×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Yksinäisen aika on pitkä. Auta meitä auttamaan.

Auta kanssamme yksinäisiä vanhuksia ja nuoria.  Heitä, jotka odottavat elämäänsä toista ihmistä. Tule mukaan auttamaan ja lahjoita nyt.

Jätä yhteystietosi

Hyväksymällä lahjoitusehdot saan uusinta tietoa HelsinkiMission toiminnasta ja auttamistavoista. Voin milloin tahansa perua viestinnän.

Perusta oma keräys

Auta uudella tavalla! Perusta yksinäisiä auttava oma keräys ja kutsu kaverisi lahjoittamaan.

Aloita keräys

Näin lahjoitukset auttavat

25 €

Yksinäinen seniori saa keikka-auttajan apua, kuten apua arjen askareisiin, juttelu- tai ulkoiluseuraa.

60 €

Onnistumispaineiden alle uupunut nuori saa maksuttoman keskustelutapaamisen kriisityön ammattilaisemme kanssa.

100 €

4 senioria saa vapaaehtoisemme tarjoamaa läsnäoloa, keskusteluseuraa tai pientä apua arkiaskareisiin.

*HelsinkiMissio etsii, valitsee ja kouluttaa vapaaehtoiset auttajat – tukihenkilöt, mentorit ja ryhmänohjaajat – sekä tarjoaa heille tehtäväänsä säännöllisen työnohjauksen ja tuen koko vuoden ajan.

MAHDOLLISUUS YRITYKSILLE

Jos yritykselläsi on pienikin mahdollisuus auttaa yksinäisiä, toivomme apuasi. Yksityishenkilöiden ja yritysten tekemät lahjoitukset auttavat meitä vastaamaan yhä useamman hätään. Pienikin tuki on nyt kullanarvoinen!

Lue lisää

Mitä lahjoituksilla on jo saatu aikaan

Tukihenkilö palautti elämänilon

Risto Leskinen,  30, ja hänen tukihenkilönsä  Salla Katajamäki, 55, ovat yhteydessä joka päivä, koska se on kivaa. Vielä reilu vuosi sitten Ristolla ei ollut ketään, jolle kertoa kuulumisia.

”Olin hakenut apua mielenterveysongelmiin terveyskeskuksesta. Siellä ei ollut resursseja auttaa, joten minut ohjattiin Nuorten kriisipisteeseen. Kävin siellä juttelemassa, ja minulle ehdotettiin tukihenkilöä.” 

Epäilyksistään huolimatta Risto suostui kokeilemaan tukisuhdetta. ”Mulla ei kummoisesti ole kavereita, ja vanhempanikin olen menettänyt. En ollut pystynyt moneen vuoteen töihin. Ajatukset olivat itsemurhatasolla”, hän kuvailee. 

Vähitellen elämä alkoi muuttua paremmaksi. Sallan mukaan Riston olemus on muuttunut ja paino pudonnut. Viime syksynä hän sai töitäkin. Ristolle puolestaan on ollut tärkeää se, että hän on saanut elämäänsä välittävän ihmisen. ”Sillä on ollut elämänilooni iso vaikutus.”

FAKTAA YKSINÄISYYDESTÄ

  • Yksinäisyys on vaarallisempaa kuin ylipaino tai alkoholin liikakäyttö.
  • Joka viides lapsi tai nuori kokee itsensä yksinäiseksi.
  • Yksinäisyys on yleistä myös nuorilla aikuisilla.

Tilaa #Myötätuntouutisia-uutiskirje

Tilaa #Myötätuntouutisia-uutiskirje

 

Tilaamalla sähköisen uutiskirjeemme saat uusinta tietoa HelsinkiMission toiminnasta ja auttamistavoista. Voit milloin tahansa perua viestinnän.

Uutiskirjeen tilaajan tiedot tallennetaan HelsinkiMission asiakasrekisteriin. Tietoja ei luovuteta ulkopuolisille toimijoille.

Kiitos tilauksesta!

Saat uutiskirjeen jatkossa sähköpostiisi.