Yrityslahjoitus


vähentää


yksinäisyyttä


Yksinäinen nuori puistossa

Osallistu juhlavuoden keräykseen ja autat yksinäisiä

Tänään joka kymmenes suomalainen kärsii yksinäisyydestä. Osallistu yrityksenä 140-vuotisjuhlavuotemme keräykseen ja autat nuoria, ikäihmisiä, lapsiperheitä ja erityisryhmiä saamaan kipeästi kaipaamaansa apua.

Yrityslahjoitukset sekä yritysten antama muu tuki on arvokas apu työllemme – samalla se viestii yrityksen arvoista ja vastuullisuudesta eri sidosryhmille. Kestävä kehitys ei viittaa pelkästään ympäristön kestävään kehitykseen, vaan se huomioi myös ihmiset. Työmme yksinäisyyden vähentämiseksi edistää monia YK:n kestävän kehityksen tavoitteita.

Mukana vähentämässä yksinäisyyttä

  • Alko

  • Danone

  • Fennia

  • Posti

  • Oatly

  • DNA

  • Ammattiliitto Pro

  • Neste Oyj

Sydänlogo Sydänlogo

Materiaalipaketti

Kaikki lahjoittaneet yritykset saavat käyttöönsä juhlavuoden materiaalipaketin, jonka avulla voi kertoa tuesta yksinäisyystyölle esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

Materiaalit ovat ladattavissa sivuiltamme heti lahjoituksen jälkeen.

Tiesithän,

että voit tehdä lahjoituksen myös suoraan HelsinkiMission tilille FI68 5008 5320 0123 05 tai tilata laskun osoitteesta yritykset@helsinkimissio.fi. Jätäthän yhteystietosi tilisiirron viestikenttään, jotta voimme kiittää ja kertoa sinulle, mitä lahjoituksella saadaan aikaan.
Tyttö kuulokkeet kaulalla

Kumppaniksi kanssamme

Haluaako yrityksesi kantaa sosiaalista vastuuta ja olla mukana rakentamassa kestävää tulevaisuutta?

Yhteistyökumppanuus kanssamme tarjoaa yrityksellesi oivallisen mahdollisuuden olla mukana konkreettisesti vähentämässä yksinäisyyttä yhteiskunnassamme. Yhteistyö räätälöidään aina yhteisten tavoitteiden mukaiseksi. Työmme yksinäisyyden vähentämiseksi edistää YK:n kestävän kehityksen tavoitteita.

Pääyhteistyökumppanit

Mitä yrityksesi tuki mahdollistaa?

Nuori poika hymyilee Nuori poika hymyilee

Nuoret

Tarjoamme 12-29 -vuotiaille nuorille helposti saatavaa, maksutonta ammattiapua sekä kouluttamiemme tukihenkilöiden tukea. Tukihenkilösuhde solmitaan vähintään vuodeksi. Lahjoituksella mahdollistat, että nuori saa pahaan oloon kuulijan.

Tukihenkilö ja seniori kävelyllä Tukihenkilö ja seniori kävelyllä

Seniorit

Lahjoituksellasi mahdollistat senioreille kouluttamiemme tukihenkilöiden tukea ja arjen apua. Tuellasi kehitämme Senioripysäkkiä, jossa tarjoamme yli 65-vuotiaille senioreille ammattilaisten ohjaamia terapeuttisia keskusteluryhmiä. Lahjoituksilla ylläpidämme Aamukorva-puhelinpalvelua, joka tarjoaa senioreille ystävällisen kuulijan vuoden jokaisena aamuna.

Isä ja poika puistossa Isä ja poika puistossa

Lapsiperheet

Lahjoituksellasi mahdollistat tukea lapsiperheille, joilla ei ole arjen auttajia lähellään. Järjestämme kouluttamiamme perhementoreita lapsiperheiden tueksi sekä perhekavereita Uuteen lastensairaalaan tulleille perheille. Tarjoamme myös maksutonta keskusteluapua kriisi- ja keskusteluavun työntekijöidemme kanssa.

