×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Yksinäisyydestä voi päästä eroon – HelsinkiMissiolta uutta apua aikuisille

Jopa 400 000 ihmistä Suomessa kärsii yksinäisyydestä ajoittain tai jatkuvasti. HelsinkiMissio aloittaa lokakuussa yksinäisyyden vastaisen auttamisohjelman täysi-ikäisille pääkaupunkiseudun asukkaille.

HelsinkiMission uusi Näkemys-ohjelma pureutuu ihmisen käsityksiin itsestä ja muista. Se tukee yksinäisiä löytämään itse ratkaisuja yksinäisyyden lievittämiseen itsenäisen työskentelyn ja keskustelutapaamisten avulla.

– Autamme ihmisiä pohtimaan omia yksinäisyyteen vaikuttavia ajatuksiaan ja omaa käyttäytymistään. He itse päättävät tavoitteensa ja sen, miten haluavat yksinäisyyttään muuttaa, kertoo projektikoordinaattori Jenny Julkunen.

Mukaan ohjelmaan voi hakea HelsinkiMission verkkosivuilla. Osallistuminen on maksutonta ja luottamuksellista.

Onko yksinäisyys elämänkohtalo?

Yksinäisyys on haitallisena koettu tunne ulkopuolisuudesta ja erillisyydestä. Se vaikuttaa negatiivisesti elämänlaatuun ja terveyteen. Usein luullaan, että yksinäisyys on ikään kuin elämänkohtalo, johon ei voi vaikuttaa.

– Näin ei tarvitse olla. Yksinäisyys voi lieventyä ja jopa poistua elämästä, sanoo projektikoordinaattori Maria Rakkolainen.

Näkemys-ohjelma on kolmevuotinen hanke, jonka HelsinkiMissio toteuttaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA:n rahoituksella. Hankkeen tarkoituksena on kehittää asiakkaiden avulla yksinäisyyden vähentämisen oma-apumalli.

Näkemys-ohjelman verkkosivut:
https://www.helsinkimissio.fi/nakemys