Toimintamme


Vapaaehtoisemme ja ammattilaisemme tukevat ja auttavat nuoria, aikuisia, perheitä ja senioreja monin tavoin. Vapaaehtoistoimintamme tarjoaa useita mahdollisuuksia osallistua, vaikuttaa ja auttaa. Kaikki apumme on luottamuksellista ja maksutonta.

Me HelsinkiMissiossa emme jätä ketään yksin. Osaavat työntekijämme, sitoutuneet vapaaehtoisemme ja toimintamme tukijat – yksityiset lahjoittajat, yritykset, säätiöt – mahdollistavat työmme.

Nuoret istuskelee ja tyttö kassoo kännykkää Nuoret istuskelee ja tyttö kassoo kännykkää

Nuoret

Nuorten kriisipiste tarjoaa keskusteluapua 12–29-vuotiaille nuorille, aikuisille, pareille ja nuorten perheille. Ammattiauttajan kanssa nuori voi puhua mistä tahansa itselleen tärkeästä aiheesta.

Nuorella on mahdollisuus saada tuekseen myös vapaaehtoinen kaveri. Hän on turvallinen aikuinen, jonka kanssa nuori voi viettää aikaa ja keskustella luottamuksellisesti.

Vertaistukea tarjoavat ammattilaisen ohjaamat Minä riitän -ryhmät. Niissä pyritään vahvistamaan nuorten itsetuntoa. Itsetunnon vahvistamiseen tähtää myös maksuton verkkosivulta ladattava Minä riitän -opas.

Yksinäisyystyö on tutkitusti toimiva ohjelma yksinäisyyden lieventämiseen. Siihen kuuluu viisi keskustelutapaamista ammattilaisen kanssa ja itsenäistä työskentelyä tehtäväkirjan avulla. Ohjelma on suunnattu yli 18-vuotiaille.

Lapset keinuu ja äidit ihmettelee sivussa Lapset keinuu ja äidit ihmettelee sivussa

Perheet

Vapaaehtoinen perhekaveri tukee perhettä arjen haasteissa. Yksinäisyys, uupumus, riittämättömyyden tunne tai neuvottomuus lasten kasvatusasioissa ovat tilanteita, joissa vapaaehtoisen tuesta voi olla apua.

Vapaaehtoinen perhekaveri voi auttaa myös Uuden lastensairaalan perheitä, jotta sairaalakäynti sujuisi mahdollisimman mukavasti. Perhekaveri tuo sairaalamaailmaan tuulahduksen tavallista arkea.

Albertin olohuone on lämminhenkinen ja yhteisöllinen kohtaamispaikka lapsiperheille ja senioreille Helsingin ydinkeskustassa. Kampin perhekeskuksen Neuvolaparkissa vapaaehtoiset kohtaavat lapsiperheitä.

Perheille tarjotaan myös lyhytkestoista keskusteluapua kriisi- ja keskusteluavun työntekijän kanssa. Palvelu on tarkoitettu yksilöille, pareille ja perheille.

Aikuiset

Yksinäisyystyö on uudenlaista apua, jolla tuemme ihmistä löytämään itse ratkaisuja yksinäisyytensä lievittämiseen. Työskentely sisältää viisi keskustelutapaamista ammattilaisen kanssa sekä itsenäistä työkirjatyöskentelyä tapaamisten välillä. Ohjelma on suunnattu yli 18-vuotiaille.

Aggredi on kodin ulkopuolisen väkivallan tekijöihin keskittyvä hoidollinen menetelmä. Aggredi tarjoaa mahdollisuuden käsitellä väkivallasta syntyneitä ongelmia puolueettomalla maaperällä. Työskentelyn tavoitteena on saada väkivaltainen käytös vähenemään tai loppumaan.

Seniorit iloitsevat yhdessä Seniorit iloitsevat yhdessä

Seniorit

Senioripysäkki-keskusteluryhmät vähentävät ja ehkäisevät yli 65-vuotiaiden yksinäisyyttä ja siitä aiheutuvia psykososiaalisia ongelmia. HelsinkiMission luoma Senioripysäkki-ryhmämalli on ainutlaatuinen Suomessa.

Aamukorva on puhelinpalvelu, jossa vapaaehtoiset vastaavat puheluihin vuoden jokaisena aamuna klo 5–8. Keskustelujen tavoitteena on lievittää seniorien yksinäisyyden tunnetta.

