Lahjoita, jotta


yksinäisyyttä


olisi vähemmän


Tyttö kuulokkeet olkapäillä

Lahjoituksesi mahdollistaa 30 palvelua yksinäisyyden vähentämiseksi

Lahjoittamalla mahdollistat muun muassa seniorikaverin, perhekaverin ja nuorten kriisiavun – sekä 27 muuta palvelua.

Yksinäinen seniori ulkona

25 €

Lahjoituksella mahdollistat kävelyseuraa yksinäiselle ikäihmiselle, joka ei muuten pääsisi ulos kodistaan. Tuhannet vanhukset viettävät pitkiä aikoja yksin neljän seinän sisällä.

Lapsi leikkipuistossa

40 €

Lahjoituksella mahdollistat apua tarvitsevalle lapsiperheelle perhekaverin tukea. Tuki voi olla vanhemman kanssa keskustelua ja huolten jakamista, yhdessä tekemistä ja kotona auttamista.

Surullinen nuori portaikossa

80 €

Lahjoituksella mahdollistat, että apua tarvitseva nuori saa kriisi- ja keskustelutapaamisen ammattiauttajamme kanssa. Apumme on nuorelle maksutonta.

Nuori poika yksin istumassa

Tulin keskusteluissa kohdatuksi. Juuri sellaista kriittistä ensiapua mielenterveysongelmiin, jota yhteiskunnassa tarvittaisiin enemmän.

Apua saanut nuori
Nuori juttelemassa kalliolla

Yksikin kohtaaminen voi olla elintärkeä

140-vuotiaasta HelsinkiMissiosta on kasvanut Suomen johtava yksinäisyyden asiantuntijaorganisaatio.

Antamamme valtakunnallinen apu yksinäisyydestä kärsiville on tutkitusti tuloksellista, yksinäisyyttä vähentävää ja hyvinvointia vahvistavaa. Esimerkiksi kohtasimme keskustelu- ja kriisiavussa viime vuonna 1 288 nuorta yhteensä 5 028 kertaa. Jokainen kohtaaminen on tärkeä yksinäisyyden vähentämisessä.

Muita tapoja auttaa

Yrityslahjoitus

Mitä lahjoitukset mahdollistavat?

Nuori poika hymyilee Nuori poika hymyilee

Nuoret

Tarjoamme nuorille helposti saatavaa, maksutonta ammattiapua. Annamme keskustelu- ja kriisiapua suomeksi, ruotsiksi sekä englanniksi 12-29 -vuotiaille nuorille. Kauttamme nuori voi saada myös koulutetun vapaahtoisen ainakin vuodeksi rinnalleen. Usein vapaaehtoisesta tulee tärkeä ystävä.

Seniorit iloitsevat yhdessä Seniorit iloitsevat yhdessä

Vanhukset

Koulutamme vapaaehtoisia seniorikavereita ikäihmisten tueksi sekä keikka-auttajia arjen avuksi. Ylläpidämme Senioripysäkki-toimintaa, mistä yli 65-vuotiaat saavat veloituksetta apua mieltä painaviin asioihin – ammattiauttajien vetämät terapeuttiset keskusteluryhmät toimivat usealla eri paikkakunnalla. Lisäksi Aamukorva-puhelimemme palvelee vanhuksia vuoden jokaisena aamuna.

Isä ja poika puistossa Isä ja poika puistossa

Lapsiperheet

Järjestämme kouluttamiemme perhekavereiden tukea lapsiperheille, joilla ei ole arjen auttajia lähellään. Tarjoamme myös perheille maksutonta keskusteluapua kriisi- ja keskusteluavun ammattiauttajiemme kanssa. Lisäksi perhekaverimme auttavat Uuteen lastensairaalaan tulleita perheitä, jotta sairaalakäynti sujuisi mahdollisimman mukavasti.

Tytöt soittimien kanssa Tytöt soittimien kanssa

Erityisryhmät

HelsinkiMission musiikkikoulu Resonaari on ainutlaatuinen ja arvostettu edelläkävijä niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Koulu mahdollistaa soittamisen ilon kehitysvammaisille sekä muille erityisoppijoille ja lisää erityisryhmiin kuuluvien ihmisten hyvinvointia ja osallisuutta.

Mies menossa metroon Mies menossa metroon

Rikollisista ryhmittymistä irtautujat

HelsinkiMission Aggredi auttaa kodin ulkopuolisen väkivallan tekijöitä irti väkivallasta. Ehkäisemme myös nuorten väkivaltakäyttäytymistä, radikalisoitumista ja rikolliseen toimintaan pohjautuvaa jengiytymistä. Tavoitteena on saada väkivaltainen käytös vähenemään tai loppumaan. Aggredi on ainutlaatuinen, nimenomaan suomalaiseen yhteiskuntaan kehitetty menetelmä.

Tiesithän,

että voit lahjoittaa anonyymisti suoraan MobilePay-sovelluksella numeroon 81358 tai tilillemme FI68 5008 5320 0123 05.

Ilahduta läheistäsi lahjalla

Muista läheistäsi aineettomalla lahjalla, ja samalla autat yksinäistä saamaan apua.

Yksinäinen nuori nainen

Ryhdy kuukausitukijaksi

Liian monella meistä ei ole läheistä ihmistä, jonka kanssa voisi jakaa elämää. Kuukausilahjoittajana vaikutat säännöllisesti siihen, että yhä useampi nuori, ikäihminen, lapsiperhe ja erityisoppija saa apua yksinäisyyteen.

Ota yhteyttä

Lähetä viesti sähköpostilla osoitteeseen lahjoitus@helsinkimissio.fi tai soita arkisin klo 9–12 numeroon 09 2312 0300.

Pystyisitkö sinä auttamaan? Tee lahjoitus.

Rahankeräysluvan myöntäjä Poliisihallitus/Arpajaishallinto, RA/2021/1597, myönnetty 25.11.2021. Lupa on voimassa toistaiseksi 1.1.2022 alkaen koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Kerätyt varat käytetään HelsinkiMission yksinäisyyttä vähentävään työhön ja toimintaan. 

Lahjoitusvarojen käyttöä valvoo Poliisihallituksen rahankeräyslupaviranomainen, HelsinkiMission tilintarkastaja PWC Suomi (virallinen nimi PricewaterhouseCoopers Oy) sekä HelsinkiMission taloushallinto, varainhankinnan tiimi ja hallitus.