Muista ihmistä lähelläsi

Ikäihminen ja seniori

Auta tänä jouluna yksin jääneitä

Joillekin joulu on vuoden odotetuinta aikaa, toisille vuoden synkintä aikaa. Tänään joka kymmenes suomalainen kärsii haitallisesta yksinäisyydestä.

Pidetään tänä jouluna huolta ihmisistä lähellämme. Auta yksinäisyydestä kärsiviä ja tee lahjoitus. Tukesi mahdollistaa maksutonta apua sitä eniten tarvitseville nuorille, ikäihmisille, lapsiperheille ja erityisryhmille. Lahjoitusten tarve on tällä hetkellä suurempi kuin koskaan.

Näin lahjoituksesi auttaa

Alla muutama esimerkki, miten lahjoituksesi auttaa apua tarvitsevia.

Tukihenkilö ja seniori kävelyllä

25 €

Lahjoituksella mahdollistat kävelyseuraa yksinäiselle ikäihmiselle, joka ei muuten pääsisi ulos kodistaan. Tuhannet seniorit viettävät pitkiä aikoja yksin neljän seinän sisällä.

Isä ja lapset sekä tukihenkilö

40 €

Lahjoituksella mahdollistat apua tarvitsevalle lapsiperheelle perhementorin tukea. Tuki voi olla vanhemman kanssa keskustelua ja huolten jakamista, yhdessä tekemistä ja kotona auttamista.

Nuori tyttö keskustelemassa

80 €

Lahjoituksella mahdollistat, että apua tarvitseva nuori saa kriisi- ja keskustelutapaamisen ammattiauttajamme kanssa. Apumme on nuorelle maksutonta.

Tiesithän,

että voit lahjoittaa anonyymisti suoraan MobilePay-sovelluksella numeroon 81358 tai tilillemme FI68 5008 5320 0123 05.

Me HelsinkiMissiossa emme jätä ketään yksin

Olemme poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton järjestö ja kaikki apumme on maksutonta. Tuemme ja autamme nuoria, aikuisia, perheitä ja ikäihmisiä monin tavoin noin sadan ammattilaisen ja yli tuhannen vapaaehtoisen voimin.

Esimerkiksi Aamukorva-puhelimme tarjoaa yksinäisille ikäihmisille keskustelukumppanin vuoden jokaisena aamuna, myös jouluaattona. Apumme on tutkitusti tuloksellista, yksinäisyyttä vähentävää ja hyvinvointia vahvistavaa.

Tukipari kävelyllä

Tuo yrityksesi mukaan joulukeräykseen

Kun suunnittelet yrityksesi joululahjoja tai hyväntekeväisyyskohdetta, muista ihmiset lähelläsi.

Auta yksin jääneitä ja tee yrityslahjoitus HelsinkiMission työhön.

Auta ihmistä lähelläsi ja tee lahjoitus

Ota yhteyttä

Lähetä viesti sähköpostilla osoitteeseen lahjoitus@helsinkimissio.fi tai soita arkisin klo 9–12 numeroon 09 2312 0300.

Joulun kauneimmat lahjaideat

Muista tänä jouluna läheistäsi aineettomalla lahjalla. Saat lahjan ostamisen yhteydessä sähköisen joulukortin, jonka voit lähettää läheisellesi.

Tarinoita työstämme

Sateenkaaritukipari Sateenkaaritukipari

Sateenkaaritukipari Susanna ja Ada käyvät Lintsillä ja drag show´ssa

Helsinkiläiset Susanna ja Ada tutustuivat toisiinsa lähemmäs vuosi sitten HelsinkiMission sateenkaaritukihenkilötoiminnan kautta. Aiemminkin vapaaehtoistyötä tehnyt Susanna kokee nuoren tukihenkilönä toimimisen hyväksi keinoksi tarjota konkreettista tukea ja apua.

Jalkapalloilija Tim Sparv tietää, miltä tuntuu muuttaa uuteen maahan. Kun ei tunne ketään.

Huippujalkapalloilija Timo Sparv toimii tänä vuonna HelsinkiMission School to Belong -ohjelman lähettiläänä. Tim on aito joukkuepelaaja: ”Muut ihmiset ovat avain siihen, että tuntee itsensä vähemmän yksinäiseksi”, hän toteaa.

Toisten auttaminen on  Muhalle sydämen asia

Toisten auttaminen on Uudessa lastensairaalassa perhekaverina toimivalle Muhalle sydämen asia. Kun Muhan synnyinmaassa elettiin raskaita sotavuosia, hädässä olevien avuksi lähdettiin ilman kutsua ja kursseja.

Rahankeräysluvan myöntäjä Poliisihallitus/Arpajaishallinto, RA/2021/1597, myönnetty 25.11.2021. Lupa on voimassa toistaiseksi 1.1.2022 alkaen koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Kerätyt varat käytetään HelsinkiMission yksinäisyyttä vähentävään työhön ja toimintaan. 

Lahjoitusvarojen käyttöä valvoo Poliisihallituksen rahankeräyslupaviranomainen, HelsinkiMission tilintarkastaja PWC Suomi (virallinen nimi PricewaterhouseCoopers Oy) sekä HelsinkiMission taloushallinto, varainhankinnan tiimi ja hallitus.