Bli volontär

Av HelsingforsMissions volontärer uppger 96 procent att deras frivilligengagemang ger dem glädje och 91 procent känner sig betydelsefulla.

Bli en del av vårt värdefulla team av volontärer.

Frivilligarbete ger välbefinnande och glädje både åt den som engagerar sig som volontär och den som får hjälp. Det stärker delaktighet och självförtroende och motverkar ensamhet. Frivilligverksamhet stärker gemenskapen och den sociala sammanhållningen i samhället. Det gör det ömsesidiga goda som finns människor emellan konkret.

Kom med i vårt växande team av volontärer!

Bli en volontär inom HelsingforsMission

Som volontär inom HelsingforsMission kan du lindra en ung människas, en familjs eller en äldre persons ensamhet.

Så här enkelt är det att bli volontär!

  1. Sök om att bli volontär genom att välja en form av frivilligverksamhet som intresserar dig och som passar din tidtabell.
  2. Vi väljer våra volontärer på basis av ansökan och en intervju.
  3. Du blir utbildad för din uppgift, några förhandskunskaper behövs inte. Det räcker att du är en medmänniska – att du möter andra med medkänsla och lyssnar, är närvarande och bryr dig om.
  4. Du blir del av vår volontärgemenskap: vi erbjuder utbildning, rekreation och kontinuerligt stöd i verksamheten.
Nainen avaa oven vanhemmalle naiselle

Engångshjälp

Engångsuppdrag är ett enkelt sätt att börja som volontär. Engånghjälp är precis vad det låter som, hjälpinsatser som inte är regelbundet återkommande, utan som engångshjälpare hjälper du konkret en äldre människa i någon av vardagens problemsituationer. Syftet med engångshjälpinsatserna är också att förebygga och lindra ensamhet.

Bli volontär