Juttuseuraksi


aamun


yksinäisille


tunneille


Aamukorva-vapaaehtoisena olet hereillä, kun muut vielä nukkuvat. Annat apuasi puhelimitse senioreille, joita yksinäisyys tai muut huolet aamun ensimmäisinä tunteina usein valvottavat. Hae vapaaehtoiseksi jo tänään!

Seniori puhuu Aamukorva-puhelimeen

Vapaaehtoiseksi Aamukorvaan

Aamukorva on yli 65-vuotiaille tarkoitettu luottamuksellinen ja auttava puhelin, jonka tarkoituksena on lievittää yksinäisyyden tunnetta keskustelun avulla. Aamukorva vastaa joka aamu kello 6–8. 

Soittajien keskustelunaiheet liittyvät yleensä yksinäisyyteen ja arkisiin asioihin. Joskus puheenaiheena saattavat olla esimerkiksi sairastuminen, elämänmuutokset, läheisen ihmisen menetys, elämässä sattuneet ilot ja surut tai ihmissuhteet. Aikaiset aamut ovat juuri niitä hiljaisia hetkiä, jolloin monet seniorit ovat kaikkein yksinäisimpiä.

Aamukorva-vapaaehtoinen:

  • On luotettava ja kärsivällinen kuuntelija – suhtaudut ymmärtäväisesti soittajan mieltä painaviin ongelmiin.
  • Sitoutuu tekemään vuoron kerran kuukaudessa vähintään vuoden ajan. Aamukorva-vuorot voi valita itse.
  • On aamuvirkku, sillä vuorot sijoittuvat klo 6–8 välille aamulla.

Aamukorva-vapaaehtoisena voi toimia etäyhteyksin kotoa käsin. Vuoroja voi tehdä myös Helsingin keskustan toimistollamme, jolloin matkaan saa halutessaan taksikuljetuksen.

Aamukorvan keskustelut ovat luottamuksellisia. Puhelinkeskusteluissa on huolehdittava siitä, että ulkopuoliset eivät kuule keskusteluja.

Kuka voi hakea vapaaehtoiseksi?

Aiempaa kokemusta vapaaehtoisena toimimisesta ei tarvita. Aamukorva-vapaaehtoisena olet ensisijaisesti kuuntelija. Neuvoja ja ohjeita sinun ei tarvitse antaa. Tärkeitä ominaisuuksia ovat muun muassa luotettavuus, myötätuntoinen ja arvostava asenne sekä taito kuunnella.

Näin helposti haet!

  1. Täytä alla oleva yhteydenottolomake, niin saat linkin hakulomakkeeseen sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansiosi, sillä joskus linkki valitettavasti ohjautuu sinne.
  2. Haastattelemme hakuilmoituksen perusteella kaikki tehtävään sopivat hakijat, joista valitaan vapaaehtoiset tehtävään.
  3. Tarjoamme koulutuksen vapaaehtoisena toimimiseen.
  4. Senioripalveluiden koordinaattorit ovat tukenasi koko vapaaehtoisena toimimisen ajan. Pääset osaksi vapaaehtoisten yhteisöä.

Kaikki aamukorvalaiset koulutetaan tehtävään ennen toiminnan aloittamista. Seuraava koulutus järjestetään syksyllä 2023.

Hae vapaaehtoiseksi Aamukorvaan

Lisätietoja:

Julia Jäkkö

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori

09 2312 0225, 045 869 9064