×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Kriisivapaaehtoiseksi nuorelle

Nuoret kaipaavat kipeästi keskustelua turvallisen aikuisen kanssa. Tarjoamme uudenlaisia mahdollisuuksia tehdä vapaaehtoistyötä. Kriisivapaaehtoisena kohtaat nuoria avun tarpeessa joko Sekasin-chatissa tai 1–3 kuukauden tukisuhteessa.

Sekasin-chatissa tarjoat keskustelutukea nuorille ja autat ratkomaan mieltä painavia ongelmia. Sekasin-chat on valtakunnallinen verkkokeskustelualusta 12–29-vuotiaille. Se tukee mielen hyvinvointia ja mielenterveyden ongelmista selviämistä. Sekasin-chatissa nuori voi keskustella mieltä askarruttavista asioista luottamuksellisesti ja halutessaan anonyymisti. Yleisimpiä aiheita chat-keskusteluissa ovat paha olo, ihmissuhdeongelmat ja itsetuhoisuus.

Keskustelu auttaa luomaan toivoa. Chat on auki vuoden jokaisena päivänä. Vapaaehtoiset tekevät kaksi kahden tunnin päivystysvuoroa kuukaudessa.

Kriisimentorina toimit 1–3 kk rinnalla kulkijana nuorelle vaikeassa elämäntilanteessa. Kriisimentori kohtaa nuorta myötätuntoisesti ja tukee nuorta arjen käytännön asioiden hoitamisessa ja selvittelyssä. Kriisimentorit toimivat tukena nuorille, jotka ovat käyneet HelsinkiMission Nuorten kriisipisteen ammatillisessa keskusteluavussa. Vapaaehtoinen toimii rinnakkain Nuorten kriisipisteen kriisityöntekijöiden kanssa.

Saat kattavien koulutusten kautta valmiudet toimia sekä Sekasin-chatissa että kriisimentorina. Koulutamme kaikki vapaaehtoisemme sekä tarjoamme tukea ja säännöllistä työnohjausta. Tukenasi ovat myös vapaaehtoistoiminnan koordinaattorit, joihin voit tarvittaessa ottaa yhteyttä.

 
Kuka voi hakea vapaaehtoiseksi?

Et tarvitse tehtävään erityistä ammatillista koulutusta tai työkokemusta. Sen sijaan edellytämme kiinnostusta nuorten maailmaa kohtaan, sitoutumista, tasapainoista elämäntilannetta sekä vähintään 25 vuoden ikää. Tehtävissä voit tarvita myös sujuvaa suomen kielen taitoa.

Toivomme hakijoiksi eri ikäisiä ja eri sukupuolia edustavia henkilöitä sekä myös kieli-, kulttuuri- tai muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä.

 
Näin haet

Täytä alla oleva yhteydenottolomake, niin saat linkin hakulomakkeeseen sähköpostiisi. (Tarkistathan myös roskapostikansiosi, sillä joskus linkki valitettavasti ohjautuu sinne.) Haastattelemme hakuilmoituksen perusteella kaikki tehtävään sopivat hakijat, joista valitaan vapaaehtoiset tehtävään. Tarjoamme koulutuksen verkossa ja jatkuvan tukemme vapaaehtoistoiminnan aikana.
 

Lisätietoja

Jenni Palomäki
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, tiimivastaava: nuorten tukihenkilötoiminta
09 2312 0256, 043 201 3189

Hae vapaaehtoiseksi

Hae vapaaehtoiseksi

Jätä yhteystietosi, niin saat linkin hakemukseen sähköpostitse.