Tukea nuoren


arkeen


Haluatko ehkäistä ja vähentää nuorten yksinäisyyttä?
Nuoret kaipaavat tukisuhteelta usein rentoa yhdessäoloa kuten yhteisiä juttuhetkiä, kahvittelua tai kävelyllä käymistä. Juuri sinun antamasi aika voi olla toisen arjen kohokohtia! Kaverina toimiminen sopii parhaiten henkilölle, joka on valmis sitoutumaan pidemmälle ajanjaksolle.

Nuoret hengailee koriskentällä

Kaveriksi nuorelle

Kaverina vietät säännöllisesti aikaa nuoren kanssa ja teette yhdessä mielekkäitä asioita.

Tukisuhteeseen sitoudutaan vähintään vuodeksi ja nuorta tavataan kaksi kertaa kuukaudessa. Sateenkaarikaverina olet tukemassa sateenkaarinuorta esimerkiksi identiteettiin liittyvissä pohdinnoissa. Voit ilmoittaa hakemusvaiheessa toiveesi tukisuhteen muodolle.

Tukiparien yhdistämiset suunnitellaan nuorten ja vapaaehtoisten toiveiden perusteella. Tukisuhteen aikana nuori ja vapaaehtoinen sopivat tapaamiset keskenään, joustavasti aikataulujensa mukaan.

Kaverina voit tukea nuorta esimerkiksi

 • harrastuksen etsimisessä
 • itsenäisen liikkumisen harjoittelussa
 • itsenäistymiseen liittyvissä asioissa
 • opiskelu- ja työasioissa
 • seurustelu-, kaveri- ja perhesuhdeasioiden pohtimisessa
 • seksuaalisuuteen ja sukupuoli-identiteettiin liittyvissä pohdinnoissa
 • kotoutumisessa ja suomen kielen harjoittelussa
 • elämän muutosvaiheissa ja arjen asioiden selvittelyssä
Nuori tyttö katsoo kameraan

Kaveria hakevat nuoret

Kaveria hakevat nuoret ovat 12–29-vuotiaita. Tavallisimmat syyt hakea kaveria ovat yksinäisyys, keskustelukumppanin tarve ja mielekkään tekemisen puute.

Kaveria hakevien nuorten elämäntilanne on kartoitettu hakemuksen yhteydessä. Näin varmistamme, että nuori on motivoitunut ja pystyy sitoutumaan tukisuhteeseen.

Suurin osa nuorista ohjautuu toimintaan ammattilaisten, muun muassa sosiaalityön tai oppilashuollon kautta. Nuoren työskentely ammattilaisen kanssa saattaa jatkua tukisuhteen rinnalla.

Kuka voi hakea kaveritoimintaan?

Et tarvitse tehtävään erityistä ammatillista koulutusta tai työkokemusta, riittää että olet myötätuntoinen aikuinen. Koulutamme kaikki vapaaehtoisemme sekä tarjoamme tukea ja säännöllistä työnohjausta. Tukenasi ovat myös vapaaehtoistoiminnan koordinaattorit, joihin voit tarvittaessa olla yhteydessä.

Edellytämme, että vapaaehtoinen:

 • on vähintään 20-vuotias
 • pystyy sitoutumaan tukisuhteen kestoon
 • osoittaa kiinnostusta nuorten maailmaa kohtaan
 • on itse tasapainoisessa elämäntilanteessa

Yhdistämme tukipareja niin, että kaveri on aina tuettavaa reilusti vanhempi.

Toivomme hakijoiksi eri ikäisiä ja sukupuolia edustavia henkilöitä sekä myös kieli-, kulttuuri- tai muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä.

Näin helposti haet!

 1. Täytä alla oleva yhteydenottolomake, niin saat linkin hakulomakkeeseen sähköpostiisi. (Tarkistathan myös roskapostikansiosi, sillä joskus linkki valitettavasti ohjautuu sinne.)
 2. Haastattelemme hakuilmoituksen perusteella kaikki tehtävään sopivat hakijat, joista valitaan vapaaehtoiset tehtävään.
 3. Tarjoamme koulutuksen verkossa ja jatkuvan tukemme vapaaehtoistoiminnan aikana.
 4. Pääset osaksi vapaaehtoisten yhteisöä.

Tule kaveriksi nuorelle

Koulutus

Nuorten kaveritoiminnan peruskoulutus on itseopiskeltava verkkokurssi, joka sisältää mm. nauhoitettuja luentoja, podcasteja sekä tehtäviä. Kurssi päättyy videopuheluna pidettävään pienryhmäkeskusteluun. Koulutuksen tekemiseen menee kaiken kaikkiaan noin kuusi tuntia ja sen voi tehdä omassa tahdissa. Koulutuksen voi aloittaa heti hyväksytyn haastattelun jälkeen. 

Joka kerta on hauska tavata ja puuhata yhdessä.

Tommi-Juhani

Lisätietoja:

Anni Sepponen

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, tiimivastaava

09 2312 0257