Auta yksinäisiä


ja tule


kuukausi-


lahjoittajaksi


Tyttö kuulokkeet olkapäillä

Sinun tuellasi voimme auttaa yksinäisiä

Yhä useampi suomalainen kärsii yksinäisyydestä. Yksinäisyys on terveydelle tutkitusti yhtä haitallista kuin 15 tupakkaa päivässä.

Kuukausilahjoittajana vaikutat säännöllisesti siihen, että yhä useampi ikäihminen, nuori ja lapsiperhe saa apua yksinäisyyteen ympäri Suomen.

Me HelsinkiMissiolla olemme työskennelleet jo 140 vuotta sen eteen, että joku päivä kukaan ei olisi yksin. Sinun tuellasi voimme muuttaa monen yksin jääneen elämän.

Tule kuukausitukijaksi

Olemme poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton järjestö ja autamme ympäri Suomen ihmisiä, jotka kärsivät yksinäisyydestä.

Nuori poika yksin istumassa

Mun tukihenkilö on ainoa ihminen maailmassa, jolle olen voinut puhua ihan mistä tahansa, eikä se ole hätkähtänyt kovistakaan jutuista.

Apua saanut nuori
Anna Puu

Anna Puu: “Yksinäisyys on kulttuuriimme rakennettu ongelma”

HelsinkiMission kuukausilahjoittaja, artisti Anna Puu kertoo, että hänen sisällään asuu vieläkin eräänlainen maailmanparantaja.

Mitä kuukausilahjoittaminen mahdollistaa?

Nuori poika hymyilee Nuori poika hymyilee

Nuoret

Nuorten kriisipisteemme tarjoaa nuorille maksutonta keskusteluapua ympäri Suomen. Nuori voi saada kauttamme myös tuekseen koulutetun vapaaehtoisen, joka auttaa elämässä eteenpäin. Usein vapaaehtoisesta tulee tuettavalle tärkeä kuuntelija ja ystävä.

Seniorit iloitsevat yhdessä Seniorit iloitsevat yhdessä

Seniorit

Järjestämme senioreille arjen apua, koulutettujen vapaaehtoisten tukea ja erilaisia harrastusryhmiä. Senioripysäkeillä yli 65-vuotiaat pääsevät keskustelemaan mieltä painavista asioista ammattilaisten ohjaamissa ryhmissä. Lisäksi Aamukorva-puhelimemme palvelee senioreita vuoden jokaisena aamuna.

Isä ja poika puistossa Isä ja poika puistossa

Lapsiperheet

Järjestämme koulutettujen vapaaehtoisten tukea lapsiperheille arjen haasteissa. Tarjoamme myös perheille maksutonta keskusteluapua kriisi- ja keskusteluavun työntekijöidemme kanssa. Lisäksi perhekaverimme tarjoavat läsnäoloa, tukea ja käytännön apua Uuteen lastensairaalaan tulleille perheille.

Tytöt soittimien kanssa Tytöt soittimien kanssa

Erityisryhmät

Musiikkikoulu Resonaari on erityismusiikkikasvatuksen arvostettu edelläkävijä niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Resonaari lisää kehitysvammaisille tai muulla tavoin erityisille oppijoille hyvinvointia ja osallistuutta – koulun periaatteena on, että kaikki oppivat soittamaan. Resonaari pyrkii esimerkillään vaikuttamaan asenteisiin erilaisuutta kohtaan.

Mies menossa metroon Mies menossa metroon

Rikollisista ryhmittymistä irtautujat

HelsinkiMission Aggredi auttaa kodin ulkopuolisen väkivallan tekijöitä irti väkivallasta. Ehkäisemme myös nuorten väkivaltakäyttäytymistä, radikalisoitumista ja rikolliseen toimintaan pohjautuvaa jengiytymistä. Tavoitteena on saada väkivaltainen käytös vähenemään tai loppumaan. Aggredi on ainutlaatuinen, nimenomaan suomalaiseen yhteiskuntaan kehitetty menetelmä.

Näin vähennämme yksinäisyyttä. Vuoden 2023 aikana…

1084

koulutettua vapaaehtoista auttoi yksin jääneitä.

