua ammattilaisen kanssa. Yhä useampi nuori pääsee nyt avun piiriin, kun nuorten auttamistyö laajennettiin koko Uudenmaan alueelle.

Tähän mennessä HelsinkiMissio on tarjonnut keskusteluapua erityisesti pääkaupunkiseudun nuorille. Avulle on kuitenkin tarvetta asuinpaikasta riippumatta, sillä pitkittynyt pandemiatilanne ahdistaa ja uuvuttaa nuoria.

– Viime keväänä korona mullisti toimintamme ja siirryimme auttamaan nuoria myös etäyhteyksin. Tämä mahdollistaa auttamistyön yhä laajemmalle alueelle. Keskusteluapu etäyhteyksin on sujunut hyvin, apu on saanut nuorilta erinomaista palautetta, kertoo keskustelu- ja kriisiavun päällikkö Heidi Rouhiainen.

”Oli helpottavaa, kun sain puhua ahdistuksestani ja peloistani. Se selkeytti ajatuksia ja lisäsi toivoa tulevaisuuteen.”

– On tärkeää, että nuori ottaa yhteyttä ajoissa, eikä jää yksin ongelmiensa kanssa. Noin 60 prosentilla ongelmat selkiytyivät matalan kynnyksen keskusteluavulla eikä hoitoonohjausta tarvittu.

Palautetietoista kohtaamistyötä

Nuoret saavat keskusteluapua 1–5 kertaa. Apua voi saada anonyymisti ja ilman diagnoosia. Nuori voi varata helposti kriisityöntekijälle ajan verkkosivujen nettikalenterista. Palvelu on tarkoitettu 12-29-vuotiaille ja sitä saa sekä suomeksi että ruotsiksi.

Keskusteluapuun tehokkuutta tuo HelsinkiMission palautetietoinen kohtaamiskulttuuri, jossa apu räätälöidään nuorelle yksilöllisesti. Viime vuonna nuorten hyvinvointi lisääntyi 67 %:lla keskusteluavun aikana ja pysyi yllä 21 %:lla kriisistä huolimatta.

HelsinkiMission nuorten keskusteluavussa oli viime vuonna 1381 asiakasta ja kohtaamisia yhteensä 5785.

 
Nuori, et ole yksin