Bli


volontär


Seniorit kävelyllä

Av HelsingforsMissions volontärer uppger 96 procent att deras engagemang ger dem glädje och 91 procent känner sig betydelsefulla.

Bli en del av vårt värdefulla team av volontärer.

Volontärverksamheter ger välbefinnande och glädje både åt volontären och den som får hjälp. Det stärker delaktighet och självförtroende och minskar ensamhet. Volontärverksamheten stärker även gemenskapen och det sociala förtroendet i samhället. Det gör det ömsesidiga goda som finns människor emellan konkret.

Kom med i vårt växande team av volontärer!

Bli volontär inom HelsingforsMission

Som volontär inom HelsingforsMission kan du lindra en ung människas, en familjs eller en äldre persons ensamhet.

Så här enkelt är det att bli volontär!

  1. Sök om att bli volontär genom att välja en form av volontärverksamhet som intresserar dig och som passar din tidtabell.
  2. Vi väljer våra volontärer på basis av ansökan och en intervju.
  3. Du blir utbildad för din uppgift, några förhandskunskaper behövs inte. Det räcker att du är en medmänniska – att du möter andra med medkänsla och lyssnar, är närvarande och omtänksam.
  4. Du blir del av vår volontärgemenskap: vi erbjuder utbildning, rekreation och kontinuerligt stöd i verksamheten.
Nainen avaa oven vanhemmalle naiselle

Engångshjälp

Engångsuppdrag är ett enkelt sätt att börja som volontär. Engånghjälp är precis vad det låter som, hjälpinsatser som inte är regelbundet återkommande, utan som engångshjälpare hjälper du konkret en äldre människa i någon av vardagens problemsituationer. Syftet med engångshjälpinsatserna är också att förebygga och lindra ensamhet.

Bli volontär