Yrityslahjoitus vähentää yksinäisyyttä

Seniori ulkovaatteissa

Tule yritystukijaksi

Ammatti- ja vapaaehtoistoimintamme nuorten, lapsiperheiden, senioreiden ja erityisryhmien auttamiseksi tarvitsee jatkuvaa rahoitusta. Yrityslahjoitukset sekä yritysten antama muu tuki on arvokas apu työllemme – samalla se viestii yrityksen arvoista ja vastuullisuudesta eri sidosryhmille. Tarjoamme yrityksille erilaisia tapoja osallistua ja vaikuttaa yksinäisyyden vähentämiseen.

Kiitämme kaikkia vähintään 750 euroa lahjoittaneita yrityksiä verkkosivuillamme sekä televisioidussa Joulun tähdet -konsertissa joulukuussa. 

Seniori ja tukihenkilö kävelyllä

Tule mukaan joulukeräykseen

Kun suunnittelet yrityksesi joululahjoja tai hyväntekeväisyyskohdetta, muista ihmiset lähelläsi. Auta yksin jääneitä ja tee yrityslahjoitus HelsinkiMission työhön.

Tänään joka kymmenes suomalainen kärsii haitallisesta yksinäisyydestä. Monelle heistä joulu on vuoden synkintä aikaa.

Tyttö kuulokkeet kaulalla

Kumppaniksi kanssamme

Haluaako yrityksesi kantaa sosiaalista vastuuta ja olla mukana rakentamassa kestävää tulevaisuutta?

Yhteistyökumppanuus kanssamme tarjoaa yrityksellesi oivallisen mahdollisuuden olla mukana konkreettisesti vähentämässä yksinäisyyttä yhteiskunnassamme. Yhteistyö räätälöidään aina yhteisten tavoitteiden mukaiseksi. Työmme yksinäisyyden vähentämiseksi edistää YK:n kestävän kehityksen tavoitteita.

Mitä yrityksesi tuki mahdollistaa?

Nuori poika hymyilee Nuori poika hymyilee

Nuoret

Tarjoamme 12-29 -vuotiaille nuorille helposti saatavaa, maksutonta ammattiapua sekä kouluttamiemme tukihenkilöiden tukea. Tukihenkilösuhde solmitaan vähintään vuodeksi. Lahjoituksella mahdollistat, että nuori saa pahaan oloon kuulijan.

Tukihenkilö ja seniori kävelyllä Tukihenkilö ja seniori kävelyllä

Seniorit

Lahjoituksellasi mahdollistat senioreille kouluttamiemme tukihenkilöiden tukea ja arjen apua. Tuellasi kehitämme Senioripysäkkiä, jossa tarjoamme yli 65-vuotiaille senioreille ammattilaisten ohjaamia terapeuttisia keskusteluryhmiä. Lahjoituksilla ylläpidämme Aamukorva-puhelinpalvelua, joka tarjoaa senioreille ystävällisen kuulijan vuoden jokaisena aamuna.

Isä ja poika puistossa Isä ja poika puistossa

Lapsiperheet

Lahjoituksellasi mahdollistat tukea lapsiperheille, joilla ei ole arjen auttajia lähellään. Järjestämme kouluttamiamme perhementoreita lapsiperheiden tueksi sekä perhekavereita Uuteen lastensairaalaan tulleille perheille. Tarjoamme myös maksutonta keskusteluapua kriisi- ja keskusteluavun työntekijöidemme kanssa.

Tytöt soittimien kanssa Tytöt soittimien kanssa

Erityisryhmät

Musiikkikoulu Resonaari on kehitysvammaisille ja muille erityisoppijoille suunnattu opisto. Suomessa sekä kansainvälisestikin arvostettu koulu pyrkii esimerkillään vaikuttamaan saavutettavuuden, tasa-arvon, monimuotoisuuden ja yhteisöllisyyden syntymistä sekä asenteisiin erilaisuutta kohtaan. Resonaarin periaate on että kaikki oppivat soittamaan ja lahjoituksellasi yhä useampi erityisoppija pääsee kokemaan soittamisen ilon.

Apuasi tarvitaan – tee yrityslahjoitus

Yksinäinen nuori tyttö

Kaikkein merkityksellisintä oli mielestäni ongelmien pienuuksista tai isouksista huolimatta nähdyksi ja kuulluksi tulemisen kokemus.

Apua saanut nuori

Tiesithän,

että voit tehdä lahjoituksen myös suoraan HelsinkiMission tilille FI68 5008 5320 0123 05. Jätäthän yhteystietosi tilisiirron viestikenttään, jotta voimme kiittää ja kertoa sinulle, mitä lahjoituksella saadaan aikaan.

