Perhekaveri


jakaa


perhearjen ilot


ja surut


Monet vanhemmat kamppailevat yksinäisyyden ja riittämättömyyden tunteiden kanssa. Joillain ei ole elämässä ketään, keneltä pyytää apua. HelsinkiMission perhekaveri (entinen perhementori) antaa lapsiperheen vanhemmalle tukea ja arjen apua. Lue lisää ja varaa aika keskusteluun, jossa saat lisätietoa vapaaehtoisuudesta.

Kaveriksi perheelle

Perhekaverisuhteessa tapaat vanhempaa kaksi kertaa kuukaudessa yhdessä sovittuina aikoina vuoden ajan. Voit toimia esimerkiksi keskustelu- tai ulkoiluseurana, leikkikaverina tai apuna lapsiperheen arjessa. Keskiössä on vanhemmuuden tukeminen ja rinnalla kulkeminen ongelmien ratkaisemisen tai neuvomisen sijasta.

Varaa aika keskustelulle

Hae mukaan perhekaveriksi varaamalla aika aloituskeskusteluun! Aloituskeskustelussa jutellaan toiveistasi ja ajatuksistasi vapaaehtoistoiminnan suhteen, eikä tässä vaiheessa tarvitse vielä sitoutua mihinkään. Huom! Valitsethan palveluksi ”Perhekaveritoiminta: vapaaehtoisen aloituskeskustelu”.

Perhekaveri perheen kotona

Olenko sopiva vapaaehtoiseksi?

Sinä riität sellaisena kuin olet! Et tarvitse tehtävään erityistä ammatillista koulutusta tai työkokemusta – keskeistä on halusi olla läsnä vanhemman ja perheen elämässä. Sinulla ei tarvitse olla kokemusta omista lapsista.

Edellytämme, että perhekaveri:

  1. on vähintään 20-vuotias, luotettava ja myötätuntoinen aikuinen
  2. pystyy sitoutumaan toimintaan vähintään vuodeksi
  3. on itse tasapainoisessa elämäntilanteessa

Perhekaveritoimintaa toteutetaan tällä hetkellä Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Keravalla.

Näin helposti pääset mukaan!

  1. Varaa aika aloituskeskusteluun, jonka jälkeen saat varausvahvistuksen sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansiosi, sillä joskus vahvistus valitettavasti ohjautuu sinne.
  2. Olemme sinuun yhteydessä varaamanasi ajankohtana.
  3. Aloituskeskustelun jälkeen toimintaan soveltuvat kutsutaan koulutukseen sähköpostitse.
  4. Koulutus toteutuu verkossa ja mukaan pääset saman tien. Koulutuksessa saat kattavan perehdytyksen vapaaehtoistoimintaan. Perehdyt muun muassa HelsinkiMission toimintaan, yksinäisyyteen, kohtaamiseen sekä vapaaehtoisena toimimisen rajoihin ja raameihin.
  5. Olet valmis perhekaveri! Perhekaveritoiminnan koordinaattorit ovat tukenasi koko perhekaverina toimimisen ajan. Pääset myös osaksi vapaaehtoisten yhteisöä.

Huom! Huomioithan, että perhekaveritoiminnan koulutus järjestetään suomen kielellä. Please note that the course is not available in English at the moment.

Vapaaehtoisena HelsinkiMissiolla

HelsinkiMission vapaaehtoisista 96% kokee saavansa vapaaehtoistoiminnasta iloa ja 91% kokee itsensä merkitykselliseksi.

Lisätietoja:

Kaisa Tuuteri
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, perhekaveritoiminta
puh. 044 777 9691

mentoritoiminta@helsinkimissio.fi

Perhekaveriksi Uuteen lastensairaalaan

Perhekaverina voit myös toimia Uudella lastensairaalla potilasperheiden seurana ja tukena.