Keikka-apu tarjoaa kertaluonteista vapaaehtoisapua arjen haasteissa ja pulmatilanteissa pääkaupunkiseudulla asuville senioreille.

Vapaaehtoinen seniorikaveri tapaa senioria noin kaksi kertaa kuukaudessa esimerkiksi kahvittelun tai ulkoilun merkeissä. Tapaamisten tarkoituksena on paitsi vähentää yksinäisyyttä, myös tuottaa iloa sekä tuen vastaanottajalle että sen antajalle.

Albertin olohuone on lämminhenkinen kohtaamispaikka lapsiperheille ja senioreille Helsingin ydinkeskustassa.
Vapaaehtoisten ohjaamaa ryhmätoimintaa järjestetään ympäri pääkaupunkiseutua. Ryhmissä esimerkiksi voimistellaan, venytellään tai keskustellaan. Tärkeintä on yhdessäolo ja mukava tunnelma.

Yhteisöpalvelut järjestää yksinäisyyttä vähentäviä tapahtumia ja tilaisuuksia. Niitä ovat muun muassa suositut viikoittaiset Laula kanssamme -yhteislaulutapahtumat. Myös Minun -kirjani -tilaisuudet, erilaiset konsertit ja musiikkihetket lisäävät osallisuutta ja yhteisöllisyyttä.

Senioritalo Cecilia Vuosaaressa tarjoaa seniorille turvallisen kodin, seuraa ja monipuolista vapaa-ajanohjelmaa saman katon alla.

Resonaarin musiikkiopisto

Kehitysvammaisille ja muille erilaisille oppijoille soittotaito voi olla elämän mullistava asia. Se antaa uskoa omiin kykyihin, nostaa itsetuntoa ja auttaa pääsemään osaksi yhteiskuntaa. Resonaarissa erityisryhmiin kuuluvat lapset, nuoret ja aikuiset oppivat soittamaan ja nauttimaan musiikin ilosta. Samalla he pääsevät mukaan yhteisöön, jossa ketään ei väheksytä ja jätetä yksin.

Work to Belong -ohjelma

Work to Belong on maailman ensimmäinen ohjelma ja vastuullisuussertifikaatti työelämän yksinäisyyden vähentämiseksi. Ohjelma auttaa työyhteisöjä tunnistamaan ja lievittämään työelämän yksinäisyyttä.

School to Belong -ohjelma

School to Belong -ohjelmalla vähennetään lasten ja nuorten yksinäisyyttä koulumaailmassa. Ohjelma osallistaa koko kouluyhteisön tunnistamaan ja lievittämään yksinäisyyttä.

Vapaaehtoistoiminta

Vapaaehtoisilla on mahdollisuus osallistua itselle sopivaan toimintaan esimerkiksi keikka-avussa, kaverina nuorelle, Aamukorva-puhelinpalvelussa, perhekaverina lapsiperheen vanhemmalle tai Uudessa lastensairaalassa, ryhmänohjaajana ja Albertin olohuoneella. Toiminta lisää sekä avun saajien että auttajien hyvinvointia.

Ajankohtaista

Katso kaikki
23.5.2024
Ajankohtaista

Työyksinäisyys näkyy eri tavoin – asiantuntijat kommentoivat Työelämän yksinäisyys 2024 -barometria 

Työelämän yksinäisyys 2024 -barometrista selviää, että joka viides suomalainen kokee yksinäisyyttä työpaikallaan. Yksinäisyys voi ottaa…
Henkilö katsoo alakuloisena ulos ikkunasta
23.5.2024
Ajankohtaista

Joka viides kokee yksinäisyyttä työelämässä 

Tuoreen Työelämän yksinäisyys 2024 -barometrin mukaan joka viides suomalainen kokee yksinäisyyttä työelämässä. Melko usein tai…
7.5.2024
Ajankohtaista

Väkivaltarikollisuudesta on mahdollista irtautua – Aggredin toiminta laajenee Suomessa

Aggredi auttaa kodin ulkopuolisen väkivallan tekijöitä irti väkivallasta. Yhä useampi väkivaltarikollinen saa apua toiminnan laajentuessa…
Katso kaikki

Katso myös lukuja saavutuksistamme