Tukena elämän


aallokoissa


Sinun läsnäolollasi voi olla mullistava vaikutus nuoren elämän aallokoissa. Joskus parhaiten auttaa rinnalla kulkeva henkilö, joka on valmis kuuntelemaan ja auttamaan arjen asioiden selvittelyssä.
Kriisimentorin tehtävä sopii hyvin henkilölle, joka on valmis antamaan aikaansa 1–3 kuukauden tukisuhteen ajan.

Nuoret skeittipuistossa

Kriisimentoriksi nuorelle

Kriisimentorina olet 1–3 kk tukena nuorelle vaikeassa elämäntilanteessa. Kriisimentori kohtaa myötätuntoisesti ja tukee nuorta arjen käytännön asioiden hoitamisessa ja selvittelyssä. Kriisimentorit toimivat tukena nuorille, jotka ovat käyneet HelsinkiMission Nuorten kriisipisteen ammatillisessa keskusteluavussa. Vapaaehtoinen toimii rinnakkain Nuorten kriisipisteen kriisityöntekijöiden kanssa.

Kuka voi hakea vapaaehtoiseksi?

Et tarvitse tehtävään erityistä ammatillista koulutusta tai työkokemusta, riittää että olet myötätuntoinen aikuinen. Koulutamme kaikki vapaaehtoisemme sekä tarjoamme tukea ja säännöllistä työnohjausta. Tukenasi ovat myös vapaaehtoistoiminnan koordinaattorit, joihin voit tarvittaessa olla yhteydessä.

Kriisimentori on:

  • On vähintään 20-vuotias
  • Pystyy sitoutumaan toimimaan 1–3 kuukautta nuoren tukena
  • Osoittaa kiinnostusta nuorten maailmaa kohtaan
  • On itse tasapainoisessa elämäntilanteessa

Toivomme hakijoiksi eri ikäisiä ja sukupuolia edustavia henkilöitä sekä myös kieli-, kulttuuri- tai muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä.

Näin helposti haet!

  1. Täytä alla oleva yhteydenottolomake, niin saat linkin hakulomakkeeseen sähköpostiisi. (Tarkistathan myös roskapostikansiosi, sillä joskus linkki valitettavasti ohjautuu sinne.)
  2. Haastattelemme hakuilmoituksen perusteella kaikki tehtävään sopivat hakijat, joista valitaan vapaaehtoiset tehtävään.
  3. Tarjoamme koulutuksen verkossa ja jatkuvan tukemme vapaaehtoistoiminnan aikana.
  4. Pääset osaksi vapaaehtoisten yhteisöä.

Tule mentoriksi ja avuksi nuorelle

Lisätietoja:

Corinna Sundholm

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori

09 2312 0227, 043 201 3195