Kom ihåg


de ensamma


nära dig


Ikäihminen ja seniori

Hjälp de ensamma i jul

För en del är julen den mest efterlängtade tiden på året, för andra den mest ensamma. Allt fler finländare lider av ensamhet. Känslan orsakar smärta i samma hjärnområden som fysisk smärta. 

Låt oss denna jul ta hand om våra nära och kära nära oss. Genom att ge en donation möjliggör du gratis hjälp och stöd för dem som drabbas av ensamhet runt om i Finland. Behovet av hjälp är större än någonsin.

Vi är en politiskt och religiöst obunden organisation som hjälper människor som lider av ensamhet i hela Finland.

Så här hjälper donationer

Nedan följer några exempel på hur din donation kan hjälpa.

Vapaaehtoinen ja seniori kävelyllä

25 €

donation möjliggör sällskap och promenader för äldre som annars inte skulle kunna lämna sina hem. Tusentals äldre lever under långa perioder i ensamhet, instängda hemma.

Yksinäinen lapsi

40 €

donation möjliggör hjälp för en barnfamilj i behov av stöd och hjälp av en volontär. Stöd kan vara samtal med föräldern, delande av bekymmer, gemensamma aktiviteter och hjälp i hemmet.

Nuori tyttö keskustelemassa

80 €

donation möjliggör du att en ungdom i behov av hjälp får kris- och samtalsstöd av våra professionella rådgivare. Vårt stöd är kostnadsfritt för unga.

Visste du att

du kan donera anonymt via MobilePay-applikationen till numret 81358 eller till vårt konto FI68 5008 5320 0123 05.
Nuori portaikossa

En ensam ungdom har något att säga till alla oss vuxna

”Det känns som om man är ensam i världen och att ingen bryr sig. Det finns ingen att prata med och dela sitt liv med.” – Flicka, 20 år gammal

Den här eleven besvarade på School to Belong-enkäten och lider av långvarig ensamhet – precis som en av sex unga. Ensamhet skuggar deras framtidsutsikter.

Krisjouren för unga erbjuder kostnadsfritt kris- och samtalshjälp för unga. Förra året bemötte vi 1 288 unga 5 028 gånger och uppfyllde totalt 5 028 träffar med rådgivning och krisstöd.

Kontakta oss

Skicka ett meddelande till lahjoitus@helsinkimissio.fi eller ring vardagar kl 9–12 numret 09 2312 0300.

Din hjälp behövs – ge en donation

Andra sätt att hjälpa

Testamentsdonation

Stordonation

Starta en bemärkelsedagsinsamling

Penninginsamlingstillståndet har beviljats av Polisstyrelsen/Lotteriförvaltningen, RA/2021/1597, beviljat 25.11.2021. Tillståndet är i kraft tillsvidare från och med 1.1.2022 i hela Finland utom Åland. De insamlade medlen används för HelsingforsMissions verksamhet och arbete för att minska ensamhet.