×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Äiti- ja isämentoritoiminnan malli

Äiti- ja isämentoritoiminnan malli

Äiti- ja isämentorit ovat koulutettuja vapaaehtoisia, jotka tukevat lapsiperheiden vanhempia ja sitä kautta tukevat koko perheen hyvinvointia. Äiti- tai isämentori auttaa perhettä tarjoamalla lapsiperheen vanhemmalle henkistä tukea, vertaisuutta tai konkreettista apua. Mentorisuhde solmitaan vuodeksi, jolloin mentori ja asiakas tapaavat kaksi kertaa kuussa. Suhteen seurannasta vastaa aina HelsinkiMission koordinaattori.

Mentoritoiminnan hyödyt

Äiti- ja isämentoritoimintaa käsittelevä tutkimusraportti vapaaehtoistyön vaikutuksista lapsiperheille julkaistiin lokakuussa 2015. Tutkimuksen mukaan mentoritoiminta vähensi tehokkaasti lapsiperheiden kokemaa yksinäisyyttä. Lisäksi mentorin läsnäolo vahvisti vanhempien omaa toimijuutta, esti haasteiden kasvamisen suuremmiksi, helpotti koko perheen tilannetta ja auttoi ammattiavun rajaamisessa.  Mentoritoiminta on matalan kynnyksen tukimuoto, joka ennaltaehkäisee ongelmien kasaantumisen.

Mallin käyttöönotto

HelsinkiMissio tarjoaa mallia ja sen käynnistämiseen tarvittavaa konsultoivaa tukea mallista kiinnostuneille organisaatioille. Sosiaali- ja terveysminiteriö tukee mentoritoiminnan valtakunnallistamista Veikkauksen tuotoista, joten HelsinkiMissio ei ota yhteistyökumppaneilta maksua konsultoinnista. Osaamisemme ja kokemuksemme yhteistyöverkostoihin, markkinointimateriaaleihin, vapaaehtoisten koulutukseen ja rekrytointiin ovat käytettävissänne. Yhteistyön alettua kirjataan yhteistyösopimus, jossa määritellään mm. koulutusmateriaalien ja HelsinkiMission logon käytöstä.

 
Lisätietoja äiti- ja isämentoritoiminnan mallin valtakunnallistamisesta:

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattorit

Suvi Korenius
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, äiti- ja isämentoritoiminta, Espoo
045 341 0609

mentoritoiminta@helsinkimissio.fi