Juttuseuraksi


aamun


yksinäisille


tunneille


Aamukorva-vapaaehtoisena olet hereillä, kun muut vielä nukkuvat. Annat apuasi puhelimitse senioreille, joita yksinäisyys tai muut ongelmat aamun ensimmäisinä tunteina usein valvottavat. Hae vapaaehtoiseksi jo tänään!

Seniori puhuu Aamukorva-puhelimeen

Vapaaehtoiseksi Aamukorvaan

Aamukorva on yli 60-vuotiaille tarkoitettu luottamuksellinen auttava puhelin, jonka tarkoituksena on lievittää yksinäisyyden tunnetta keskustelun avulla. Aamukorva vastaa joka aamu kello 5–8. 

Soittajien keskustelunaiheet voivat liittyä yksinäisyyden ja arkisten asioiden lisäksi sairastumiseen, läheisen ihmisen menetykseen, elämänmuutosten tuomiin haasteisiin, elämään kuuluviin iloihin ja suruihin tai ihmissuhteisiin. Aikaiset aamut ovat juuri niitä hiljaisia hetkiä, jolloin monet seniorit ovat kaikkein yksinäisimpiä.

Aamukorva-vapaaehtoinen:

  • On luotettava ja kärsivällinen kuuntelija – suhtaudut ymmärtäväisesti soittajan mieltä painaviin ongelmiin.
  • Sitoutuu tekemään vuoron kerran kuukaudessa vähintään vuoden ajan. Aamukorva-vuorot voi valita itse.
  • On aamuvirkku, sillä vuorot sijoittuvat klo 5–8 välille aamulla.

Aamukorva toimii Helsingin keskustassa. Matkaan saa halutessaan taksikuljetuksen. Aamukorva-vapaaehtoisena voi toimia myös muualla, etäyhteyksin. Tällöin on huolehdittava, että ulkopuoliset eivät kuule puhelinkeskusteluja. Aamukorvan keskustelut ovat luottamuksellisia.

Kuka voi hakea vapaaehtoiseksi?

Aiempaa kokemusta vapaaehtoisena toimimisesta ei tarvita. Aamukorva-vapaaehtoisena olet ensisijaisesti kuuntelija. Neuvoja ja ohjeita sinun ei tarvitse antaa. Tärkeitä ominaisuuksia ovat muun muassa luotettavuus, myötätuntoinen ja arvostava asenne sekä taito kuunnella.

Näin helposti haet!

Seuraava koulutus järjestetään keväällä 2023. Uudet hakemukset käsitellään tammikuusta alkaen.

  1. Täytä alla oleva yhteydenottolomake, niin saat linkin hakulomakkeeseen sähköpostiisi. (Tarkistathan myös roskapostikansiosi, sillä joskus linkki valitettavasti ohjautuu sinne.)
  2. Haastattelemme hakuilmoituksen perusteella kaikki tehtävään sopivat hakijat, joista valitaan vapaaehtoiset tehtävään.
  3. Tarjoamme koulutuksen vapaaehtoisena toimimiseen.
  4. Senioripalveluiden koordinaattorit ovat tukenasi koko vapaaehtoisena toimimisen ajan. Pääset osaksi vapaaehtoisten yhteisöä.

Kaikki aamukorvalaiset koulutetaan tehtävään ennen toiminnan aloittamista.

Seuraavat koulutus järjestetään syksyllä 2022.

Lisätietoja:

Julia Jäkkö

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori

09 2312 0225, 045 869 9064

Hae vapaaehtoiseksi