×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Yksinäisten auttamiseksi voi lahjoittaa Otto-automaateilla

HelsinkiMission Yksinäisen aika on pitkä -kampanjalla kerätään varoja järjestön yksinäisyyden vastaiseen työhön senioreiden, nuorten ja lapsiperheiden auttamiseksi. Keräykseen voi osallistua Otto-automaateilla tekemällä käteisnoston yhteydessä 3 euron kertalahjoituksen. Keräys toteutetaan 1.12.2018–28.2.2019.

– Yksinäisyys heikentää suomalaisten hyvinvointia ja terveyttä voimakkaammin kuin mikään muu yksittäinen tekijä, kertoo HelsinkiMission toiminnanjohtaja Tuula Colliander.

Erityisesti nuoret aikuiset ja vanhukset kärsivät yksinäisyydestä. Suomalaisista 70 vuotta täyttäneistä 300 000 eli 30 prosenttia kokee yksinäisyyttä. 85 vuotta täyttäneistä yksinäisyydestä kärsii jo 40 prosenttia. Nuorista aikuisista 15 prosenttia eli lähes joka kuudes kokee jatkuvasti yksinäisyyden tunnetta.

– Yksinäisyys on aina haitallista. Se on kokemuksena epämiellyttävä ja ahdistava. Yksinäisyyden tunne aktivoi samoja aivoalueita kuin fyysinen kipu. Yksinäisyys ei ole sairaus, mutta siitä aiheutuu vakavia hyvinvointia ja terveyttä uhkaavia ongelmia, kuten masennusta, sydän- ja verisuonisairauksia ja ikääntyneillä muistisairauksia, kertoo Colliander.

HelsinkiMissio tekee yksinäisyyden vastaista työtä ammattilaisten ja koulutettujen vapaaehtoisten voimin lapsiperheiden, nuorten, senioreiden ja erityisryhmien parissa. Vapaaehtoiset toimivat läsnäoloa ja tukea tarjoavina tukihenkilöinä, keikka-apulaisina arjen askareissa, auttavaan puhelimeen vastaamalla ja harrastusryhmien vetäjinä. Ammattilaiset auttavat Nuorten kriisipisteellä ja Krisjouren för ungassa sekä Senioripysäkeillä Helsingissä ja muualla Suomessa.

– Paras lääke yksinäisyyteen on toinen ihminen. Lahjoitusten avulla voimme mahdollistaa toisen ihmisen läsnäoloa ja kohtaamisia jatkossakin. Tänä vuonna olemme kohdanneet yli 30 000 senioria eri tilaisuuksissa ja tuhat nuorta on saanut apua Kriisipisteeltä, sanoo Colliander.

Lahjoittaa voi myös HelsinkiMission verkkosivuilla. Kiitos, että välität.