Muita tapoja auttaa

Tuoteyhteistyö

Tuoteyhteistyössä yrityksesi lahjoittaa sovitun osan tuotemyynnistä auttamistyöllemme. Apu voidaan kohdentaa haluamaasi yksikköön, kuten Nuorten kriisipisteelle tai seniorityöhön.

Pro bono -yhteistyö

Pro bono -yhteistyössä yrityksesi lahjoittaa osaamistaan. Esimerkiksi viestinnän, graafikon tai digimarkkinoinnin ammattilaisten asiantuntemuksesta on kaltaisellemme järjestölle iso apu.

Naiset halaavat porttikongissa

Perusta keräys verkossa

Voit perustaa helposti sivustollamme keräyksen yhdessä työyhteisösi tai tiimisi kanssa unohdettujen vanhusten, kriisiapua tarvitsevien nuorten, lapsiperheiden tai erityisryhmien musiikkitoiminnan puolesta. Kutsu muut mukaan tekemään hyvää – keräyssivulla näette lahjoitukset sekä lahjoittajien terveiset.

Työntekijä istuu yksin tietokoneen ääressä.

Haluatko vähentää yksinäisyyttä työyhteisössäsi?

Meillä työskentelee yksinäisiä ja niin teilläkin. Siksi loimme Work to Belong -ohjelman ja sertifikaatin, joka myönnetään yrityksille ja organisaatioille, jotka sitoutuvat vähentämään yksinäisyyttä omassa työyhteisössään. Liity joukkoon yksinäisyyden vähentämiseksi.

Tuo yrityksesi mukaan vapaaehtoistyöhön

Yritysten mahdollistama vapaaehtoistyö järjestöllemme on hieno tapa auttaa yksinäisiä, viestiä yrityksen arvoista sekä kantaa vastuuta yhteiskunnasta.

Henkilöstön työhyvinvointi paranee, kun työntekijät saavat käyttää osan työajastaan merkitykselliseen vapaaehtoistyöhön. Yhteinen tekeminen luo hyvää mieltä ja sitouttaa henkilöstöä yritykseen.

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet

Kestävä kehitys ei viittaa pelkästään ympäristön kestävään kehitykseen, vaan se huomioi myös ihmiset. Työmme yksinäisyyden vähentämiseksi edistää seuraavia YK:n kestävän kehityksen tavoitteita:

YK:n tavoite 3 YK:n tavoite 3

3. Terveyttä ja hyvinvointia

Me HelsinkiMissiolla työskentelemme sen eteen, että joku päivä yksinäisyyttä ei olisi. Toimintamme keskiössä on yksinäisyydestä aiheutuvien terveysvaikutusten minimointi ja ennakointi. Yksinäisyys on suomalaisille kuin hiljaisempi kansansairaus. Se on terveydelle tutkitusti haitallisempaa kuin 15 savuketta päivässä.

YK:n tavoite 4 YK:n tavoite 4

4. Hyvä koulutus

Taiteen perustopintojen piiriin kuuluvan musiikkikoulu Resonaarin myötä lisäämme kehitysvammaisille tai muulla tavoin erityisille oppijoille hyvinvointia ja osallistuutta. Suomessa sekä kansainvälisestikin arvostetun koulun periaatteena on, että kaikki oppivat soittamaan.

Lisäksi uuden School to Belong -ohjelman avulla vähennämme kokonaisvaltaisesti yksinäisyyttä koulumaailmassa ja Aggredi-työmuodon kautta pystymme ennaltaehkäisemään väkivaltatekoja ja siten mahdollistaa turvallisia oppimisympäristöjä.

YK:n tavoite 10 YK:n tavoite 10

10. Eriarvoisuuden vähentäminen

Yksinäisyys heikentää terveyttä, mutta kerää ympärilleen myös muita ongelmia kuten huono-osaisuutta. Siten se on inhimillisen kärsimyksen lisäksi myös merkittävä yhteiskunnallinen haaste. Autamme vuosittain yli 60 000 yksin jäänyttä nuorta, lapsiperhettä, senioria ja erityisoppijaa. Tarjoamme mahdollisuuksia osallistua yksinäisyyttä vähentävään toimintaan – niin auttajan kuin apua saavan roolissa.

YK:n tavoite 16 YK:n tavoite 16

16. Rauha, oikeudenmukaisuus ja hyvä hallinto

Aggredi-työmuotomme avulla autamme kodin ulkopuoliseen väkivaltaan syyllistyineitä henkilöitä. Tarjoamme mahdollisuuden käsitellä väkivallasta syntyneitä ongelmia puolueettomalla maaperällä – tutkimuksen mukaan 75 % Aggredin läpikäyneistä henkilöistä lopettaa väkivaltarikokset.

Haluatko tietää lisää? Ota yhteyttä.

Niina Frösén
Varainhankintapäällikkö
+358 44 735 5138
niina.frosen@helsinkimissio.fi

Pääyhteistyökumppanit