71 %

ikäihmisistä koki hyvinvoinnin lisääntyneen keskusteluavun aikana.

41 634

kohtaamista lapsiperheen vanhemman kanssa.

53 527

kohtaamista nuorten kanssa.

Tule kuukausilahjoittajaksi

Ota yhteyttä

Lähetä viesti sähköpostilla osoitteeseen lahjoitus@helsinkimissio.fi tai soita arkisin klo 9–12 numeroon 09 2312 0300.

Usein kysytyt kysymykset

Kuukausilahjoittaminen varmistaa auttamistoimintamme jatkuvuuden ja ennakoitavuuden. Jo pienelläkin kuukausittaisella tukisummalla voi olla käänteentekevä vaikutus yksin jääneen ihmisen elämään. Kuukausilahjoitus on helppo ja vaivaton tapa vähentää yksinäisyyttä: tukisumma veloittuu tililtä automaattisesti, muita toimenpiteitä ei tarvitse tehdä.

Työmme auttaa ja vaikuttaa tutkitusti. Esimerkiksi Nuorten kriisipisteen asiakkaista lähes 70 % on kertonut hyvinvointinsa lisääntyneen merkittävästi keskusteluavun myötä.

HelsinkiMission toiminta on riippuvaista lahjoituksista – lähes puolet avustustoimintamme rahoituksesta katetaan yksityisten, yritysten ja säätiöiden tuella. Lisätietoa löydät sivulta: www.helsinkimissio.fi/helsinkimissio/lahjoitusvarojen-kaytto

Tarjoamme esimerkiksi yksinäisyydestä kärsiville nuorille kriisi- ja keskusteluapua, senioreille tukihenkilöitä yksinäisyyttä lievittämään ja vaikeassa elämäntilanteessa oleville perheille vapaaehtoisten tukea Uudessa lastensairaalassa. Kaikki auttamistyömme on asiakkaille maksutonta. Toimimme kustannustehokkaasti, emme tavoittele emmekä jaa voittoa.

Voit liittyä kuukausilahjoittajaksi yllä olevalla lomakkeella. Maksutapoina on e-lasku, maksukortti ja MobilePay. Ryhtyessäsi lahjoittajaksi e-laskusopimuksella, saat HelsinkiMissiolta e-laskun verkkopankkiisi kerran kuukaudessa. Muuta maksu automaattiseksi ensimmäisen laskun saapuessa, jolloin maksu veloittuu vaivattomasti kerran kuussa. Voit myös tilata toimeksiantosopimuksen lähettämällä sähköpostia osoitteeseen lahjoitus@helsinkimissio.fi tai soittamalla arkisin klo 9–12 numeroon 09 2312 0300. Sopimus tulee allekirjoittaa ja toimittaa meille postitse takaisin.

Voit päivittää osoitetietosi sekä muuttaa kuukausilahjoituksesi tukisummaa, kohdetta tai eräpäivää lähettämällä sähköpostia osoitteeseen lahjoitus@helsinkimissio.fi. Ilmoitathan sähköpostiviestissä nimi- ja osoitetietosi. Minimisumma kuukausituelle on 10 euroa. Ylärajaa kuukausituelle ei ole. Kun haluat lopettaa lahjoituksesi, ilmoitathan siitä meille osoitteeseen lahjoitus@helsinkimissio.fi. Huomaathan, että tiedon tulee saapua meille noin neljä viikkoa ennen veloituspäivääsi. Ilmoita samalla omaan pankkiisi e-laskun tai suoramaksun voimassaolon päättymisestä. Lahjoitus on myös mahdollista laittaa tauolle (maksimissaan kuudeksi kuukaudeksi) ilmoittamalla asiasta meille osoitteeseen lahjoitus@helsinkimissio.fi

Mikäli sinulla on e-laskusopimus HelsinkiMissiolle, voit pankkitilisi vaihtuessa tehdä e-laskusopimuksen uuden pankkisi verkkopankissa. Tilaa meiltä e-laskusopimuksen tekemistä varten asiakas- ja henkilökohtainen viitenumerosi osoitteesta lahjoitus@helsinkimissio.fi.