Vapaaehtoisen avulla digiopastusta kaipaava ei jää yksin ongelmiensa kanssa, vaan saa tarpeisiinsa sopivaa opastusta.

Annettu tuki ja yhdessä oppiminen tuottavat iloa molemmin puolin. Digitaidot auttavat arkisten asioiden hoitamisessa sekä yhteydenpidossa läheisiin.

Hae mukaan innostavaan joukkoomme kehittämään omaa osaamistasi sekä tukemaan ja rohkaisemaan avun tarvitsijoita!

Digivapaaehtoiseksi

Digivapaaehtoisena opastat sekä rohkaiset senioreita ja muita digitukea tarvitsevia eri laitteiden ja sähköisten palveluiden käytössä. Opastukset tapahtuvat joko asiakkaan kotona tai etänä. Digivapaaehtoisena toimiminen on joustavaa, sillä voit itse valita sinulle sopivia opastuksen aiheita ja ajankohtia.

Seniori testaa tietokonetta Seniori testaa tietokonetta

Kuka voi hakea vapaaehtoiseksi?

Aiempaa kokemusta vapaaehtoisena toimimisesta ei tarvita. Tärkeitä ominaisuuksia ovat muun muassa innostavuus, luotettavuus sekä taito toimia erilaisten ihmisten kanssa ja kuunnella heitä.

Näin helposti haet!

  1. Täytä alla oleva yhteydenottolomake, niin saat linkin hakulomakkeeseen sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansiosi, sillä joskus linkki valitettavasti ohjautuu sinne.
  2. Haastattelemme hakuilmoituksen perusteella kaikki tehtävään sopivat hakijat, joista valitaan vapaaehtoiset tehtävään.
  3. Tarjoamme koulutuksen verkossa. Senioripalveluiden koordinaattorit ovat tukenasi koko vapaaehtoisena toimimisen ajan.
  4. Pääset osaksi vapaaehtoisten yhteisöä.

Haastattelemme ja koulutamme digivapaaehtoiset etäyhteyksin. Kaikki vapaaehtoistoimintaan osallistuvat ovat vaitiolovelvollisia, ja henkilöllisyys tarkistetaan vahvan tunnistautumisen kautta.

Itsenäisesti suoritettavan verkkokurssin kesto on noin kaksi tuntia, ja sen jälkeen vapaaehtoistoiminnan aloittaminen on mahdollista.

Hae digivapaaehtoiseksi

Lisätietoja:

digituki@helsinkimissio.fi
puh. 09 2312 0220

Sirpa Hirvonen
Projektikoordinaattori / Etä- ja kotidigituen -hanke
p. 09 2312 0223, 044 714 3779

Nina Saarinen
Kotidigituen koordinaattori / Etä- ja kotidigituen -hanke
p. 09 2312 0226, 044 901 6011