×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Yhdenvertaisuus on taattava digitaalisessa Suomessa

Arviolta miljoonalle suomalaiselle verkkopalveluiden käyttäminen ei ole arkipäivää. Suuri osa heistä on ikääntyneitä. Noin 300 000 yli 75-vuotiasta on ilman tietokonetta ja noin 500 000 yli 65-vuotiasta on ilman älypuhelinta.

Valtiovarainministeriön 2017 kaksivuotiskaudeksi asettama Digi arkeen -neuvottelukunta selvitti, miten digitalisaation yhdenvertaisuus voidaan taata Suomessa.

Neuvottelukunta julkaisi 28.3. toimintakertomuksensa, johon on koottu tärkeimmät huomiot digitalisaatioon liittyvistä mahdollisuuksista ja haasteista sekä niiden pohjalta tehdyt 12 ratkaisuehdotusta. HelsinkiMissio on mukana neuvottelukunnassa yhdessä useiden muiden järjestöjen kanssa.

Järjestöillä tärkeä rooli digituen antamisessa

Neuvottelukunta totesi muun muassa, että digituelle on selkeä tarve ja että järjestöt ovat huomattava toimija digituen antamisessa. Digituen rakenteiden luomista ja eri toimijoiden roolien selkeyttämistä pidettiin tärkeänä. Neuvottelukunnassa toivottiin, että digitukea antavien järjestöjen ja muiden vapaaehtoistoimijoiden toiminnan jatkuvuus turvataan pysyvällä ja jatkuvalla rahoituksella.

Myös HelsinkiMissiossa on huomattu lisääntynyt digiavun tarve: vapaaehtoisia keikka-auttajia pyydetään yhä useammin opastamaan digitaalisten laitteiden käytössä. Tänä vuonna HelsinkiMissio ehkäisee senioreiden digitaalista syrjäytymistä yhteistyössä DNA:n kanssa.

Tutustu toimintakertomukseen