Tytöt soittimien kanssa Tytöt soittimien kanssa

Erityisryhmät

Musiikkikoulu Resonaari on kehitysvammaisille ja muille erityisoppijoille suunnattu opisto. Suomessa sekä kansainvälisestikin arvostettu koulu pyrkii esimerkillään vaikuttamaan saavutettavuuden, tasa-arvon, monimuotoisuuden ja yhteisöllisyyden syntymistä sekä asenteisiin erilaisuutta kohtaan. Resonaarin periaate on että kaikki oppivat soittamaan ja lahjoituksellasi yhä useampi erityisoppija pääsee kokemaan soittamisen ilon.

Yksinäinen nuori tyttö

Kaikkein merkityksellisintä oli mielestäni ongelmien pienuuksista tai isouksista huolimatta nähdyksi ja kuulluksi tulemisen kokemus.

Apua saanut nuori

Pienilläkin lahjoituksella voi olla suuria vaikutuksia. Tiesithän, että yrityksillä on mahdollisuus saada verovähennystä alle 850 € lahjoituksesta?

Muita tapoja auttaa

Tuoteyhteistyö

Tuoteyhteistyössä yrityksesi lahjoittaa sovitun osan tuotemyynnistä auttamistyöllemme. Tuki voidaan kohdentaa esimerkiksi nuorten, ikäihmisten tai lapsiperheiden auttamiseen.

Pro bono -yhteistyö

Pro bono -yhteistyössä yrityksesi lahjoittaa osaamistaan. Esimerkiksi viestinnän, graafikon tai digimarkkinoinnin ammattilaisten asiantuntemuksesta on kaltaisellemme järjestölle iso apu.

Villasukat värissä marjapuuro

Anna lahjaksi villasukat

Kun suunnittelet yrityksesi kesä- tai joululahjoja, muista yksinäiset lähelläsi. Anna henkilöstöllesi tai yhteistyökumppanillesi lahjaksi HelsinkiMission laadukkaat villasukat, jotka on kutonut sydämellinen vapaaehtoinen.

Villasukista saatava tuotto käytetään yksinäisten nuorten, ikäihmisten, perheiden ja erityisryhmien auttamiseen. Tee tilaus lähettämällä viesti osoitteeseen yritykset@helsinkimissio.fi.

Naiset halaavat porttikongissa

Perusta keräys verkossa

Voit perustaa helposti sivustollamme keräyksen yhdessä työyhteisösi tai tiimisi kanssa unohdettujen vanhusten, kriisiapua tarvitsevien nuorten, lapsiperheiden tai erityisryhmien musiikkitoiminnan puolesta. Kutsu muut mukaan tekemään hyvää – keräyssivulla näette lahjoitukset sekä lahjoittajien terveiset.

Work to Belong -sertifikaatti

Haluatko vähentää yksinäisyyttä työyhteisössäsi?

Meillä työskentelee yksinäisiä ja niin teilläkin. Siksi loimme Work to Belong -ohjelman ja sertifikaatin, joka myönnetään yrityksille ja organisaatioille, jotka sitoutuvat vähentämään yksinäisyyttä omassa työyhteisössään. Liity joukkoon yksinäisyyden vähentämiseksi.

Tuo yrityksesi mukaan vapaaehtoistyöhön

Yritysten mahdollistama vapaaehtoistyö järjestöllemme on hieno tapa auttaa yksinäisiä, viestiä yrityksen arvoista sekä kantaa vastuuta yhteiskunnasta. Yhteinen tekeminen luo hyvää mieltä ja sitouttaa henkilöstöä yritykseen.

Tarjoamme yrityksille läpi vuoden lukuisia räätälöityjä vapaaehtoistyönmahdollisuuksia. Työntekijät voivat valita itselleen sopivan ajankohdan vapaaehtoistyöhön. Vaihtoehtoisesti työntekijät voivat tulla pienryhmissä tiettynä päivänä vapaaehtoistyöhön. Kerromme mielellämme millaisia mahdollisuuksia voimme tarjota yrityksellesi.

Haluatko tietää lisää? Ota yhteyttä.

Eva Czechanowski

Yritysyhteistyön asiantuntija eva.czechanowski@helsinkimissio.fi +358 44 703 6879